reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też bym chciała żeby tak się skończyło ale wiem ze szanse są niewielkie
Szybciutko zbadaj progesteron niewskazane w takich przypadkach nie jest robić usg bo może wywołać skoorcze ( mi nie robili dopiero za kilka dni)
Powodzenia.
Mi lało się po nogach.... kazali dodać prolutex I iść na spacer.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn ktore rownież przeszly poronienie. Jak to u was przebiegało? Jak sie zaczeło, ile trwało, kiedy poszlyscie do lekaza itp? Wiem ze to sa rzeczy o ktorych nie chce sie pamiętać, ale ja chyba właśnie to przechodzę i chcialabym poznac wasze doswiadczenia. Jest mi dzisiaj naprawde źle i potrzebuje rozmowy 😪😪😪
Ja 2 razy poronilam.. to najgorsze, co można przeżyć, bardzo Ci współczuję... choć u Ciebie jeszcze jest nadzieja, nie trać jej... u mnie było wszystko ok i nagle wieczorem dostałam krwotoku.. emocje były tak silne, że zemdlalam I mąż w panice wezwał pogotowie. Zanim dojechałam do szpitala to krwawienie już ustali, na usg był zarodek, ale bez akcji serca. Tydzien leżałam w szpitalu, żeby się upewnić, że ciąża się nie rozwija. Po tygodniu na usg zarodek już nie był widoczny i miałam lyzeczkowanie. Najgorsze wspomnienie na świecie.. Ale minął rok i znów mam siłę próbować.

Też bym chciała żeby tak się skończyło ale wiem ze szanse są niewielkie. Nie znam sie na tym az tak dobrze bo dopiero zaczelam przygode z in vitro ale mozliwy jest tak drastyczny spadem mimo przyjmowania lekow. Ja biore 3 × duphaston i 2×cyclogest dopochwowo
Jest możliwy.
Ja teraz przyjmowała
1200 utrogestan
1 crinone
3x1 dupek i też miałam spadek z 28 na 15 nie krwawiłam tym razem Ale i tak dodali 1 crinone . I progesteron urósł na 22..
Teraz jestem 6 + 5 I na tych samychbkejach mam 35 nadnercza i łożysko zaczynają już produkować.
Odstawiam 200 utrogestan i w sobotę 28.11 znów muszę zbadać prog czy mogevodstswuc dziś więcej Czy nie .
U mnie spadki są co ciążę A niby nie powinny bo ta sama dawka sztucznego prog.

Szybciutko zbadaj progesteron niewskazane w takich przypadkach nie jest robić usg bo może wywołać skoorcze ( mi nie robili dopiero za kilka dni)
Powodzenia.
Mi lało się po nogach.... kazali dodać prolutex I iść na spacer.
Aktualnie lezę jak sparaliżowana, boje sie wstać żeby bardziej nie krwawić. Czekam ma męża i przed 14 mamy wizyte u lekarza.

Mam pytanie do dziewczyn ktore rownież przeszly poronienie. Jak to u was przebiegało? Jak sie zaczeło, ile trwało, kiedy poszlyscie do lekaza itp? Wiem ze to sa rzeczy o ktorych nie chce sie pamiętać, ale ja chyba właśnie to przechodzę i chcialabym poznac wasze doswiadczenia. Jest mi dzisiaj naprawde źle i potrzebuje rozmowy [emoji25][emoji25][emoji25]
Poronilam w 7tc. Pobolewal mnie brzuch, ale nie jakos bardzo. Po paru godzinach zaczelam plamic i bol sie troche nasilil. Po kolejnych kilku zaczely sie skurcze i krwawienie wiec juz wiedzialam, ze to to. Na pogotowiu tylko to potwierdzili, kazali brac ibuprofen. W sumie wszytsko trwalo jakies 24h, skurcze byly dosc bolesne, choc nieporównywalne do bolu psychicznego. Kilka dlugich miesiecy zajelo mi pozbieranie sie.
Przykro mi, ze musisz przez to przechodzic...

Edit: doczytalam. Krawienie nie musi oznaczać poronienia. Poki nie ma silnych skurczy, nie wolno tracic nadziei!

[GROUP=][/GROUP]
Dobry wieczór Cioteczki ❤❤❤
Ja już po badaniu. Wszystko, wszystko z maleńka wporzadku ❤❤❤ Ryzyka niskie ale to wiedziałam po Nifty 🤪
Ale wyszło pośrednie ryzyko stanu przedrzucawkowego .... heparyna cały czas jest wiec pójdzie acard w ruch chyba 😂
Jestem taka szczesliwa 🌸🌸🌸 ale strach nie maleje - nie rozumiem dlaczego.
Pozegnalam się z klinika, mam dać znać jak urodzę.
Niunia nie chciała pozować jedyne zdjęcie które udało się wyskrobać ❤❤❤
Co za cudowny widok, Niunia jest przepiękna, uszczęśliwiła mamusię i uspokoiła 🥰🥰🥰 Takie wieści to lubiiiiiiimy :) 😁😁

dzis pierwsze USG i widać było małą fasolkę .

B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) 20921.0
tylko wróciłam do domu po badaniach i usg . i zobaczyłam pierwsze plamienie na wkładce koloru brazowego i teraz sie bardzo boje bo nie wiem co sie dzieje a wita dopiero 5,12,2020 i nie wiem co robić ?
Pięknie, że widać fasolkę. Ciesz się kochana! a plamieniem bym się aż tak nie martwiła skoro brązowe, gorzej chyba jak krew..

Hej :) ja po punkcji, pobrano 16 komórek, ale nie wiem czy to wszystkie i będzie selekcja, czy to już te dojrzałe, jutro będą dzwonić to będę wiedziała więcej :)
Super, ładna ilość, oby duża ilość była dojrzałych i nadawała się na piękne zarodki ✊✊✊

Cześć Dziewczyny. Pochwalę się USG☺😍😍😍 podobno Maluszek zdrowy!!!!! jestem bardzo, bardzo, bardzo szczęśliwa😁😁😁😁😁😁😁😁 ze względu na moje geny pan doktor wydedukował, że bedzie podobny do taty, początkowo myślałam ze tak sobie mówi trochę żartem, ale jak pokazał mi nos to widziałam tam całego mojego męża!!!! Zaczynam wierzyć, że będzie dobrze ❤❤❤❤❤❤❤ następna wizyta kontrolną mam 1.12.12 (jeszcze po drodze mam polowkowe na NFZ 23.11, nie zaufalam tamtemu lekarzowi poprzednio dlatego teraz poszłam też do innego) . Jakby galerie handlowe były teraz otwarte to pewnie spędziłabym tam cały czas wolny😂😂😂
Cudowne wieści, gratuluję zdrowego maluszka 😍😍😍

reklama
Do góry