reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No ale jak, tak nagle by przestały?? Dawki masz nadal te same?? Ile widział lekarz antralnych ? U mnie po 7 dniach z 6ciu urosło 5 ale nie tak równo jak powinny... 4 maja około 10mm a jeden ponad 13.. Jeszcze jeden mały jest.. Także u mnie też bez szału.. czekam na hormony i popołudniu opinie lekarza.
Nie wiem bo dopiero jutro mam podglad .. dostałam dawkę dość spora 225 j fostimol i 3 pierwsze dni czułam jak mi rozpycha wszystko .. tearz od 3 dni nic ...brzuch się płaski nawet zrobił 🙁tutaj nie badają hormonow w trakcie stymulacji .. Takze zobaczę jutro co powiedzą ..

Nie wiem bo dopiero jutro mam podglad .. dostałam dawkę dość spora 225 j fostimol i 3 pierwsze dni czułam jak mi rozpycha wszystko .. tearz od 3 dni nic ...brzuch się płaski nawet zrobił [emoji853]tutaj nie badają hormonow w trakcie stymulacji .. Takze zobaczę jutro co powiedzą ..
Bo ma początku jajniki szaleją, bo nie wiedzą co się dzieje przy takich dawkach i muszą ruszyc "z kopyta", a potem już lecą z rozpędu [emoji6] Nie martw się na zapas. Zawsze mogą dołożyć menopur jakby była potrzeba.

Dziewczyny mam pytanie. Jak byłam u ginekologa na wizycie w sobotę to kazała mi zrobić kilka badań, które zazwyczaj zleca kobietom w ciąży i mówiła, że najlepiej przyjść za dwa tygodnie, ja oczywiście oświadczyłam, że będę za tydzień. Nie jestem gotowa psychicznie zrobić tych badań, bo poczuje się wtedy w ciąży, a ja bardzo się bronie przed tym żeby zrobić sobie jeszcze większą nadzieję. Mam zrobić morfologię krwi, badanie ogólne moczu, VDRL, HBsAg, przeciwciała przeciw HIV, glukozę na czczo, toksoplazmozę i TSH. Myślę, że jak przyniosę jej to za dwa tygodnie jeżeli będzie dobrze, to nic się nie stanie. Co myślicie?
Teraz zrobiła tylko TSH i glukozę, co Wy na to?

Bo ma początku jajniki szaleją, bo nie wiedzą co się dzieje przy takich dawkach i muszą ruszyc "z kopyta", a potem już lecą z rozpędu [emoji6] Nie martw się na zapas. Zawsze mogą dołożyć menopur jakby była potrzeba.
Ja po 7miu dniach też bez szału, z 6 urosło 5, wielkość większość ok 10mm, jedne ponad 13mm... estradiol niecałe 400 po tygodniu więc pewnie min z 5 dni jeszcze mnie czeka ale później to wszystko znacznie szybciej może przyrastac zarówno estradiol jak i pęcherzyki. Ja już jestem na dużych dawkach między 12 a 10 Rekovelle, choć Natsnats jeszcze większe lekarz przepisał..

reklama
Ja po 7miu dniach też bez szału, z 6 urosło 5, wielkość większość ok 10mm, jedne ponad 13mm... estradiol niecałe 400 po tygodniu więc pewnie min z 5 dni jeszcze mnie czeka ale później to wszystko znacznie szybciej może przyrastac zarówno estradiol jak i pęcherzyki. Ja już jestem na dużych dawkach między 12 a 10 Rekovelle, choć Natsnats jeszcze większe lekarz przepisał..
Nieźle to wygląda. Mi średnio rosły po jakieś 2-3mm co 2 dni więc za jakieś 5-6 dni będą idealne do punkcji i jakby było 5 to fajny wynik, nie?

Do góry