reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gravsa przerabiałam tez 10 lat temu .. choroby autoimmunologiczne to €:!-&;!”-!,!:&/@:?.!.! Kurczę człowiek się nawet nie zdaje sobie sprawy jak taka mała tarczyca może namieszać . U mnie od lat słyszę - endometrioza jest problemem . Nikt mi nigdy nie powiedział , Żr przy TSH w okolicach 3-4 są nikłe szanse na zajście a pOzniej na utrzymanie ciąży .
Jak przeszłaś z nadczynności???
Jod??? Ja na jod mam za mało czasu 😑😑😑co najmniej pół roku mogę zapomnieć o staraniach a do 40stki chciałabym zaciążyć 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Choć teraz Kumpela ma 41 lat, 1 ciąża. Doczekała się!!!

Tarczyca mała, ale meeega ważna. Hormony rządzą naszym organizmem.

reklama
[/QUOTE]
Kochana ogormnie gratuluje!!!!!!
Niech cud sie zisci!!

Powiesz prosze co zmienilas po drugiej stymulacji porownujac do pierwszej?
Jakie leki i dzialania podjeliscie?
Sciskam mocno[emoji173]️[emoji173]️
Leki te same. Menopur i Gonapeptyl. Czas stymulacji 18 dni (poprzednio było 15).Pierwsze 8 dni praktycznie nie było reakcji na dawkach 150/75. Ruszyło na dawce 225. Nie mam pojęcia jakim cudem przy 16 dojrzałych komórkach mnie nie przestymulowali i mogłam mieć świeży transfer. Popprzednio miałam estadiol ponad 4700 i przez tydzień brzuch jak balon, teraz estradiol 3300 i 2 dni po punkcji czułam się juz ok

Ostatnia edycja:
Mam wyniki CBA, jak patrzeć tylko na normy to rozjechane wszystko ch**... No ciekawe to wszystko...

Załączniki

• IMG_20200222_100522.jpg
    IMG_20200222_100522.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 62
Juz sie mialam pytac czy nie czasami w Łodzi to bysmy poszly na kawke ;) Ja chce kupic nowe koldry i do tego jakas posciel - zawsze mi to poprawia humor ;) Nie wiem czy widzialas na zdjeciach mam taki maly pokoik, w ktorym zazwyczaj spi moja bratanica i tam jest takie nie rozkladane jednoosobowe lozko to planujemy tam wstawic taka kanape rozkladana ale narazie sie tylko przymierzamy bo z kaska wolimy teraz nie szastac ;) pewnie jeszcze kupie jakies pierdoly, pojemniki na zywnosc jakies kocyki na naroznik zawsze musze wszystko okladac bo Alutka ma biala siersci i takie igielki iw szystko zostawia ;) Oczywiscie jak zwykle pokradne z 10 ołówków ;)

No ja niestety troszku dalej, ja głównie jadę połazić - dawno nie byłam w ikea. Głównie chce kupic duperelki do łazienki i do przystrojenia domu na Wielkanoc - jakieś sztuczne gałązki i jajka. Oczywiście pewnie coś do kuchni tez kupie bo ja maniak sprzętu kuchennego - niby mam wszystko a i tak dokupuje [emoji1409]‍[emoji505][emoji1409]‍[emoji505]

Jak przeszłaś z nadczynności???
Jod??? Ja na jod mam za mało czasu 😑😑😑co najmniej pół roku mogę zapomnieć o staraniach a do 40stki chciałabym zaciążyć 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Choć teraz Kumpela ma 41 lat, 1 ciąża. Doczekała się!!!

Tarczyca mała, ale meeega ważna. Hormony rządzą naszym organizmem.
Jod i thyrozol kilka lat. Później był spokój .. tylko kontrole TSH co 3 mies . az do teraz .. 😏

Aaaaaa Lil moj ma to samo z nogami! No zesz kuzwa... I rece tez mu mimo wolnie chodza. Po prostu jak mnie to wnerwia! A najlepiej jak z lokcia dostanę w boczek. Potrafie tak fuknac ze wszyscy słyszą. A jak mam dobry humor to tylko zapytam gdzie tym razem biegnie hahaha. [emoji28][emoji28]
Ja wczoraj mialam dobry dzien. Tylko raz mialam czas ze mnie mdlilo. Bo przedwczoraj caly dzien sie meczylam. Podziwiam Cie za picie tego siemienia..mnie cofa[emoji14]
Mój ma tak jak wypije jakakolwiek ilość alkoholu. To jest po prostu MASAKRA...
No nie mam wyjścia, tak mnie ten żołądek męczy, ze musze sobie jakoś pomóc. Jeszcze sobie dziś zrobilam napar z imbiru. Dobrze,ze te objawy raz są raz ich nie ma [emoji39] A co do łokcia w boczek, ile razy ja dostałam.. kiedys dostalam z pìąchy..Dobrze, ze spałam.na boku to mi przejechał przez policzek bo mi sie śniło,ze ktoś jego Babcię wyzywa [emoji23][emoji23][emoji23] jak sie zamachnąl..

Dziewczyny mam takie pytanie? Po 35 roku mozna wszystkie komorki zaplodnic tak? @Netiaskitchen ty mialas mrozone oocyty za to sie wtedy placi u nas chyba 400 zl dodatkowo. U mnie nie bylo co ostatnio mrozic. Ale czy teraz jesli by np bylo wiecej niz niz 6 komorek i wszystkie zaplodnia a mam 36 lat to czy ja za to tez dodatkowo place?
Zaplodnią Ci teraz ile chcesz☺️ja wtedy mialam 34 i kilku miechów mi brakowało do 35

Ale 10 masz ładnie....
Widzisz, czyli jednak "ten" zarodek musi być i się uda. Wszystko inne to taka "pomoc" obok... Hmmm.
To teraz już chyba odpuszczasz Pasikonika?
No way. Jedziemy☺️ Mam wszystkie badania. Wole dmuchać na zimne.Na razie mam ledwo pierwsza pozytywną betę. Do spokoju to dluga droga...
Niech się guru wypowie. Jak coś się wykrzaczy to przynajmniej bedziemy wiedzieli co i jak. A może coś trzeba dołożyć zeby wesprzeć Kopusia

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie? Po 35 roku mozna wszystkie komorki zaplodnic tak? @Netiaskitchen ty mialas mrozone oocyty za to sie wtedy placi u nas chyba 400 zl dodatkowo. U mnie nie bylo co ostatnio mrozic. Ale czy teraz jesli by np bylo wiecej niz niz 6 komorek i wszystkie zaplodnia a mam 36 lat to czy ja za to tez dodatkowo place?
Tak, jest w cenniku podział w zależności od ilości sztuk mrozonych
1582363280549.jpeg

Do góry