reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super! Dziękuję! My już tyle kasy wydaliśmy od 2012 że sam fakt mogliby po prostu trochę się w głowę puknac w tej Invikcie... Ciągle mi trąbi lekarz o badaniu zarodków jeśli się nie uda z ostatnich mrozakow.. Kontaktu z lekarzem już zero.. To dobija człowieka szczególnie że to jest tak trudny temat.. Mój lekarz nawet odmówił mi wypisania recepty i zlecenia na immunoglobuliny. One by zwiększyly szanse gdyż mam zdiagnozowane w właśnie w Invicta wysokie NK. Oni tylko pchają w pacjenta to co sami w klinice podają.. Intralipid jedyne 700.. dwa razy wzięłam i nie pomogły a lekarz dalej ten lek wciska..

Z tego co wiem to bez wcześniejszej ciąży docent wogole nie sprawdza allo mlr.. Ja byłam już w jednej donoszonej ciąży a u mnie i tak nie sprawdzał. Podobne informacje nt ochrony zarodka znajdzie w KIR i w cytokinach. Był u Ciebie jakiś biochem albo poronienia czy brak implantacji?
Niegdy nie miałam żadnego poronienia ani żadnej ciązy biochemcznej. Mój mąz ma bardzo dobre parametry. Ja mam hasimoto, KIRy AA, obecnie przeciwciała blokujące na poziomie 28%. W przyszłym tygodniu jade na ostatnie szczepienie do Krakowa do doktora Sacha. Potem muszę sprawdzić co mi dały te szczepionki. Jeśli okaże się, że mam przeciwciała powyżej 40% to dostane instrukcje odnośnie KIR AA (czyli tzw wlewy do maciczne). W lipcu robiłam laparoskopie. Pani dr z Katowic która mnie prowadzi zdecydowała, że bede tym razem na długim protokole. Ostatnio na którkim miałam hiperstymulację. Poza tym jeśli podczas stymujacji wyprodukuje się dużo jajeczek to z regułu sa one slabej jakości. Podobno przy długim protokole łatwiej jest reagować podczas stymulacji. Jak wszystko dobrze pójdzie to końcem stycznia mieć punkcje. Juz jestem na antykoncepacji nie wyszły przeciwciała i musiałam przesunać termin stymulacji.
Immunologia to moja ostatnia szansa.

Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona. Dla mnie najważniejsze że jest to zlokalizowane z czego to wynika a nie tylko plami bo sobie plami
Wiesz co miałam Ci to samo napisać bo przyczynę znasz .Mnie bardziej martwiło że tak bez przyczyny nie wiadomo z czego.Teraz spokuj jak narazie mam nadzieję że tak zostanie

Endo nie sugeruje zejść do niższego poziomu przed transferem? Ja brałam max 2400 przy diecie niskowęglowodanowej. Potem wszystko uregulowało się ale dietę muszę trzymać i ruch też. Sama farmakoterapia trwała coś koło 1.5 roku chyba i mocno rozwaliła mi jelita. W sensie rozszczelniły się i przyplątały nietolerancje pokarmowe.
Wow to bardz duza dawka. Ja tez staram sie trzymac diete i bardzo duzo cwicze ;)

reklama
Jak oceniacie stadium tych zarodkow? Wiem, że są słabe ale to jakieś inne oznaczenia niż te, które tutaj używacie.

Załączniki

• 20191113_204005~3.jpg
    20191113_204005~3.jpg
    217,1 KB · Wyświetleń: 97
Do góry