reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, przepraszam, że pytam ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam - od pierwszego dnia stymulacji Menopurem mam brać też Orgalutran ? Lekarz nie powiedział, a położna instruowała tylko jak wbić igłę i teraz nie wiem :-( przeczytałam w ulotce że włącza się go dopiero po kilku dniach. Pomóżcie :-( Leczę się u DrDworniaka
Ja mialam po 4 dniach dopiero orgalutron... Zaraz jeszcze sprawdzę ale na pewno nie od 1 dnia

reklama
Hm, to chyba się wstrzymam dziś a jutro zadzwonię do kliniki. Na kartce rozpisał mi tylko Menopur i jego dawkowanie i potem kiedy mam przyjść na monitoring

a kiedy masz przyjść na monitoring? może na razie Ci przepisał, żebyś wykupiła, ale dopiero po pierwszym podglądzie Ci go włączy??
No właśnie taka mnie naszła wątpliwość. menopur 225 jednostek od 2dc i 6-7 dc wizyta w klinice. O tym drugim leku nic nie mówił, tylko wydała mi go Pani przy realizacji recepty, a położna instruowała jak mieszać Menopur i tyle

No właśnie taka mnie naszła wątpliwość. menopur 225 jednostek od 2dc i 6-7 dc wizyta w klinice. O tym drugim leku nic nie mówił, tylko wydała mi go Pani przy realizacji recepty, a położna instruowała jak mieszać Menopur i tyle
no to by wychodziło na to co dziewczyny piszą, że po 4 dniach dopiero włączają, więc po wizycie w 6 dniu pewnie Ci wszystko powie. Dla pewności warto się skonsultować z kliniką, co by nie stracić cyklu, ale zapewne tak jest.

Hej to fajnie ze mieliscie duzo czasu dla siebie ;) Niedlugo bedzie go coraz mniej ;) My pierwszy dzien swiat u moich drugi dzien u Łukasza rodzicow a dzisiaj spacer z psami i caly dzien w pizamie - nie robimy nic ;) Jutro spotykam sie moja ukochana kuzynka a we wtorek jakies wieksze zakupy na sylwestra. Tez bedziemy sami - nakupie balonow, zimne ognie, piccolo jakas flache dla Łukasza, w srode narobie jedzonka i tak bedziemy sobie swietowac ;)

To super! 🙂 Mnie Ci powiem to nawet sie świętować nie chce.. Czuje się taka gruba jak słoń 🙈 No ale pewnie też tak zrobię tak jak Ty mówisz i będziemy sobie świętować Sylwestra, w końcu jak bardzo zły byl ten 2020 rok to dla nas był dobry bo sie nam udało 🥰 Oby 2021 był jeszcze lepszy i oby reszcie dziewczyn też sie udało zajść w ciążę ✊😘

Dziewczyny, przepraszam, że pytam ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam - od pierwszego dnia stymulacji Menopurem mam brać też Orgalutran ? Lekarz nie powiedział, a położna instruowała tylko jak wbić igłę i teraz nie wiem :-( przeczytałam w ulotce że włącza się go dopiero po kilku dniach. Pomóżcie :-( Leczę się u DrDworniaka
Ja dodawałam w 5 dzień

Dobra ostatnie pytanie do was, co mogę brać przed i w trakcie stymulacji aby komórki były lepszej jakości i więcej było dojrzałych i jakościowo dobrych??
Ja od lekarza naturopaty słyszałam, że dobrze działa na jajniki resweratrol plus witamina D3 (biorę to jednocześnie)
Co do Q10 to najlepsza formą jest ubichinol (nie mylić z ubichinon) i z tego co mi wiadomo, to najlepsze działanie ma na kobiety z niskim AMH zażywane, w trakcie stymulacji.

reklama
Ja od lekarza naturopaty słyszałam, że dobrze działa na jajniki resweratrol plus witamina D3 (biorę to jednocześnie)
Co do Q10 to najlepsza formą jest ubichinol (nie mylić z ubichinon) i z tego co mi wiadomo, to najlepsze działanie ma na kobiety z niskim AMH zażywane, w trakcie stymulacji.
Ja mam raczej dobre amh,przed ostatnia stymulacja w czerwcu mialam ponad 4... No nic jutro dzwonię do kliniki i rejestruje się do lekarza... Zobaczymy jaki ma plan na mnie... Kiedy mniej więcej będę mogła zacząć stymulacje itp... A tak z innej beczki kiedy wqm przychodził @ po nieudanym transferze???

Do góry