reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja zrobiłam dzisiaj hcg, bo w tym laboratorium na bthcg na wynik czekałabym do jutra. Może zrobić jutro bthcg? Kurcze no :( nie wytrzymam do czwartku
Nie mierzy się przyrostów z dnia na dzień. Wykonanie jutro beta hcg nie ma sensu. Przyrost prawidłowy to minimum 66 % w ciągu 48 h lub minimum 114% w ciągu 72 h.

No i warto zrobić w tym samym laboratorium. Jeśli w innym, wynik może się różnić i nie będziesz mogła odnieść go do wyniku z dzisiaj.

Przykro mi kochana, ale procedura in vitro to przede wszystkim nauka cierpliwości....

reklama
Wiem wiem to głupie i silniejsze ode mnie[emoji24]
Nie mierzy się przyrostów z dnia na dzień. Wykonanie jutro beta hcg nie ma sensu. Przyrost prawidłowy to minimum 66 % w ciągu 48 h lub minimum 114% w ciągu 72 h.

No i warto zrobić w tym samym laboratorium. Jeśli w innym, wynik może się różnić i nie będziesz mogła odnieść go do wyniku z dzisiaj.

Przykro mi kochana, ale procedura in vitro to przede wszystkim nauka cierpliwości....

@Biedroneczka28 trzymam kciuki za piękny przyrost. Będzie dobrze😀
Ja dzis byłam u lekarza, jak dostane okres mam dzwinic do lekarza i umówić się na histwroskopie.
Dziewczyny jak wy wytrzymujecie na tych dietach, ja jak mi nie wychodzi to jakoś tracę chęci na wszystko i zdrowe odżywianie też. Nie umiem się ogarnąć, tylko smutek zagryzalabym pizza, czekolada itp.

@Biedroneczka28 trzymam kciuki za piękny przyrost. Będzie dobrze[emoji3]
Ja dzis byłam u lekarza, jak dostane okres mam dzwinic do lekarza i umówić się na histwroskopie.
Dziewczyny jak wy wytrzymujecie na tych dietach, ja jak mi nie wychodzi to jakoś tracę chęci na wszystko i zdrowe odżywianie też. Nie umiem się ogarnąć, tylko smutek zagryzalabym pizza, czekolada itp.
Dziękuję kochana! Dieta temat rzeka... Ja w przeciągu tych 4 lat starań kilka razy podchodziłam, osiągałam cel, ale przychodził taki moment kiedy już miałam dość i wracałam do takiego jedzenia co wcześniej.. Od stycznia przeszlam znów i schudłam 6kg, ale oststnio znów mam spadek chęci...

Dziewczyny, która z Was pisała, że ładnie schudła odkąd przeszła na 3 posiłki bez żadnego podjadania, chciałabym się poradzić na priv... To Ty @motylek24 ?
Kochana ja mam bardzo tendencje do tycia.Kiedys kiedys stosowałam diety cud szybkie i co?oczywiście waga spadała ładnie a potem zawsze efekt jojo_Odkad zaczelam jesc 4/5 razy dziennie mniej i oczywiście zdrowiej waga spadała i czulam się ekstra.Warto robic więcej posiłków bo wtedy mniej doprowadzamy się do wilczego głodu który powoduje rzucanie się podjadanie i zaprzestanie diety.

Dziękuję, no właśnie zapytałam czy jeżeli sie uda, to czy bede kontynouwac progesteron a lekarz że nie ma takiej potrzeby bo sobie organizm sam wyprodukuje
A Tobie sprawdzali progesteron w szpitalu? Czy to te badania co sama robiłaś? Jak długo bralas i jakie jesli mogę zapytać?
Nie sprawdzali mi. Wiesz co , po każdym świeżym miałam utrogestan 3×200 , zalecenie do 10 tyg . I na pewno nie odstawialbym przed 12 tygodniem ...teraz podchodziłam na cyklu naturalnym i wg nich,nie powinnam brać w ogóle . Sama sobie brałam 3 ×100 ,stopniowo schodzilam do 16 tyg. Jakoś czułam się bezpieczniej z tym progesteronem .

Hej w przyszły czwartek umówiłam się na pierwszą wizytę do kliniki oddalonej od domu o 150 km i zaczęłam się stresować że nie da się tych dojazdów pogodzić z pracą Jak Wam się to udaje bo jak na razie to ciężko mi sobie wyobrazić częste dojazdy przy stymulacji?

reklama
Do góry