reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie umie dodawac tu zdjec :( ciagle pisze ze format za duzy nawet jak zmieniam. Moze maz po pracy mi to ogarnie. Duzy nie jest ale juz widac zaokraglenie jak mam dopasowana bluzke. Ciagle biore neoparin i crinone 2 razy dziennie i mam odstawic jak sie skonczy czyli za 2 dni. Ale po tym zaczac dwa razy dziennie dhupaston. Choc nie mam zagrozenia to do 15 tyg mam lykac profilaktycznie. Nie przytylam nic. Schidlam dwa kg bo heftam 2 razy dziennie. Lekarz stwierdzil iz do 3 mies tak wlasnie moze byc. Dziecie tydz temu na wizycie mialo 4 cm:)
Super :happy:

reklama
@Witamitawegaminka To są chyba tez lekarze z gyncentrum.Powiem Ci super podejście i wszystko mówią co i jak.Jest tam taki pielegniarz Jonasz boooze jak on super pobiera krew:) Mogli by się wszyscy od niego uczyć.
Jedyny minus nie pokazują tak dokładnie Buzki maluszka pewnie sprzęt na to nie pozwala

Dziewczyny, koleżanka zadała mi pytanie i nie wiem jak odpowiedzieć. Pomóżcie proszę :)

Czy przy obstawie progesteronem dochodzi do krwawienia przy poronieniu? Czy ból nagły, ale chwilowy w pachwinach może świadczyć o poronieniu?
Wg mnie może dojść do poronienia na lekach, chwilowy ból w pachwinach, który może promieniowac aż do narządów płciowych zew. Może wynikać z powiększania się macicy.

Jestem w 11 tyg teraz jakos. Dostalam skierowanie na usg genetyczne z testem pappa w katowicach w libero. Nie wiem co mnie czeka jade pierwszy raz na takie badania.:) zlecialo zlecialo a ja sie boje tak samo jak pierwszego dnia hihi.
Jedna czesc to bardzo dokldne usg ze wszytskimi pomiarami, a druga czesc to oddanie krwi. Rezultat usg i wynikow krwi wprowadza sie do komputera, ktory wylicza prawdopodobienstwo wystapienia chorob typu zespol Downa czy Zespol Edwardsa.
Prawdopodobienstwo ponizej 1:250 wymaga dalszej diagnostyki.

Jedna czesc to bardzo dokldne usg ze wszytskimi pomiarami, a druga czesc to oddanie krwi. Rezultat usg i wynikow krwi wprowadza sie do komputera, ktory wylicza prawdopodobienstwo wystapienia chorob typu zespol Downa czy Zespol Edwardsa.
Prawdopodobienstwo ponizej 1:250 wymaga dalszej diagnostyki.
Boję sie tych badan ,ze cos wyszlo by. A da sie na takich juz dokladnych okreslic plec? To bedzie 12 tydz. Zdj z usg tez sie dostaje jak na wizycie?

Boję sie tych badan ,ze cos wyszlo by. A da sie na takich juz dokladnych okreslic plec? To bedzie 12 tydz. Zdj z usg tez sie dostaje jak na wizycie?
Mi w pierwszej ciazy wyszlo ryzyko 1:508, zadzownili ze mam przyjsc, a wczesniej mowili, ze zadzownia jak cos bedzie nie tak. 2h zylam w stresie straszliwym.
Na plec troche wczesnie, rzadko daje sie ja na tym etapie okreslic. W 16tyg juz tak.
A zdjecie ja dostaje z kazdego usg wiec to chyba zalezy od lekarza.

reklama
Mi w pierwszej ciazy wyszlo ryzyko 1:508, zadzownili ze mam przyjsc, a wczesniej mowili, ze zadzownia jak cos bedzie nie tak. 2h zylam w stresie straszliwym.
Na plec troche wczesnie, rzadko daje sie ja na tym etapie okreslic. W 16tyg juz tak.
A zdjecie ja dostaje z kazdego usg wiec to chyba zalezy od lekarza.
Ta płeć to zależy od wielu czynników. I od sprzętu m.in. też. Ale czasem się da już określić , u nas właśnie w 12 tyg lekarz jednoznacznie stwierdził że chłopiec 😊bo się tak ustawił że centralnie było wszystko widać...

Do góry