reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie czytam leki które dostałam od "lekarza magika" dostałam to samo tylko w formie ziol i mam sobie napary z tego robić... Nie wykupywalam tego gdyż byłam pewna ze teraz się uda... Wierzyłam w to bardzo... Zamiast wykupić pół apteki jade po zioła w poniedziałek... Na pewno nie zaszkodzą... A mogą zawsze pomoc [emoji123][emoji123][emoji123]
Ostrożnie z ziolami, poczytaj najpierw, bo sa takie ktore rozregulowuja cykl i procesy hormonalne.

reklama
Właśnie czytam leki które dostałam od "lekarza magika" dostałam to samo tylko w formie ziol i mam sobie napary z tego robić... Nie wykupywalam tego gdyż byłam pewna ze teraz się uda... Wierzyłam w to bardzo... Zamiast wykupić pół apteki jade po zioła w poniedziałek... Na pewno nie zaszkodzą... A mogą zawsze pomoc 💪💪💪
Pewnie ;) Tylko z zoilami tez najlpiej nie przesadzac. Wazne jest odzywianie i bardzo wazny jest ruch, sport - ja wiem ze to oklepane ale to przynajmniej mam sprawdzone i bankowo komorki sa wtedy lepszej jakosci kiedy i ty jestes w lepszej formie ;) Wiadomo, ze jesli nie cwiczyczylas wczesniej to nie bedziesz od razu biegac po 5 km dziennie ale truchty pol godziny dziennie uczynia cuda !!! Uwierz mi i zmus sie przez piewrsze dwa tygodnie a pozniej juz zlapiesz bakcyla i bedzie to forma terapi i psychiczna i fizyczna ;) Ten DHEA eljot warto sobie zakupic naprawde jest on nie drogi a zalecany przez lekarzy z klinik leczenia nieplodnosci ;)

Mysle ze samo zlo,to tak zwane MADKI ktore cie ukrzyzuja,za cc,za mm,za nie bycie perfekt,za to ze szczepisz,albo nie szczepisz,ze dajesz do jedzenia to xzy tamto...ja sie ich demonom nigdy nie poddawalam,ale nie jednej zniszczyly macierzynstwo i zryly psychike swoim pieprzeniem.Tego trzeba sie bac i wiac jak sie takie spotka😅
Myślę że sporu mm czy kp
Cc czy sn
Eko marchewka czy słoiczek
Nie można wsadzić do tego samego worka szczepisz czy nie szczepisz.....
Bo jeśli Twoje dziecko zje słoiczek czy mm naprawdę nic mu nie będzie.
A jak złapie meningo i nie jest szczepione to najwyżej umrze .....
To trochę inny kaliber
Szczepisz nie szczepisz .
Ja jak szukałam Marcelinie przedszkola do którego jej finalnie nie wysłałam 🤣😂🤣😂
Bom samolobna matka nie inwestująca w dziecko nie rozwijająca jego prawej i lewej półkuli i takie tam ....
To szukałam przedszkola gdzie wszystkie dzieci są szczepione.

Dobra ostatnie pytanie do was, co mogę brać przed i w trakcie stymulacji aby komórki były lepszej jakości i więcej było dojrzałych i jakościowo dobrych??
Za moich czasów tu na forum chodziły listy z zestawami supli pozycji z 15 .....
Ja brałam koenzym q 10 nano chodź teraz ponoć nauka mówi już że wcale nie koniecznie poprawia jakość.
Ja brałam przed 4 stymulacjia którą dała 2 ciążę. Ale nie istnieją żadne magiczne tabletki niestety .....
Ja brałam by mieć poczucie że robię coś.... co może mi pomoże.

Myślę że sporu mm czy kp
Cc czy sn
Eko marchewka czy słoiczek
Nie można wsadzić do tego samego worka szczepisz czy nie szczepisz.....
Bo jeśli Twoje dziecko zje słoiczek czy mm naprawdę nic mu nie będzie.
A jak złapie meningo i nie jest szczepione to najwyżej umrze .....
To trochę inny kaliber
Szczepisz nie szczepisz .
Ja jak szukałam Marcelinie przedszkola do którego jej finalnie nie wysłałam 🤣😂🤣😂
Bom samolobna matka nie inwestująca w dziecko nie rozwijająca jego prawej i lewej półkuli i takie tam ....
To szukałam przedszkola gdzie wszystkie dzieci są szczepione.
Wierz mi ze mozna😅bo tu nie chodzi nawet juz o to gdzie jest prawda i kto ma racje,tylko o wcisniecie ci swojego zdania i danie do zrozumienia,ze jakbys nie robila robisz zle.Ze mna to nie funkcjonuje,ale walczy z tym za kazdym razem,bo widze jak rujnujace i raniace to jest,zwlaszcza u nie doswiadczonych mam,ktore szukaja pomocy,porady.

Wierz mi ze mozna😅bo tu nie chodzi nawet juz o to gdzie jest prawda i kto ma racje,tylko o wcisniecie ci swojego zdania i danie do zrozumienia,ze jakbys nie robila robisz zle.Ze mna to nie funkcjonuje,ale walczy z tym za kazdym razem,bo widze jak rujnujace i raniace to jest,zwlaszcza u nie doswiadczonych mam,ktore szukaja pomocy,porady.
Wiesz na temat tego czy sn czy cc jest lepsze można dyskutować i ma to swoje plusy i minusy. Oczywiście nie robi to z Ciebie gorszej czy lepszej mamy .
Ale temat szczepień.....czy lepiej szepic czy nie szczepic wydaje mi się lekko dziwny .
No ale może mi się tylko wydaje ......

Wierz mi ze mozna[emoji28]bo tu nie chodzi nawet juz o to gdzie jest prawda i kto ma racje,tylko o wcisniecie ci swojego zdania i danie do zrozumienia,ze jakbys nie robila robisz zle.Ze mna to nie funkcjonuje,ale walczy z tym za kazdym razem,bo widze jak rujnujace i raniace to jest,zwlaszcza u nie doswiadczonych mam,ktore szukaja pomocy,porady.
Bo najgorszy twor internetu to madka. Zgadza sie czy nie - zrobi wszytsko, żebyś poczula sie zle [emoji3601]Macierzynstwo jest trudne, zwlaszcza poczatki i zamiast sobie pomagac i sluzyc rada to to wyglada jak konkurs na matke polke czy cos. Przykre.
Kiedy betujesz?

Ja myśle, ze to zależy od wielu czynników. Mam znajomą która ma idealną dwójkę dzieci kolki, ząbkowanie, no spały całe noce. I jakie ona ma mieć rozkminki? No chyba, ze jest sama nie pewna swojej wartości.
No, ale znam mamy zmęczone bo macierzyństwo to nie jest bułka z kremem:-) i się mówi mamo, ze jak nie spi to ona pewnie coś źle robi, jak za chude to za mało karmi jak a grube to za duzo karmi. Ja chyba w pierwszym roku życia mojego syna pozbyłam się „syndromu autorytetu” ja jestem autorytetem w wychowywaniu mojego dziecka nikt inny:p Słoiczki, karmienie piersią itp to jest pole do popisu mam niepewnych siebie, które oceniając inną matkę i indoktrynując zwiększa poczucie własnej wartości. Ja chyba nauczyłam się patrzeć na te osoby inaczej - to one mają problem ze sobą a nie jest jakiś ze mną. Bo matki w tym kraju są wiecznie oceniane. Oczywiście są kobiety - mam dwie takie koleżanki totalna odmiana od mojego patrzenia na macierzyństwo i ile nawzajem od siebie się nauczyłyśmy. Jako matki dzieliliśmy się swoimi spostrzeżeniami z tego samego poziomu bez zbędnego rozbuchanego ego. Generalnie ja uciekam od ludzi z „rozbujanym” czy drażliwym ego. Rozmowa z takimi ludźmi nie ma sensu. No, ale mi jest łatwiej mieszkam w wielkim mieście, jestem wykształconą kobietą, nikt mi kitu nie wciśnie a i nauczyłam się mieć wywalone na takie toksyczne komentarze, bo to często takie gooowno zawinięte w złoto. Nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć :p

reklama
Wiesz na temat tego czy sn czy cc jest lepsze można dyskutować i ma to swoje plusy i minusy. Oczywiście nie robi to z Ciebie gorszej czy lepszej mamy .
Ale temat szczepień.....czy lepiej szepic czy nie szczepic wydaje mi się lekko dziwny .
No ale może mi się tylko wydaje ......
Ze mnie to juz wogole nie robi bo jedno i drugie przeszlam i obydwa wspominam super,wiec nawet nie ma o czym ze mna dyskutowac😂😂😂😂

Do góry