reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, dzwonili z kliniki podwoili mi dawkę luteiny. Czekam na 2 weryfikację we wtorek. Czy można mnie wpisać do kalendarza? Czyje się ok tylko dzieje się coś dziwnego, spie w dzień. Nigdy w życiu nie spałam w ciągu dnia. Czy któraś też tak ma/ miała?
@Linaaa Ja też nigdy w ciągu dnia nie śpię, ale po relanium się zdarzało. Bierzesz też progesteron, to wszystko może tak działać. Ostatnie dwa dni też łapałam drzemkę :laugh2:

reklama
Witam wszystkich na forum. W poniedziałek miałam drugą punkcję. Pierwsza próba i tylko jeden zarodek który się nie przyjął. Teraz pobrano mi 15 komórek. Wybrano najlepsze. Kolejnego dnia informacja ze wszystkie sie zapłodniły i wszystko jest ok. Nastepnego dnia info że 5 zarodkow jest 2 komorkowych a jeden 4komorkowy i mam czekac na telefon bo korzystniejszy moze byc transfer w 3 dobie. W 3 dobie rano bylam juz szczęsliwa i gotowa na wyjazd a tu wiadomosc zewszystkie zarodki zatrzymaly sie w rozwoju i nie wykonaly juz zadnego kroku. Czy ktos mial podobny przypadek? Co moze byc przyczyna?

Dziewczyny duuuzo spokoju dla Was!!!

Ciesze sie Cytrynka ze przyrost ok [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

A Ty Justyska wez meliski sie napij moze i magnez z B6 koniecznie. Wtedy lepiej sie wchlania. Ja biore medi mag b6 i w femi.bion natal tez jest magnez...
Magnez najlepiej wchłania się przez skórę ;) tzn kąpiele i moczenie nóg ;)

Witam wszystkich na forum. W poniedziałek miałam drugą punkcję. Pierwsza próba i tylko jeden zarodek który się nie przyjął. Teraz pobrano mi 15 komórek. Wybrano najlepsze. Kolejnego dnia informacja ze wszystkie sie zapłodniły i wszystko jest ok. Nastepnego dnia info że 5 zarodkow jest 2 komorkowych a jeden 4komorkowy i mam czekac na telefon bo korzystniejszy moze byc transfer w 3 dobie. W 3 dobie rano bylam juz szczęsliwa i gotowa na wyjazd a tu wiadomosc zewszystkie zarodki zatrzymaly sie w rozwoju i nie wykonaly juz zadnego kroku. Czy ktos mial podobny przypadek? Co moze byc przyczyna?
Przykro mi, że tak wyszło.... Wiem jak to boli :( Ja miałam podobna sytuację przy pierwszej punkcji. U mnie pobrano tylko trzy pęcherzyki. Jedna komórka się zaplodnila i zatrzymała się w trzeciej dobie jak u ciebie. Lekarz mi mówił, że jak staje rozwój do trzeciej doby to najczęściej przyczyna lezy po stronie plemnika. Dlatego następnym razem zdecydowaliśmy się na wyselekcjonowanie plemnika-nie pamiętam jak się nazywa ta procedura i wtedy wszystkie doszły do blastocysty.

Witaj bardzo mi przykro ,że żaden zarodek nie przetrwał,musiały mieć jakieś wady genetyczne,u mnie pobrano 9 komórek,z czego zapłodniło się 5,w 5 dobie został zamrożony 1 zarodek,4 walczyły do 6 doby i zatrzymały się w rozwoju.Wiec jakby mi podano wcześniej któryś z tych co w 6 dobie przestał się rozwijać,to po transferze też bym długo nie donosiła ciąży.Tak naprawdę to jest wielka ruletka,który zarodek sie przyjmie.S łyszałam,że od 3 doby dużo zależy od plemnika.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
LIPIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-07-23 ................................. PUSTKI
2019-07-24 Justyska13 progesteron+estradiol
2019-07-24 Riddikulus wizyta w klinice przed kolejna walką
2019-07-25 cytrynka122 betaIII
2019-07-26 Pyśka9971 wizyta sreduszkowa ❤
2019-07-26 TheKalinka84 beta
2019-07-26 Vinszka połówkowe
2019-07-27 Justyska13 beta
2019-07-29 Śliwka12345 wizyta u dr Paśnika
2019-07-30 Butelka123 wizyta podgladanie maluszka❤
2019-07-31 Pala podglądanie maluszka
2019-07-31 Kurcia wizyta, podgląd maluszka ❤
2019-08-07 anulka36 wizyta serduszkowa❤
2019-08-08 Vinszka podglądanie maluszka❤
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-12 Marzycielka7 wizyta w klinice
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-20 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-21 Skarbulenka podglądanie maluszka❤
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-09-29 Pola0702 wizyta u dr Paśnika
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
Proszę o wpisanie do kalendarza 02.08 transfer 05.08 I weryfikacja 08.08 II weryfikacja 12.08 III weryfikacja. Dziękuję :) :)

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
LIPIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-07-23 ................................. PUSTKI
2019-07-24 Justyska13 progesteron+estradiol
2019-07-24 Riddikulus wizyta w klinice przed kolejna walką
2019-07-25 cytrynka122 betaIII
2019-07-26 Pyśka9971 wizyta sreduszkowa ❤
2019-07-26 TheKalinka84 beta
2019-07-26 Vinszka połówkowe
2019-07-27 Justyska13 beta
2019-07-29 Śliwka12345 wizyta u dr Paśnika
2019-07-30 Butelka123 wizyta podgladanie maluszka❤
2019-07-31 Pala podglądanie maluszka
2019-07-31 Kurcia wizyta, podgląd maluszka ❤
2019-08-07 anulka36 wizyta serduszkowa❤
2019-08-08 Vinszka podglądanie maluszka❤
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-12 Marzycielka7 wizyta w klinice
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-20 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-21 Skarbulenka podglądanie maluszka❤
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-09-29 Pola0702 wizyta u dr Paśnika
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
Proszę o wpisanie do kalendarza 02.08 transfer 05.08 I weryfikacja 08.08 II weryfikacja 12.08 III weryfikacja. Dziękuję :) :)

Ja w sumue miałam 5 pelnych procedur, 7 transferów. Leczylan sie w 3 różnych klinikach - macierzyństwo - 2 (porazka z zarodkami) provita tak samo porazka z zarodkami i 2 w gyncentrum - piekne zarodki. w provicie i w gynentrum miałam tego samego lekarza prowadzącego. jak widział efekty moich trzech stymulacji oraz jakoś zarodków to nie był chętny na stymulowanie mnie po raz czwarty i proponował adopcji zarodka bądź adopcje komórki jajowej Ale ja chciałam spróbować jeszcze raz więc wtedy przed 4:00 procedurą wysłało mnie do immunologa i tak trafiłam do dr Sydor a który zlecił komplet badań i dał skierowanie na szczepienie kiedy zobaczył wynik allo mlr na poziomie 3% a wynik był robiony gdzieś pół roku po poronieniu. że bliżej miałam do Krakowa niż do Łodzi to zdecydowaliśmy się szczepić w Krakowie u doktora sachy i niestety słuchałam jego zaleceń który zabronił brać mi wlewów z intralipidu Kiedy miałam podwyższone komórki NK więc transfer się nie udał. potem kolejny transfer już z intralipidu też się nie udał No i przed 5 procedurą udałam się do docenta Paśnika tamy miałam jedno doszczepienie a potem transfer dwóch zarodków Z czego mamy synka. i żałuję że tak późno trafiłam do Łodzi bo gdybym wcześniej wiedziała co jest u mnie jeszcze nie tak oprócz niedrożnych jajowodów to od razu zdecydowałabym się na szczepienia
Kochana jeśli mogę to opowiem Ci o sobie. Ja nie przeszłam tyle co ty. Lecze się od 2 lat. Najpierw klinika w Rzeszow Parens gdzie 2 podejścia do inseminacji nie udane jajeczka rosły po clo jak szalone potem aromek rosły i stanęły więc się nie powiodło. 3 podejście do inseminacji na clo znowu jak szalonerosly ale lekarz postanowił Robić inseminacji w 11 dniu cyklu ale wydaje mi się zejajeczko nie pękłobo zrobiła się torbiel i progesterib wskazywał 1 więc nawet nie było szans na powodzenie. Zmiana kliniki na Gymcentrum i tam decyzja że inseminacji ie mają sensu z takim nasieniem i decyzja o in vitro podejście 1 transfer na świeżo 3 dniowego zarodka nie udany potem crio 2 blastki gg wczesną i pełna już po konsultacji z Pasnikiem decyzja że ok badania tylko pai 1 wyszli i komórki nk 14 więc intralipid zlecił i heparyna . Mam dwie mutacje mthr ale kazał dalej brać zwykly folik wie tak brałam. Teraz mam Zamiar brać ten metylowany jeśli są te mutacje. I transfer nie udany w obu przypadkach beta nawet nie drgnela ani troszkę teraz mam zalec3nia że mogę się zastanowić nad szczepieniami jeśli chce próbować tak odpisał mi docent. Wyniki były ok niby z immunologii ale nie on nie widzi nic innego teraz już dla mnie bo beta nie drga. Lekarz z kliniki odpisał żeby zrobić immunofenotyp u mnie. Nie wiem co to. Nigdy nie byłam w ciąży nawet nie wiem co to jest to jest dla mnie marzenie...A szczepienia musimy mieć dawca bo mąż był chory na raka...

reklama
Do góry