reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie to samo ale jak go nazwała Pani Embriolog - Zuch Waleczny i tak na niego mówimy :) Czy rozważacie robienie testów PGS? Mam 35 lat, nigdy nie byłam w ciąży, mamy z partnerem zdiagnozowaną niepłodność jako idiopatyczną i tak zaczęłam się co raz bardziej nad tym zastanawiać. Jesteśmy przed transferem dopiero, czekam na wyniki histeroskopii bo miałam podejrzenie polipu i nie wiem czy jeśli zdecydujemy się na test to czy nie jest za późno?
Ja tylko co skończyłam 32 lata, mamy jedno dziecko poczęte naturalnie, teraz sie staramy niecały rok. A przyczyna to chyba lekko obniżone parametry nasienia ale klinicznie w normie.
Ja miałam jednego na świeżo transferowanego i tłumacze sobie ze zabrakło nam szczęścia.. w tym miesiącu biopsja endometrium i w następnym jak wszystko pójdzie Ok to przystąpimy do crio ...
co do testów to lekarz mi powiedział ze jak cała pierwsza procedura sie nie uda to wtedy można to rozważyć narazie nie było podstaw. Ciężkie i skomplikowane to wszystko... a cel na końcu drogi motywuje do walki

Ja tylko co skończyłam 32 lata, mamy jedno dziecko poczęte naturalnie, teraz sie staramy niecały rok. A przyczyna to chyba lekko obniżone parametry nasienia ale klinicznie w normie.
Ja miałam jednego na świeżo transferowanego i tłumacze sobie ze zabrakło nam szczęścia.. w tym miesiącu biopsja endometrium i w następnym jak wszystko pójdzie Ok to przystąpimy do crio ...
co do testów to lekarz mi powiedział ze jak cała pierwsza procedura sie nie uda to wtedy można to rozważyć narazie nie było podstaw. Ciężkie i skomplikowane to wszystko... a cel na końcu drogi motywuje do walki
Mimi masz młody wiek , dziecko poczęte naturalnie i starania niecały rok i nieznacznie obniżone parametry nasienia i już robicie in vitro? Ciekawa jestem skąd taka decyzja od razu?

To prawda, dobrze że są takie miejsca jak to forum i można liczyć na wsparcie :)

reklama
Mimi masz młody wiek , dziecko poczęte naturalnie i starania niecały rok i nieznacznie obniżone parametry nasienia i już robicie in vitro? Ciekawa jestem skąd taka decyzja od razu?
Bo mamy bardzo słabe łączenie z hialuronem przy normie Ok 60-70% u nas jest jakieś 35%.
A jak widac 2 iui sie nie powiodły i teraz pierwszy transfer wiec cholera wie co jeszcze ze mną nie tak 🤷‍♀️🤦‍♀️

Do góry