reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

a jak masz lozysko ułożone? jeśli przodujące, to podobno mniej odczuwalne ruchy są. Jeśli pierwsza ciąża to też trudniej się zorientować, że ruchy to ruchy. Żadnego smyrania jak motylek nie czujesz? Kiedy usg ostatnio mialas?
Pierwsza ciąża. O łożysku nic nie wiem, mysle ze jakby było coś nietypowego to lekarz by mi powiedział. Ostatnia wizyta 29.12 wszystko było Ok. Czasem czuje jakiś bąbelek ale bardziej obstawiam ze to bulgotanie w jelitach...

reklama
Tak analizuję swoją sytuację i zastanawiam się, jaki powinien być prawidłowy poziom progesteronu? Ja miałam w 7dpt i 14 dpt ok 16ng/ml, a widzę, że tutaj dziewczyny mają dużo większe wartości. Przed samym transferem nie miałam badanego, jedynie przed wdrożeniem progesteronu wynik 0,19ng/ml, ale to chyba tak powinno być właśnie. Niski progesteron może być przyczyną niepowodzenia? W Klinice nie kazali mi w 7dpt dokładać żadnych leków.

Tak analizuję swoją sytuację i zastanawiam się, jaki powinien być prawidłowy poziom progesteronu? Ja miałam w 7dpt i 14 dpt ok 16ng/ml, a widzę, że tutaj dziewczyny mają dużo większe wartości. Przed samym transferem nie miałam badanego, jedynie przed wdrożeniem progesteronu wynik 0,19ng/ml, ale to chyba tak powinno być właśnie. Niski progesteron może być przyczyną niepowodzenia? W Klinice nie kazali mi w 7dpt dokładać żadnych leków.
Kochana ja też nie miałam badanego przed samym transferem, jedynie 6 dni wcześniej. Za każdym razem

Dziewczyny bo zaczynam się martwić a mam wizytę dopiero za tydzień w piątek. Czy mój wynik tsh jest dużo za niski??? Czy jest możliwość że 9d leków mi tak spadł??? Ostatnio mialam 0.77 a dzis. 0.244... Nie biorę na razie leków i w poniedziałek powtórzę, mialam w piątek ale niestety się nie wyrobię bo mam pogrzeb 😔😔😔 eh... Ciągle pod górkę 😔😔😔😔

Pierwsza ciąża. O łożysku nic nie wiem, mysle ze jakby było coś nietypowego to lekarz by mi powiedział. Ostatnia wizyta 29.12 wszystko było Ok. Czasem czuje jakiś bąbelek ale bardziej obstawiam ze to bulgotanie w jelitach...
no niekoniecznie :D na początku trudno zidentyfikować. Ale jak widzisz, jeszcze jest czas.

A ja się zastanawiam kiedy i czy w ogóle ruszę z procedurą... Dziś miałam wizytę i się okazało, że wyhodowałam torbiel, także taaak. Do tego wyniki nasienia poleciały w dół, chociaż suple bierze non stop te same. Myślę, że niestety stres zadziałał, bo ostatnio był bardzo nerwowy i zaczął podpalać.

Dziś jedynie może pomóc czekolada... niech idzie w d... trudno

Dziewczyny bo zaczynam się martwić a mam wizytę dopiero za tydzień w piątek. Czy mój wynik tsh jest dużo za niski??? Czy jest możliwość że 9d leków mi tak spadł??? Ostatnio mialam 0.77 a dzis. 0.244... Nie biorę na razie leków i w poniedziałek powtórzę, mialam w piątek ale niestety się nie wyrobię bo mam pogrzeb 😔😔😔 eh... Ciągle pod górkę 😔😔😔😔
Moim zdaniem za niskie... Ale przede wszystkim nie odstawiaj leków od tak. Najpierw lekarzem pogadaj. Jaką dawkę brałaś?

A ja się zastanawiam kiedy i czy w ogóle ruszę z procedurą... Dziś miałam wizytę i się okazało, że wyhodowałam torbiel, także taaak. Do tego wyniki nasienia poleciały w dół, chociaż suple bierze non stop te same. Myślę, że niestety stres zadziałał, bo ostatnio był bardzo nerwowy i zaczął podpalać.

Dziś jedynie może pomóc czekolada... niech idzie w d... trudno
No papierosy na pewno zrobiły swoje... A torbiel może się wchłonie.
W każdym razie współczuję, nie nawidzę takiego czekania.

reklama
spokojnie. Skoro miałaś leki to znaczy, że na wynik wpłynęły. Lekarz pewnie każe Ci oznaczyć jeszcze raz i do tego ft3 i ft4, żeby określić stan tarczycy. Wyniku nie masz złego, tylko niski (lepiej niż jakbyś miała zbyt wysoki). Zrób badania jeszcze raz i ,porozmawiaj z lekarzem.

Do góry