Mam do was pytanie o wyniki TSH. Ogólnie nie miałam nigdy problemów z tarczyca. Gdy zaczynaliśmy starania to wynik miałam 1, 2. Po roku około 2,0 także urosło. Teraz przed kwietniowa próba też robiłam badanie ale nie sprawdziłam wyniku. Zaufałam lekarzowi, że jest dobry skoro podchodzimy do procedury. Wczoraj w 11 tyg ciąży odebrałam nowe wyniki badań i te stare zaległe. Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam wynik TSH 3,3. Wynik nowego badania to 0.750 więc raczej okej. Dziwi mnie tylko, że lekarz nic nie powiedział. Nie powinien ten wynik być niższy? Wprawdzie zaszłam w ciążę ale zastanawiam się czy martwić się ta tarczyca czy nie. Może będę co jakiś czas ponawiać badanie i tyle. Ktoś miał taką sytuację?
reklama
Podziwiam za cierpliwość ja już w 6dpt zrobiłam dwa sikance i betę. Co ciekawe sikance już też wyszły chociaż kreska była słaba.Tak, z mężem jednak przegadaliśmy sprawę i będę twardzielką panikarą i zaczekam do 11 dpt Mimo, że blastocysta ładna, bo 3AB, to nie robię sobie nadziei, bo słyszałam, że za pierwszym razem rzadko się udaje.
Załączniki
Magiaa
Aktywna w BB
To nie cierpliwość, a strach przed porażka Jeju jak bardzo zazdraszczam, niewyraźna, ale jest. CudowniePodziwiam za cierpliwość ja już w 6dpt zrobiłam dwa sikance i betę. Co ciekawe sikance już też wyszły chociaż kreska była słaba.
Potem już były wyraźniejsze. Też miałam podana blastke ale 1AB. Mam nadzieję, że tego 11 dpt zobaczycie piękna betę. Nam za pierwszym razem sie nie udało ale wtedy miałam podanego 3 dniowego zarodka.To nie cierpliwość, a strach przed porażka Jeju jak bardzo zazdraszczam, niewyraźna, ale jest. Cudownie
Magiaa
Aktywna w BB
Ah rozbudzasz moja nadzieję Co będzie, to będzie, nic więcej zrobić nie mogę. W poniedziałek wszystko się okaże, a Tobie bardzo gratulujęPotem już były wyraźniejsze. Też miałam podana blastke ale 1AB. Mam nadzieję, że tego 11 dpt zobaczycie piękna betę. Nam za pierwszym razem sie nie udało ale wtedy miałam podanego 3 dniowego zarodka.
motylek24
Fanka BB :)
Skoro teraz jest 0.75 to jest ok. TSH często obniża się w ciąży. Na pewno do kontroli na później. Ja zawsze robię jeszcze ft 3 i ft4, jeśli są ok. to nie ma co się martwić. W końcu TSH 3 też jest w normie.Mam do was pytanie o wyniki TSH. Ogólnie nie miałam nigdy problemów z tarczyca. Gdy zaczynaliśmy starania to wynik miałam 1, 2. Po roku około 2,0 także urosło. Teraz przed kwietniowa próba też robiłam badanie ale nie sprawdziłam wyniku. Zaufałam lekarzowi, że jest dobry skoro podchodzimy do procedury. Wczoraj w 11 tyg ciąży odebrałam nowe wyniki badań i te stare zaległe. Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam wynik TSH 3,3. Wynik nowego badania to 0.750 więc raczej okej. Dziwi mnie tylko, że lekarz nic nie powiedział. Nie powinien ten wynik być niższy? Wprawdzie zaszłam w ciążę ale zastanawiam się czy martwić się ta tarczyca czy nie. Może będę co jakiś czas ponawiać badanie i tyle. Ktoś miał taką sytuację?
No moze i tak... poczekam to nie zając nie ucieknieJa bym startowała do No.vum. jeszcze młoda jesteś, możesz chwilę zaczekać. Dr.Za.mora to też dobry lekarz.
Znajomej skopali stymulację właśnie w Boci.anie , jeszcze próbowali zapłodnić jedną komórkę.....porażka po całości, zainkasowali 7 tys. i nie widzieli problemu
Dzieki
Właśnie wyleguje sie na macie do akupresury jak fakir jakis
Relaksie przybywaj, chwilo trwaj
Oby to byla piekna zdrowa kobieta i rozwijala sie powoli bo jej uroda tak wielka ze pośpiech ją poniza. W skrocie: mam nadzieje ze z tej bety bedzie zdrowa piekna mala Marysia 2!!21 dpt 640
23 dpt 1330
Dalej nic nie wiadomo. Czekamy do piątku. W piątek beta i USG.
A teraz leżymy i pachniemy [emoji106]
Dzięki za odpowiedz:*. Następnym razem zrobię to rozszerzone badanie.Skoro teraz jest 0.75 to jest ok. TSH często obniża się w ciąży. Na pewno do kontroli na później. Ja zawsze robię jeszcze ft 3 i ft4, jeśli są ok. to nie ma co się martwić. W końcu TSH 3 też jest w normie.
reklama
Nadzieję zawsze trzeba mieć ale gdzieś z tyłu głowy mieć świadomość, że może być różnie. To jest trochę loteria. Mimo to życzę dodatniego wyniku. DziękujęAh rozbudzasz moja nadzieję Co będzie, to będzie, nic więcej zrobić nie mogę. W poniedziałek wszystko się okaże, a Tobie bardzo gratuluję
Podziel się: