reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wczoraj minęło dokładnie 2 lata od momentu jak postanowiliśmy walczyć o nasze maleństwo, jak przyszły wyniki męża i zobaczyliśmy że nie ma innej opcji abyśmy zostali rodzicami. 😔 To już 2 lata i niedługo nasza 8 rocznica ślubu ❤😍 Boziu jak to wszystko zleciało. Mam nadzieję że chodź sierpień nie zaczol się dla nas (dla mnie, dla męża i całej mojej rodziny) szczęśliwie zakończy się szczęśliwie. Dziękuję wam za wsparcie 😘😘❤ jesteście cudowne, w każdej sytuacji potraficie podnieść na duchu ❤ Uwielbiam was za to 😘😘😘❤ a teraz nie pozostaje mi nic innego jak zacząć szykować się na wizytę 😳 chyba jej się trochę obawiam 😔 trzymajcie kciuki żebym zawału nie dostala do 12 🤷‍♀️🙈

Edit: dwa lata od momentu starań w klinice

Powodzenia kochana, trzymamy mocno kciuki, nic się nie martw, obyś już szybko mogła działać ✊😘😘😘

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

05.08. - beta @Kasiekt ✊ ✊ ✊
05.08. - powtórka bety @KarolinaJ79 ✊ ✊ ✊

05.08. - wizyta w trakcie stymulacji @kolor nadzieji
05.08. - wizyta w trakcie stymulacji @anula88
05.08. - wizyta przed transferem @Brakujemiwiary

05.08. - wizyta kwalifikująca @Tolka20
06.08. - transfer @Waleczna36
07.08. - beta @mary.m
10.08. - usg @Czarna1985
13.08. - usg @klaudiaanita
24.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Kasiekt ✊✊✊✊ niech beta rośnie do nieba!!! ❤
@KarolinaJ79 ✊✊✊✊ za piękny przyrost !!! ❤
@kolor nadzieji ✊✊✊✊ za dużo jajeczek na podglądzie ☺
@anula88 ✊✊✊✊ u Ciebie również 😘 dziś pewnie poznacie już terminy punkcji! :)
@Brakujemiwiary ✊✊✊✊ za udaną wizytę, obyś mogła szykować się do transferu ☺
@Tolka20 ✊✊✊✊ za wizytę kwalifikującą, niedługo zaczniesz swoją invitrową przygodę 😘

I ✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Za wszystkie dziewczyny trzymam ogromne ✊✊✊ i życzę powodzenia!!

Dziewczynki nie wytrzymałam, dziś 7dpt 😲
Jaka piękna kreseczka😍😍 które to Twoje podejście?

Powodzenia kochana, trzymamy mocno kciuki, nic się nie martw, obyś już szybko mogła działać ✊😘😘😘
Dziękuję 😘❤️ mam nadzieję że transfer będzie możliwy juz w piątek bądź sobotę 😍 dziś się wszystkiego dowiem ale nic nawet przełknąć nie mogę 🙈🤷‍♀️ biorę wszystkio co możliwe aby była większa pewność. I ta kroplówkę (nie pamiętam jak się nazywa 🤦‍♀️) i ten gell (nazwa też mi wypadła) i coś tam jeszcze. Oczywiście jeśli lekarz pozwoli 🤷‍♀️ chyba stres mnie ogarnia. Za dużo się działo w ostatnim tygodniu 😔😔

zwykle protokol dlugi jest lepszy..... ogolne wskazania sa ze zaczyna sie dlugim u kobiet starszych i niska rezerwa, ale ogolnie czescie sie uzywa dlugiego jako standardu, choc sa kobity ktorym krotkim mega odpowiada.

to czy odpowiesz dobrze zalezy od wielu wczynnikow, w tym od stopnia wyciszenia jakie sie uda zrobic i odawki poczatkowej przy stymulacji. gdy poczatkowa dawka jest za niska, jest niska rekrutacja komorek i wtedy neizaleznie od pozniejszego rozwoju stymulacji sytuacja sie nie da uratowac. za wysoka dawka bedzie moze z kolei skonczyc sie hiperka..... nie znam twojej historii wiec ciezko powiedziec czy lepiej zareagujesz i czy dawki beda ok
U mnie na długich protokołach miałam mało zarodków ogółem kiepsko było. No, ale ciąża była. Na krótkim miałam duzo zarodków ale ciąży brak. I to zauważyłam, ze u niektórych kobiet jest więcej zarodków na krótkim protokole i mirfologia lepsza. No, ale implantuje się tyle samo , jak jest dobrze to na 6 komórek mamy jedno góra dwójkę dzieci.
Ale u mnie jest wysokie AMH i może to ma wpływ na to ze na krótkim jest więcej zarodków lepszej jakości. Bo niby na krótkim niższy poziom testosteronu jest, ale mogę się mylić.

reklama
Do góry