reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja na diecie od zeszlego wtorku.. wczoraj mialam mega zalamanie, mialam w reku wafelki oznaczone WOSP z napisem "przeznaczone dla diabetykow, bez cukru" ale sama sobie zaczelam tlumaczyc, ze jak je kupie i zjem, a beda na pewno smakowaly jak zwykle slodkie wafelki, to moja walka pojdzie na marne, bo ten smak poczuje.. i odlozylam. Uwierzcie mi, naleze do tych, ktorzy wciągają słodkie nosem.. kupilam za to chipsy ale jakies takie niby trochę zdrowsze, bez cukru i jakis tam chemikalii. Ale zjadlam tylko 1/3 paki. Do diabetologa jeszcze nie poszlam, bo nie mam kiedy. Ale wybiore się na pewno, bo nie mam pomyslu na węglowodany w posilkach. Czekam niecierpliwie na zamowione książki. Dzis 4 dzien od kiedy jem leki. Waga wieczorem pokazuje mi 1.5kg mniej, chyba przez to,ze mniej jem. Upaly chyba..

Dla mnie najgorsza męka są słodycze
Ja je uwielbiam po prostu [emoji6]

reklama
A powiedz mi z perspektywy czasu miałaś jakieś objawy endometriozy? Czy zupełnie nic? Ten marker do zbadania to cs 125? Bo Ca mi nie wyszukuje :-p można jeszcze w jakich sposób sprawdzić czy ji ma się endometriozy? Mam na myśli badania np z krwi?
Ca-125sorki źle napisałam.
Nie. Tak naprawdę to tylko laparoskopia lub operacja. Tego nie widać na usg.
Ale jak ten marker wychodzi wysoko(określa stan zapalny) a wykluczysz raka to prawie na pewno masz endometrioze :(
A mi wczoraj ginekolog napisała, że wyniki cytologii poza normą :( na 19.06 mam wizytę.. Mam nadzieję, że tylko straszy, bo Ona tak lubi... Echh... I jeszcze okresu brak, a w duuuuu... Z tym wszystkim!
Miłego dnia Kobitki :-*

W poniedziałek zrobiłam ta wolną betę i test pappa bo tak kazał mi ginekolog i w poniedziałek 17.06 mam wizytę i wtedy będę miała usg..wczoraj rozmawiałam z innym znajomym ginekologiem i powiedział że test pappa powinno się robić w dniu kiedy jest usg i że ten test pappa który zrobiłam w poniedziałek nie będzie wiarygodny na usg w poniedziałek najbliższy. I już całkiem zglupialam :-( :(
Mnie genetyk mówił dokładnie to samo, ale są różne szkoły. Dużo dziewczyn robi przed USG. Luzik [emoji106]

Ja tez kiedys tak jadłam na potęgę ale przerzuciłam sie na pikantne rzeczy i juz słodycze to jakos nie bardzo mi wchodzą maz co kilka dni kupuje skrzynkę koktajlowych pomidorków bo mamy sąsiada co ma szklarnie wiec od maja mam w domu słodziutkie pomidorki które pochłaniam jak cukierki i tak juz od kilku lat. A zima to zajadam marchewki.

Tak wlasnie mi powiedziała pani dietetyk ze moimi słodyczami będą pomidorki koktajlowe

Ca-125sorki źle napisałam.
Nie. Tak naprawdę to tylko laparoskopia lub operacja. Tego nie widać na usg.
Ale jak ten marker wychodzi wysoko(określa stan zapalny) a wykluczysz raka to prawie na pewno masz endometrioze :(
A mi wczoraj ginekolog napisała, że wyniki cytologii poza normą :( na 19.06 mam wizytę.. Mam nadzieję, że tylko straszy, bo Ona tak lubi... Echh... I jeszcze okresu brak, a w duuuuu... Z tym wszystkim!
Miłego dnia Kobitki :-*
Kurcze koszt badania niewielki dopiszę do mojej listy badań do zrobienia☺️ serio encyklopedia wiedzy tutaj jesteście laski :blink: kurde zawsze coś, może faktycznie tylko straszy.....trzymam kciuki za 19.06. A jak myślisz jak miałam łyżeczkowanie i za ok 2 tygodnie będę odbierać wyniki badania histopatologicznego to czy w wyniku byłaby wzmianka o endometriozie gdyby ewentualnie ja wykryli?

Tak wlasnie mi powiedziała pani dietetyk ze moimi słodyczami będą pomidorki koktajlowe
Fajnie by było je lubić, a dla mnie one są jeszcze gorsze niż zwykłe pomidory malinowe, o ile te malinowe jestem w stanie normalnie zjeść do kanapki to na te pomidorowe aż mi stają w gardle no i wiecie co najchętniej bym zrobiła.... Ja za to bardzo cukinię i ogórki gruntowe (pokrojone jak frytki), po papryce mi się odbija więc też nie za dużo. A cukinia jest taka słodkawa-maslowa, więc pewnie dlatego ją lubię ;)

Kurcze koszt badania niewielki dopiszę do mojej listy badań do zrobienia☺ serio encyklopedia wiedzy tutaj jesteście laski :blink: kurde zawsze coś, może faktycznie tylko straszy.....trzymam kciuki za 19.06. A jak myślisz jak miałam łyżeczkowanie i za ok 2 tygodnie będę odbierać wyniki badania histopatologicznego to czy w wyniku byłaby wzmianka o endometriozie gdyby ewentualnie ja wykryli?
Możliwe, że będzie. Ale pewności nie mam.
Dzięki za kciuki :)

Dziewczyny. Mam mętlik w glowie jakir witaminy b6 i b12 kupic by ta homocysteina spadla. Jak patrze np na solgara to tam jest z kwasem foliowym a chce odstawic zwykły kwas by przejść na ten metylowy. No i jaki ten kwas foliowy metylowy kupuc.
Kurcze pomozcie... wrzuccie zdj tych witamin jakie bierzecie przy homocysteinie powizej 10 by ja zbic szybko i skutecznie
@Justyska13 - moja homocysteina ponad 10 w kwietniu dr kazała robić tak : witaminy mama dha premium plus codzienni 2 tabletki , co drugi dzień witaminy B complex methyl , co trzeci dzień methylo folian. Homocysteina spadła do 8,8 w maju , teraz nie badałam jeszcze - w przyszłym tygodniu zrobię.

Załączniki

• 1560495038000276498906.jpg
    1560495038000276498906.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 64
A powiedz mi z perspektywy czasu miałaś jakieś objawy endometriozy? Czy zupełnie nic? Ten marker do zbadania to cs 125? Bo Ca mi nie wyszukuje :-p można jeszcze w jakich sposób sprawdzić czy ji ma się endometriozy? Mam na myśli badania np z krwi?

Hej;) Ja nigdy nie miałam boli podczas miesiączki.Lekarz rutynowo dal mi badanie ca125 i szybka laparoskopia.Wynik endometrioza 2 stopnia i torbiel wielkości jajnika

reklama
Dziewczyny jak dajecie rady w te upały?Ja jak mialam apetyt tak teraz w ogóle nie myslę o jedzeniu tylko pije wodę:-( Rano jak wstałam to brzuszek malutki :-) :)

Do góry