reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja piłam minimum 4-5 dziennie ale jak zaszłam w ciaze to z dnia na dzien przestałam bo organizm sam odrzucił choc wiem ze 1-2 słabe kawy mozna sobie spokojnie wypić dziennie ale trzeba patrzeć na wszystko co ma kofeinę bo jak ktos pije jeszcze duzo herbaty i jeszcze colę czy inne napoje z kofeina to wtedy moze byc problem z jej nadmiarem.
Noo ze mnie to też herbatnik. Jak 3 dziennie nie wypiję to żyć nie mogę.

reklama
Też planuje się przerzucić na inkę. Lekarz mówił, że 1-2 kawy nie zaszkodzą i ja staram się nie przekraczać tego. Chociaż kocham kawę miłością wielką!
Tez kochalam kawe. Az pojac nie moge ze teraz mi buzie wykreca jak ja probuje:) a czasami chciala bym ja wypic by nie usypiac w dzien. Inke pilam od 1dpt ale po paru dniach tez mi zbrzydla:/ nie pojete. Teraz popijam raz dziennie zielona herbate fusiatą ze skórka granatu no i soki. Musze tez zmusic sie do wody bo tylko ona oczyszcza i nawadnia a jakos wgl mi sie jej nie chce nawet nie czuje potrzeby jej pic a trzeba..

Na crione nie ma refundacji, ale na neoparin jest. Po usg ❤ idź do gina na NFZ, który przepisze ci receptę z refundacja, wtedy 10szt neoparinu kosztuje 3,2 zł
Lekarz gin co chodzę do niego tyle że prywatnie dał receptę na 100 % poszłam dziś do rodzinnego czy on nie może wypisać mi neoparin na refundację to usłyszałam że tylko jak ktoś chory na nowotow to może mieć refundację i niby jeszcze przy mnie sprawdzał i nie należy się... A co się wreszcie należy.

Czyli masło też jest nabiałem ?

Tak, jest nabialem. Ale klarowne już nie ;)

Lekarz gin co chodzę do niego tyle że prywatnie dał receptę na 100 % poszłam dziś do rodzinnego czy on nie może wypisać mi neoparin na refundację to usłyszałam że tylko jak ktoś chory na nowotow to może mieć refundację i niby jeszcze przy mnie sprawdzał i nie należy się... A co się wreszcie należy.

Gin może dać dla podtrzymania ciąży jak jest ryzyko zakrzepicy (ivf niby jest w czynnikach ryzyka, ale lepiej powiedzieć, że mama i babcia chorują na zakrzepice)

reklama
No tak..czlowiek pracuje jak wól...skladmi odprowadza na wszystkiem Panstwo na nim zarabia od jedzenia po ogladanie tv doslownie,jeszcze tylko nie placimy za to ,ze oddychamy i gdzie te nasze pieniadze sa? Oczywiscie jak je potrzebujemy to sie nam nie nalezy:/ zeby jeszcze czlowiek od nich chcial to sie swoje nam nie nalezy..noz w kieszeni sie otwiera. Zamist placic skladki i ubezpieczenie zaczne odkladac do skarpety i jak zachoruje i bede potrzebiwala to nie bede sie prosic a wyciagne:) ie dosc , ze badania tyle kosztuja to jeszcze procedura i nawet na lekach musza zarobic tyle bo malo... alkoholik pije na zyczenie i go lecza za darmo za nasze jak watroba siada i padaczka jest a my na zyczenie sobie nie plodnosci nie zrobilysmy i musimy sobie prywatnie bo przeciez to dla nich widzimisie co przechodzimy. A zeby od nich baby w zyciu nie zaciazyly a tym durnym konowałom nigdy nie stanąl by dziecko splodzic i moze wtedy zmadrzeja :/:/:/ szkoda zasmiecac formum o nich ale az sie odpalilam ..:) zeby tylko za to nie karali....to kastrowala bym ich na zywca

Do góry