reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej jestem w podobnej sytuacji tzn my już wszystkie badania mamy porobione i czekamy na piątkowa decyzje i już konkrety co do stymulacji i całej reszty . Poszukajcie odpowiadającej wam kliniki i lekarza (my dużo czytaliśmy , opiniami tez się sugerowaliśmy) . Zależy gdzie u was problem leży . Ale na spokojnie idźcie na 1 wizytę porozmawiajcie . Lekarz wam wszystko przedstawi . Pytajcie dużo jak macie wątpliwości jakieś - oni biorą gruba kasę za to żeby Wam pomóc . Każda z nas tutaj ma inny przypadek ale to samo marzenie .
My właśnie już też po badaniach, czekamy na wyniki, i za tydzień we wtorek 6 kwietnia mam wizytę, żeby już omówić wyniki badań i ustalić, co i jak z całą procedurą :) Klinika i lekarz, mam nadzieję, że już w końcu dobrze trafiony, z polecenia i również dobre wrażenie po pierwszym spotkaniu, więc mam nadzieję, że będzie dobrze tak dalej :) U Was jaka jest sytuacja? Skąd decyzja o in vitro? U nas po 2 nieudanych IUI powiedział nowy lekarz na konsultacji, że IUI można robić, ale jak dla niego bez żadnego efektu będzie i od razu in vitro ze względu na niskie AMH ok. 1 oraz zaniżone parametry nasienia.

reklama
Dziewczyny, mam wynik bety i chyba do dupy... w 9dpt miałam 236, a teraz 13dpt i tylko 868, to nie jest 100% przyrostu, tylko 92%?? Zarodek wstępnie dobrze rokował i co🤷‍♀️
Ja również mialam przyrosty poniżej 100% z pierwszym synem i było wszystko dobrze. Mialas wyjściowo wysoka bete wiec nie musi a tak szaleć, wczesna implantacja i wysoka beta na początku tez dobrze wróży. Nie ma powodu do zmartwień ;) Teraz tak gadam ale w drugiej ciąży beta rosła mi równiutko 100% i też paniore siałam że mało... A było wszystko super

Ja również mialam przyrosty poniżej 100% z pierwszym synem i było wszystko dobrze. Mialas wyjściowo wysoka bete wiec nie musi a tak szaleć, wczesna implantacja i wysoka beta na początku tez dobrze wróży. Nie ma powodu do zmartwień ;) Teraz tak gadam ale w drugiej ciąży beta rosła mi równiutko 100% i też paniore siałam że mało... A było wszystko super
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy 🌷🌺🌷🌺 🌷🌺🌷🌺 dla każdej po kwiatuszku 😄ciężko powiedzieć jak beta była 2 dni temu 🤷‍♀️będę czekać cierpliwie do środy 😘

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy [emoji255][emoji259][emoji255][emoji259] [emoji255][emoji259][emoji255][emoji259] dla każdej po kwiatuszku [emoji1]ciężko powiedzieć jak beta była 2 dni temu [emoji2368]będę czekać cierpliwie do środy [emoji8]
Będzie dobrze [emoji110][emoji110][emoji110]
Tak na prawdę to gdybyś nie zrobiła wcześniej bety to z dzisiejszej byłabys mocno zadowolona [emoji3526]
Spokój, tylko spokój może nas uratować [emoji16]

Co to jest kir ? Wole nie podawać danych nie chce mu zaszkodzić nie bądź zła 😊ale tak mi zalecił może widzi ogólnie po wynikach może to go zastanawia nie mam pojęcia
A co to aż takie dziwne że każdy się dziwi wasi lekarze nie dają tego ?
Nikt nie podaje tego leku bez konsultacji i badan immunologa.To jest lek przeznaczony dla pacjentow onkologicznych,ktorzy po chemii maja bardzo zle wyniki krwi.Tez sie dziwie,ze daje ci ten lek bez wskazan.

Ale powiem ci szczerze że wszystko może się zmienić po receptywnosci która mam mieć
Pamiętam tylko jego słowa no zaszła pani w ciążę teraz musimy podać accofil żeby pani donosila
Więc wiesz wszystko zależy od wyniku pewnie
Jedno z drugim nie ma nic wspolnego( przynajmniej w linii prostej)

reklama
Do góry