reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana bylam w tej klinice u tego lekarza wiec juz Ci pisze.Nie bierz nic!Tam bedzie do przebranua taka jednorazowa sukienka,bedziesz mogla miec stanik i skarpety.Najpirrw pojdziesz do lekarza on Ci poeie co i jak-jesli chodzi o zarodki.Pozniej wraz z mezem pojdzuecie do poloznej ktora wszystko wam wyjasni.Welfron w prawa reke daja.Ja przy pierwszej punkcji rzeczywiscie nue doczekalam lekarza bo bylam tak zestresowana ze dali mi glupiego jasia kspke wczesniej-bulo duprr😁
Pozniej przewoza Cie do sali gdzie czekalas na zabieg i tam dochodzisz do siebie.Jak dojdziesz to przebierasz sie i idziesz do lekarza.Ot wszystko.
Zeby mylam,krem nakladalam.
Kochana moja ! Bardzo Ci dziękuję. Nie ukrywam, że przeżywam ten swój pierwszy raz....

reklama
Też zastanawia się nad sensem badania tego endometrium bo u mnie do implantacji dochodzi, ciąża się rozwija i przestaje. Ja najdłużej utrzymałam ciążę do 13t...te badania już miałam bo robiłam listę wszystkiego co wykonałam do tej pory i tamte były ok.
Teraz mi się przypomniało, że moja kuzynka potrafila być 3 razy do roku w ciąży ale maleństwo obumierało. Przy kolejnym ppronieniu zbadano płód i okazało się, że to dziewczynka, geny się źle połączyły i ciąża we wczesnym etapie obumierała. Później się udało, dwie ciążę odnosiła i ma dwóch synków.

Dziewczyny help ! W piątek punkcja, lekarz mnie zapisał, zażartował że może zdążymy się zobaczyć na sali i tyle. Czytam teraz o przygotowaniu, leki to wiem, że mam być na czco to wiem , ale znalazłam gdzieś info, że nie rekomenduje się mycia zębów, żadnych kremików na twarzy etc. Plus żeby wziąc dresy ? Napiszcie mi proszę jak się przygotować żeby przeżyć jak najlepiej ? No i gdzie wenflon do znieczulenia ? W dłoń ?
Ja też miałam takie wytyczne, nie myć zębów pastą, nie kremowac i malować twarzy.

Ja jak pamiętam przed punkcja nie mogłam jeść ani pić 6 godzin wcześniej, żeby normalnie umyłam, ba nawet się pomalowałam 🙈 przyjechałam do kliniki z badaniami które zrobiłam chyba dzień albo 2 wcześniej i udałam się do lekarza, usłyszałam że transfer niestety nie będzie w tym cyklu, podpisałam jeszcze jakaś zgodę i udałam się do innego pokoju. Tam położna sprawdziła mnie z dowodu po czym kazala się przebrać w "sukienkę" następnie weszłam na salę gdzie wybrałam sobie łóżko i czekałam na położna aż założy welflon ( z żyłę łokciowa) następnie dostałam kroplówkę (nie pamiętam z czym) i gdy lekarz już mógł udałam. Sie do drugiego pokoju gdzie musiałam położyć się na łóżko, przedstawić embriologa i dalszej części nie pamiętam. Obudziłam się na sali w której wcześniej czekałam. I tak zaczeli nas poziomować. Po około 2 godzinach mogłam wstać ubrać się i iść do lekarza. Wcześniej zawołałam męża na górę i musiałam się napić czy aby napewno wszystko jest ok. Lekarz powiedział ile komórek pobrali i (akurat w mojej sytuacji było tak ze wszystkie zostały od razu zapłodnione) następnie udałam się do domu. Z tym ze drogi powrotniej kompletnie nie pamiętam... Pamiętam tylko że pod domem zapytałam męża czy mogę iść na boso bo nie dam rady w butach 🙈
Bardzo dziękuję ! Od razu mi raźniej

Kochana moja ! Bardzo Ci dziękuję. Nie ukrywam, że przeżywam ten swój pierwszy raz....
Nie dziwie sie.Ja jak jechalam pierwszy raz-bo usypiana bylam tez pierwszy raz to zegnalam sie juz z mezem i powiedzialam anestoxjolog ze boje sie ze sie nie wybudze-to zaczela sie ze mnie smuac i powiedzisla zebym nie gadala glupot😁Ja po samej narkozie czulam die super ale wiem ze roznie bywa.

jestem Po badaniu prenatalnym lekarz powiedział mi tylko tyle że dziecko ma kość nosowa , serce bije prawidłowo . nie widać żadnych guzów ani zniekształceń . Dokładne informacje bede wiedzieć w sobotę , lekarz mówił ze jak będzie dobra informacja to wyśle sms a jeśli cos nie tak to będzie dzwonił . też robiłam badanie krwi PAPP-A .

Nie dziwie sie.Ja jak jechalam pierwszy raz-bo usypiana bylam tez pierwszy raz to zegnalam sie juz z mezem i powiedzialam anestoxjolog ze boje sie ze sie nie wybudze-to zaczela sie ze mnie smuac i powiedzisla zebym nie gadala glupot😁Ja po samej narkozie czulam die super ale wiem ze roznie bywa.
Ja po narkozie jak się wybudzialam ponoć chciałam wstać i iść do męża, bo on na mnie czeka na dole... Ja nic. Tego nie pamiętam ale tak mi położne mówiły i dziewczyny które były zemna na sali 🙈 ja bardzo źle zniosłam narkozę... Tzn. Akurat ta bo jak mialam przy histeroskopi. Chyba ( nie pamiętam czy dokładnie orzy tym badaniu) to wstalam normalnie ubrałam się i wyszlam że szpitala czekając aż mąż przyjedzie a tu nie pamiętałam drogi do domu. Jak wróciłam to się umyłam i położyłam spać... Wstalam na wpół zgięta z takim bólem ze bajka... Ogólnie źle wspominam punkcję i też jej się boję teraz... Chodź będę starać się robić wszystko aby teraz było lepiej... Tylko nie wiem czy mam na to wpływ 🙈😔😔

Jakie mialas NK we krwi ? Co jescze u Pansika badalas ? Intralipid tylko supresuje NK jak sa za wysokie za rowno we krwi jak i uNK (nie dziala na inne nieprawidłowości) a scratching je pobudzi w endo wiec pytanie na co byl ten scratching. Ja mam za wysokie uNK ale jednocześnie przy BX brak wiekszosci DS wiec w drugich zaleceniach od P. zdecydowalismy dodatkowo wlew z accofilu 2 dni przed ET ale to dlatego ze mocno zsupresowalam zawyzone NK intralipidem 200ml w 2dc potem immunoglobulinami i suma sumarum zadziałało, bynajmniej na implantacje bo byla szybko i jak narazie cos sie dzieje. Uwazam ze nie ma zlotego srodka dla większości pacjentek, jest tylko kilka metod wspomagania lekami, jednej accofil od razu pomoże, jednej wcale, innej za kroryms razem jak trafi sie zdrowy zarodek. Immunoglobuliny czesto pomagaja bo dzialaja na wiecej nieprawidłowości ale niestety przy KIR AA sa mniej skuteczne... także kombinacji jest duzo. Dobry lekarz dobierze najlepsza...
A wlew z accrofilu miałaś domacicznie? w jakiej klinice jak moge spytać? Bo w mojej absolutnie nie chca się zgodzic na wlew z accrofilu a mam takie zalecenie od immunologo

A wlew z accrofilu miałaś domacicznie? w jakiej klinice jak moge spytać? Bo w mojej absolutnie nie chca się zgodzic na wlew z accrofilu a mam takie zalecenie od immunologo
Tym razem mialam wlew domaciczny tez a od dnia transferu infekcje. Ja do IVF podchodzę w Invicta Gdańsk ale nie pytam ich o żadna zgodę do zastosowania zaleceń immunologa, na wlewie accofil i ivig bylam u lekarza w Warszawie a zalecenia mam od docenta. Dlaczego musisz pytać swoją klinikę o zgodę??? Oni o niczym nie muszą wiedzieć. Jak masz zalecenia realizujesz je gdzie indziej przed czy po transferze

reklama
Dziewczyny help ! W piątek punkcja, lekarz mnie zapisał, zażartował że może zdążymy się zobaczyć na sali i tyle. Czytam teraz o przygotowaniu, leki to wiem, że mam być na czco to wiem , ale znalazłam gdzieś info, że nie rekomenduje się mycia zębów, żadnych kremików na twarzy etc. Plus żeby wziąc dresy ? Napiszcie mi proszę jak się przygotować żeby przeżyć jak najlepiej ? No i gdzie wenflon do znieczulenia ? W dłoń ?
U mnie zalecali na dobę przed punkcją żeby nie używać perfumowanych żeli myjących, szamponów, perfum. Dresy to dobry pomysł żeby po punkcji brzucha nie uciskac bo będzie powiększony. Ja musiała też zabrać klapeczki. O nie myciu zębów nie słyszałam 🤔😁

Do góry