reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem umowiona na poniedzialek na wizyte do lekarza.Mam dostarczyc wszystkue badania swoje i meza.Tu mam problem bo u meza wynik na chlamydie nie wiem czy bedzie na poniedzialek.dzwonilam dzisiaj i jeszcze nie ma-robil wymaz 22.06.Boje sie czy lekarz bedzie chcial wogole gadac.Badanie byli w naszej klinice-ja na swoje czejalam tydzien tylko robilam gdzie indziej.Panikuje i plakac mi sie chce😭😱

reklama
U mnie w ogóle nigdy żadnej ciąży nie było. 7 lat staran. 3 IUI i 1 IVF.
O to super, że Paśnik z Łodzi to mam pod nosem. Muszę sprawdzić ceny tych wszystkich badań, ale i tak tyle już kasy poszło, że już chyba nie robi różnicy 🤣
Jak masz blisko to umów się szybko na wizytę, bo do niego się długo czeka. On Ci po przeprowadzeniu wywiadu zleci potrzebne badania i u nich na miejscu wszystko zrobisz. No chyba, że chcesz iść z badaniami, to mogę Ci wysłać co mi zalecił. Też nigdy nie byłam w ciąży i beta wiecznie zero

Dziewczyny czy na pierwszej wizycie w ciąży lekarz zleca od razu na miejscu jakieś badania? Bete,progesteron,estradiol itp? Bo jesli tak to wolę jechać dwa dni przed wizytą i do niego jechać z badaniami niż siedzieć w klinice godzinę?
U mnie nie. Byłam w 24dpt, żadnych badań tylko usg, żeby zobaczyć serduszko. Badania mialam zlecone na wizycie w 9tc, zeby zrobić cala morfologie i mieć wyniki przed pierwszymi prenatalnymi.

Dziewczyny jestem umowiona na poniedzialek na wizyte do lekarza.Mam dostarczyc wszystkue badania swoje i meza.Tu mam problem bo u meza wynik na chlamydie nie wiem czy bedzie na poniedzialek.dzwonilam dzisiaj i jeszcze nie ma-robil wymaz 22.06.Boje sie czy lekarz bedzie chcial wogole gadac.Badanie byli w naszej klinice-ja na swoje czejalam tydzien tylko robilam gdzie indziej.Panikuje i plakac mi sie chce😭😱
Spokojnie, powiesz lekarzowi jaka sytuacja i że je doniesiesz lub doślesz🙂

A powiedzcie mi jeszcze jaka jest Wasza wiedza o antyTG i antyTPO? Miałam taka sytuację, że jakieś 2 lata temu, może nawet jeszcze dalej, moja ginekolog do której wtedy chodziłam zleciła mi między innymi te badania. Wynik był ponad 10krotnie podwyższony, nie pamiętam dokładnie parametrów, ale np. jeśli norma była do 6, to ja miałam 60. Zapytałam wtedy moją gin czy to może mieć wpływ na to, że nie zachodzę w ciążę, a ona mi na to, że nie, że podwyższone antyTG i antyTPO przyczyniają się do poronień, ale ze my mamy najpierw zajść w ciążę, a potem martwić się żeby nie poronić, faktem jest ze od endokrynologa dostałam na to Eutyrox 50. Ale zmierzam do tego, że jak teraz zaczęłam trochę czytać o immunologi itp. to piszą, że przy wysokim antyTG może być problem z zagnieżdżaniem się zarodka. Czy wiece coś w tym temacie?

Jak masz blisko to umów się szybko na wizytę, bo do niego się długo czeka. On Ci po przeprowadzeniu wywiadu zleci potrzebne badania i u nich na miejscu wszystko zrobisz. No chyba, że chcesz iść z badaniami, to mogę Ci wysłać co mi zalecił. Też nigdy nie byłam w ciąży i beta wiecznie zero
Jasne podeślij jakie zlecił Ci badania ❤️ Skoro jesteśmy w tej samej sytuacji to pewnie zleci mi to samo.

Spokojnie, powiesz lekarzowi jaka sytuacja i że je doniesiesz lub doślesz🙂
Siedze teraz w pracy i wyc mi sie chce ze wszystko znowu sie przesunie.Gdyby moj maz byl bardziej zaangazowany to jyz dawno wszystkie badania by byly.Nasienie tez ma muec badane dopiero w piatek ale wyniki maja byc najpozniej w poniedzialek wiec moze zdaze.jestem taka zla na niego🤬

Siedze teraz w pracy i wyc mi sie chce ze wszystko znowu sie przesunie.Gdyby moj maz byl bardziej zaangazowany to jyz dawno wszystkie badania by byly.Nasienie tez ma muec badane dopiero w piatek ale wyniki maja byc najpozniej w poniedzialek wiec moze zdaze.jestem taka zla na niego🤬
Nie denerwuj się ❤️ Nerwami niczego nie przyspieszysz. Głowa do gury i trzymamy kciuki, że wszystko będzie na czas 🙂

Spokojnie Kochana, bardzo możliwe, że do wizyty wynik już będzie, a jeśli nie, to wyjaśnisz lekarzowi co i jak. Mój mąż nigdy nie miał zleconego tego badania :oops: Za to popatrzyłam w moje i w czerwcu się skończyły, więc czeka mnie powtórka plus cytologia

reklama
Do góry