reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie. Ten miesiac opuszczamy bo jajniki mimo wszystko musza odpoczac (szkoda ze wcześniej tego lekarz noe powiedzial) nic nie mowil o tescie ERA tylko o Scratching endometium. Mowil ze nie mam robic zadnych badan dodatkowych tylko zajac sie tarczyca ale ta krzywa i tak zrobie. Powiedzial ze endometrium bylo bardzo dobre wiec ciezko stwierdzić co moglo się stać. Mowil ze dopiero po uregulowaniu tarczycy mam przyjsc pod koniec cyklu i wtedy zobaczymy jak wszytko wyglada. Jesli bedzoe ok to w cyklu będzie criotransfer. Mowil ze moge jak najbardziej jesc orzechy i popijac wino czerwone. Aa i mówił bym popytala endokrynologa o witaminy z jodem. Nie wiem mam metlik w glowie. Chce mi sie ryczec i tyle.

Dziewczyny ja już po wizycie. Ten miesiac opuszczamy bo jajniki mimo wszystko musza odpoczac (szkoda ze wcześniej tego lekarz noe powiedzial) nic nie mowil o tescie ERA tylko o Scratching endometium. Mowil ze nie mam robic zadnych badan dodatkowych tylko zajac sie tarczyca ale ta krzywa i tak zrobie. Powiedzial ze endometrium bylo bardzo dobre wiec ciezko stwierdzić co moglo się stać. Mowil ze dopiero po uregulowaniu tarczycy mam przyjsc pod koniec cyklu i wtedy zobaczymy jak wszytko wyglada. Jesli bedzoe ok to w cyklu będzie criotransfer. Mowil ze moge jak najbardziej jesc orzechy i popijac wino czerwone. Aa i mówił bym popytala endokrynologa o witaminy z jodem. Nie wiem mam metlik w glowie. Chce mi sie ryczec i tyle.
Ja tez mam ten cykl do tylu, moj dr zapomnial ze zamykaja lab na 2 tyg bo sie przenosza i kazal mi przyjechac w pn na kontrole pecherzyka bo chce na cyklu naturalnym. Przyjechalam wynajelam hotel na tydzien bo mam 5 dniowe blastki wiec od pekniecie trzeba czekac 5 dni wiec juz sie nastawialam ze minimum tydzien bede a na wizycie sie okazalo ze do pekniecie dojdzie w srode i ze transfer niemozliwy bo lab juz w sobote zamykaja SZOK 2 tys do smieci bo tyle kosztowal mnie ten wyjazd wiec tez mega sie wkurzylam i rozczarowalam choc wiem ze kozdemu moze sie zdarzyc zapomniec i ze jestesmy tylko ludzmi ale szkoda ze to ja musialam za to zaplacic.

Ja tez mam ten cykl do tylu, moj dr zapomnial ze zamykaja lab na 2 tyg bo sie przenosza i kazal mi przyjechac w pn na kontrole pecherzyka bo chce na cyklu naturalnym. Przyjechalam wynajelam hotel na tydzien bo mam 5 dniowe blastki wiec od pekniecie trzeba czekac 5 dni wiec juz sie nastawialam ze minimum tydzien bede a na wizycie sie okazalo ze do pekniecie dojdzie w srode i ze transfer niemozliwy bo lab juz w sobote zamykaja SZOK 2 tys do smieci bo tyle kosztowal mnie ten wyjazd wiec tez mega sie wkurzylam i rozczarowalam choc wiem ze kozdemu moze sie zdarzyc zapomniec i ze jestesmy tylko ludzmi ale szkoda ze to ja musialam za to zaplacic.
jaaaaO jaaa to jestem w szoku. Nie wiwm co myśleć mowie mu ze mamy ostatne zarodki i chcemy podac dwa i ze misimy zrobic wszytko by przynajmniej jeden zaskoczyl a on mi mowi ze tsh musze utegulowac to mu mowie ze przrciez z podobnym mnie dopuścił. , z jajniki juz wtedy byly powiekszone to czemu nie odczekalismy wtedy? A to jak to lekarz zaczal gadac ze cos sie dzieje tatczyca ze ona mimo zwiekszenia lekow dalej rośnie itp i ze gdyby chciql naciagnac mnie na kase to kazał by mi teraz podchodzić po czym ja mu powiedziałam ze ja n ibtal bym sie nie zgodziła bo widzę jakie mam wyniki, i ze tez mam internet, a ze jesli nie chce bym go czytala to niech rozmawia ze mna o wszytkim i niech mówi wszytko. Odpoczne teraz przez miesiąc. Uspokoje sie i m nadzieje ze bedzie dobrze.

Hej Dziewczynki. Co tam słychać @Never give up - toczysz się jeszcze koleżanko ? @sssurykatka - surciu jak samopoczucie ? @Biedroneczka83 - co u Ciebie ? @Dgd , jak tam ? @tina35 - ? @Beata 4 jak tulisie ?. @annemarie - słodziaki daja pospać ? @dżoasia księżniczki szaleją ? @redferrari - co tam u Was dziewczynki. @Agonia777 - Gosieńko ?
U Nas do przodu - dawczyni w przyszlym tygodniu zaczyna stymulacje i znów nerwy - ile będzie zarodków , jakiej klasy - aaaa osiwieje rormalnie. Jeszcze po drodze histeroskopia i druga połowa sierpnia transfer. Także @dżoasia Asik pożyczysz mi brzuszka po ksiezniczkach ? - obiecuję oddam po 9 miesiącach w dobrym stanie
@Agniecha1508 kochana dziękuję że pytasz tulisie rosną i wiercą się po całym brzuszku 11 wizyta u lekarza po skierowanie do szpitala a 12 czerwca rano do szpitala :szok::szok::szok: ale ten czas zleciał jeszcze niedawno robiłąm bete a tu już 37tc stracha mam dużego ale jak trza cc to trza ;-) zwalniam brzuszek dla was kochane kobitki .A ty kochana tak nie szalej z tymi nerwami tylko relax zobaczysz że będzie szczęsliwy finałał trzymamy łapki <3 <3 <3 pozdrawiam

Gdzie się przenoszą?

reklama
jaaaaO jaaa to jestem w szoku. Nie wiwm co myśleć mowie mu ze mamy ostatne zarodki i chcemy podac dwa i ze misimy zrobic wszytko by przynajmniej jeden zaskoczyl a on mi mowi ze tsh musze utegulowac to mu mowie ze przrciez z podobnym mnie dopuścił. , z jajniki juz wtedy byly powiekszone to czemu nie odczekalismy wtedy? A to jak to lekarz zaczal gadac ze cos sie dzieje tatczyca ze ona mimo zwiekszenia lekow dalej rośnie itp i ze gdyby chciql naciagnac mnie na kase to kazał by mi teraz podchodzić po czym ja mu powiedziałam ze ja n ibtal bym sie nie zgodziła bo widzę jakie mam wyniki, i ze tez mam internet, a ze jesli nie chce bym go czytala to niech rozmawia ze mna o wszytkim i niech mówi wszytko. Odpoczne teraz przez miesiąc. Uspokoje sie i m nadzieje ze bedzie dobrze.
Moj maz to taka moja oaza spokoju i tez mi powiedzial ze w sumie dobrze sie stalo ze przynajmniej organizm bedzie mial dluzsza przerwe od poronienia. Ale mi tam bylo szkoda tego cyklu bo pecherzyk piekny mial 21mm i wyzut LH byl wiec idealnie Sam by pekl, endometrium 10mm wiec wszystko super no ale coz widocznie tak mialo byc kolejna proba w lipcu no chyba ze wyjedziemy na wakacje. Ale przynajmniej zrobilam sobie badania i jestem spokojniejsza z ta moja tarczyca bo mi jadnie wszystko sie uregulowalo.

Do góry