kochanka328
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jasne, oby to faktycznie był powód tego, ze poprzedni sie u mnie nie rozgościł... miało co go odstraszyć.Wiem że jest ci smutno ale przynajmniej nie zmarnujesz kropka na transfer ze stanem zapaln.
Już niedługo zabierzesz go do domku w bardziej sprzyjających okolicznościach
Wróżbita....Dziękuję, lekarz jak zwykle powiedział że jest dobrze i się wkurzył że w ogóle zbadałam poziom proga
Dzwoniłam wczoraj, jeszcze nie było, kazali zadzwonić dzisiaj po 15.00, jeśli sami się nie odezwą.A u Ciebie z wynikami coś wiadomo?! Czy nadal czekasz;-(
Kochana powodzenia dziś!!! Trzymam kciuki z całych siłDziękuję kochana. Ja też jestem spokojna, jesteśmy w drodze do Czech. Już nic nie mogę zrobić i na nic nie mam wpływu.
Mam nadzieję, że się uda.
Życzę ci cudownego dnia z widokiem
Tak, już niedługo zabieram mojego jedynego bałwankaJasne, oby to faktycznie był powód tego, ze poprzedni sie u mnie nie rozgościł... miało co go odstraszyć.
Ty masz dzisiaj transfer ?
No magik, mówię ci. On nic nie bada ale wszystko moja wina, bo stara jestemWróżbita....
Wie że jest ok mimo że nie bada .....Je.....ny.....
DziękujęKochana powodzenia dziś!!! Trzymam kciuki z całych sił
Jak zwykle profesjonalny wykład, lubię czytać Twoje postySeparacja to puszczenie przez tube magnetyczną ( chyba) i wyłonienie najlepszych plemników. Nam tez zalecano, metoda lepsza niż FAMSI ale min 10mln/ml plemników musi być- czyli obniżone parametry nasienia. Zaznaczają to z góry bo czasem może być „szansa” nasienie się poprawi i zrobią to najlepiej jak się da. Bo nasienie jest dynamiczne tzn. dzisiaj masz 55 plemników a za 3 miesiące nie wiadomo czemu 0,5mln/mln i to tez jest norma. Nasienie skacze w obrębie „norm” tzn. oligospermia 3stopnia może być 2 stopnia. A i czasem być pojedynczymi plemnikami w polu widzenia - czyli krypto. Nasienie po preparatyce to już poddane wstępnej obróbce a natywne chyba jeszcze nie. Moim zdaniem lepiej FAMSI zrobić niż IMSI. Jeżeli macie nasienie męża ( samo) może zmienić coś FAMSI. No, ale wy robicie 50/50 na 6 komórkach. Tam szanse na zarodek z „waszego” nasienia są realnie niskie. A dawcy nie potrzeba FAMSI bo to jest dobre nasienie. Wyszli z założenia, ze nie ma sensu przepłacać. Nam przy lepszych parametrach dawali FAMSI, ale my korzystaliśmy tylko z nasienia męża. Wtedy podnosi się szanse jak tylko można. Czyli duzo komórek jajowych min. 10, do tego FAMSI, jeszcze później AH, żeby zarodki miały szanse. Tam każde 3-5% robi różnice.
Zapomnij dzisiaj o tym dupku i skup się na sobie i kropku... Nie zapisał Ci relanium...? W mojej klinice dają, fantastyczna sprawa w dzień transferuNo magik, mówię ci. On nic nie bada ale wszystko moja wina, bo stara jestem