reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No niestety niektórzy ludzie nie zdają sobie sprawy jakie problemy możemy mieć. Pamiętam jak u nas 3 lata po ślubie każdy się pytał dlaczego nie mamy dzieci, ciągle do mojego męża z tekstami jechali ze może mu pomóc, że slepakami wali. Ale nikt z nich nie pomyślał że nie mamy dzieci bo po prostu nie możemy A nie że nie chcemy. Ja zawsze po takich wizytach byłam chora, ciągle płakałam dlaczego nas to spotkało... Ci których nigdy ten problem nie będzie dotyczył nigdy tego nie zrozumieją....
O Boże jak ja uwielbiam te teksty " he he może wam pomóc, he he, raz raz i po robocie" ja wtedy odpowiadalam, że w takim razie musisz żonę udostępnić, bo tak szybciej wyjdzie. Wtedy już jakoś mało było do śmiechu :)

reklama
My mieliśmy

My jesteśmy razem 12 lat i do tej pory takie teksty padają, dziwie się że ludzie czasem nie potrafią się sami domyśleć... Tylko trrzba by było każdemu z osobna tłumaczyc, na co nie mam ochoty oczywiście opowiadać każdemu, że niestety nie udaje się od 6 lat...
Ja to już odpowiadam, że my nie chcemy mieć dzieci i dajcie sobie z tym spokój. Osoby które nie zetknely sie z nieplodnoscia, nigdy nas nie zrozumieją.

Maz nie miał żadnego większego stresu teraz, żadnej infekcji , nie bierze żadnych leków , odzwywia się zdrowo, nawet piwa nie wypił przez ostatnie dni.. czytam cały dzień dzisiaj i nic mi nie pasuje... 3 inseminacje , ivf zawsze było z jego strony ok , a teraz po 2 miesiącach nie ma plemników ??? Boje się ze kolejne badanie zleca dopiero 17go na wizycie .. on oszaleje do tego momentu .. siedzi biedny na kanapie i się wpatruje w okno . Nie wiem co robić
Tulaj swojego męża i pocieszaj go. To jest bardzo podejrzane, że taki wynik. A mężczyźni troszkę inaczej to przechodzą, rozpieszczaj go teraz :)

Załączniki

• Screenshot_20191031_152217_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20191031_152217_com.android.gallery3d.jpg
    235,7 KB · Wyświetleń: 84
Być może masz racje .. ale ta wiadomość spadła na nas jak grom z jasnego nieba ../ u męża zawsze było ok .. zawsze był problem” tylko” po mojej stronie ..: najgorsze teraz czekanie do wizyty .. chociaz lekarz w rozmowie telefonicznej sam był w szoku .

Wyglada to na jakis ewidentny Blad TECHNICZNY

reklama
Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do Was, przyjmiecie mnie? [emoji4]Proszę odpowiedzcie, bo jest Was tu dużo i jesteście ekspertkami, czy robiłyście może in vitro na Polnej w Poznaniu?albo czy polecacie jakąś inną klinikę w Poz? Jestem załamana, przeszłam przez krótki protokół w Kriobanku w Białymstoku i nic z tego [emoji20] Za kilka dobrych tygodni będę podchodzić drugi raz. I dlatego moje pytanie. Nie wiem gdzie .... :(:(:(:(

Z tego co pamietam Polna to dosc dobre miejsce. Ja nie bylam tam ale dziewczyny polecaly. Cisnij o dokladne badania zanim poddasz sie ivf... bo niektorzy niestety tak sugeruja... no chyba ze przyczyna jest dobrze znana. Poznanska i.vita zostala kupiona przez B.ociana wiec mozesz i tam sprobowac.
Badalas kariotypy? Bylas u immunologa z partnerem przebadac sie? Popros o skierowanie albo prywatnie zbadaj kariotypy - mi po nieudanych transferach to zaproponowali. Z 15 komorek mialam 1 blastocyste z 5 doby a 3 pozostale blastocysty z 6 doby slabej jakosci. Zadnej ciazy. Moze trzeba w te strone??

Do góry