reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co wam powiem, to wam powiem, ale napędziłam sobie strachu niepotrzebnie... dziewczyny przepraszam aż mi głupio ale dzisiejszy dzień to pasmo udręk i pomyłek. Jestem taką panikarą...a wynik bety wzrósł. To co odczytałam, to był wynik estradiol beta-17. Odczytałam wynik w pracy w stresie na szybko, nie upewniając się, potem telefon miałam dłuższy czas w trybie samolotowym. Zanim się zorientowałam zadzwoniłam do kliniki, on już miał kolejne telefony oddzwonil do mnie po południu a ja cały dzień chodziłam taka zaryczana w pracy. Normalnie totalna że mnie idiotka :( najważniejsze że beta jest ok. Lekarz powiedział, że ciąża ma szansę choć jest zagrożona. Tamto krwawienie to był krwiak. Progesteron mam b.niski dołożyl kolejne dawki luteiny i duphaston. Kazał najlepiej leżeć przez tydzień.
Przepraszam za zamieszanie :(

reklama
Co wam powiem, to wam powiem, ale napędziłam sobie strachu niepotrzebnie... dziewczyny przepraszam aż mi głupio ale dzisiejszy dzień to pasmo udręk i pomyłek. Jestem taką panikarą...a wynik bety wzrósł. To co odczytałam, to był wynik estradiol beta-17. Odczytałam wynik w pracy w stresie na szybko, nie upewniając się, potem telefon miałam dłuższy czas w trybie samolotowym. Zanim się zorientowałam zadzwoniłam do kliniki, on już miał kolejne telefony oddzwonil do mnie po południu a ja cały dzień chodziłam taka zaryczana w pracy. Normalnie totalna że mnie idiotka :( najważniejsze że beta jest ok. Lekarz powiedział, że ciąża ma szansę choć jest zagrożona. Tamto krwawienie to był krwiak. Progesteron mam b.niski dołożyl kolejne dawki luteiny i duphaston. Kazał najlepiej leżeć przez tydzień.
Ważne, że rośnie [emoji846] niech rośnie dalej. Odpoczywaj i się nie stresuj [emoji8]

Najważniejsze, że jest dobrze !!!!
Duży ten krwiak ??? Na usg co było widać??
Zwolnienie wzięłaś??

Kochana ty nie przepraszaj, takie wieści to normalnie jak cud 😁
Koniecznie dużo odpoczywaj, trzymam dalej ✊✊✊ żeby było dobrze ❤

Śliczna wielka stopa 😍
Właśnie wypiłam szklankę zakwasu z buraka i przegryzłam ananasem 😋
Tak szczerze to trochę świruję, jak zwykle zresztą 🥴
Transfer pojutrze, wlewu nie chcieli mi zrobić bo ani żadnych zaleceń ani nawet nic z immunologii nie mam zrobione.
Biorę za to encorton, nie wiem czy pomoże ale mam chociaż wrażenie że coś robię.
Dzisiaj trochę mnie zmartwiło niezbyt grube endometrium ale dziewczyny pisały że mam nie fiziować 😉
A i przed włączeniem utrogestanu w poniedziałek rano mój poziom progesteronu był mega niski 0.159 mmol/l. Ponoć dobrze ale zastanawiam się, czy z tak niskiego, do piątku podskoczy do jakiegoś sensownego poziomu. Jutro rano zbadam i jak będzie nisko to wezmę prolutex bo załatwiłam sobie receptę.
I to tyle na razie.
Od poniedziałku to dopiero będę miała jazdy ze swoimi myślami
Doczytałam już 8.8mm wystarczy do transferu, gdyby było 7 lub mniej to już gorzej.. Ja przy takim jak Twoje endo mialam ciążę poprzednim razem. Progesteron dobrze ze taki niski zanim zaczęłaś prac proga , taki musi być. Zbadaj a w razie W Prolutex dobrze podnosi poziom.. Czyli jednak proga w poniedziałek włączyłaś?

reklama
Śliczna wielka stopa 😍
Właśnie wypiłam szklankę zakwasu z buraka i przegryzłam ananasem 😋
Tak szczerze to trochę świruję, jak zwykle zresztą 🥴
Transfer pojutrze, wlewu nie chcieli mi zrobić bo ani żadnych zaleceń ani nawet nic z immunologii nie mam zrobione.
Biorę za to encorton, nie wiem czy pomoże ale mam chociaż wrażenie że coś robię.
Dzisiaj trochę mnie zmartwiło niezbyt grube endometrium ale dziewczyny pisały że mam nie fiziować 😉
A i przed włączeniem utrogestanu w poniedziałek rano mój poziom progesteronu był mega niski 0.159 mmol/l. Ponoć dobrze ale zastanawiam się, czy z tak niskiego, do piątku podskoczy do jakiegoś sensownego poziomu. Jutro rano zbadam i jak będzie nisko to wezmę prolutex bo załatwiłam sobie receptę.
I to tyle na razie.
Od poniedziałku to dopiero będę miała jazdy ze swoimi myślami
Ja progesteron przed transferem miałam 0.11 czyli jeszcze niżej 😀 po włączeniu progesteronu w dawce 900mg przed transferem miałam na pewno dobry bo się udało. Lekarz nie kazał badać, mówił że przy takiej dawce na pewno będzie jak trzeba. Tobie poprostu zostaje tylkooo pozytywne myślenie bo organizm jest dobrze przygotowany 👍

Do góry