reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przy czynniku męskim lepiej jest transferować zarodki w 5 dobie. W 3 dobie wszystkie mogą wyglądać ślicznie a potem się zatrzymać. Dopiero w 4 dobie wchodzi genom zarodka czyli DNA ojca. Co tez utrudnia wybór zarodka bo nie ma jeszcze selekcji U nas zawsze pięknie w 3 dobie a potem dramat..
[/QUOTE]

Dokładnie, u nas tak samo. Z zapłodnionych 7 komórek powstały 3 blastki

reklama
Witajcie. Ja dopiero wróciłam do domu z badań kariotyp plus mąż kariotyp, CFTR, AZF. Położna cudownie pobrała mi krew (mega delikatnie, chyba nikt tak mi jeszcze nie pobrał krwi). Właśnie siadam do laptopa i do kalendarza. @Marzycielka7 i @goffa13 wizyty już dodałam. Muszę nadrobić cały dzień na forum i wpisać pozostałe jeśli coś jest.

Bardzo proszę dawajcie znać o wizytach, badaniach, punkcji, transferze, usg podglądowe, bety itp by uzupełnić kalendarz.

Mi lekarz poradzil zeby czekac do 5 doby ale to dlatego ze bylo zaplodnionych wiecej komorek. Po 3 dobie padlo az 6. W 5 dobie byla tylko 1, dopiero w 6 dobie napisali ze sa zamrozone w sumie 4 blastocysty.
Ale tez bylo ryzyko i balam sie ze padna wszystkie w 3 dobie. Ale zaryzykowalismy... lekarz mowil ze podawanie 3 dniowych zarodkow to ryzyko ze on wlasnie padnie po tej 3 dobie i nie rozwinie sie do blastki wiec transfer bedzie „na darmo”
Ale doskonale wiemy ze duzo dzieci sie rodzi z 3-dniowych zarodkow
dzięki za rade. Rozmyślam nad tym wszystkim i pewnie zrobie tak jak ty i @Vinszka trudno najwyżej zostaniemy bez zarodków. Zobaczę ile uda mi się wychodować jajeczek może zamroże jak będzie dużo.

Właśnie co myślicie o mrożeniu komórek jajowych?

A kontrolujesz poziom? Nadmiar witaminy D bardzo zle wplywa na nerki. Trzeba uwqzac, zeby nie przedobrzyc.
kochana mi endokrynolog powiedział że witaminę D bardzo ciężko przedawkować patrzac na pory roku itp. Ogólnie norma wit D jest ogolnoeuropejska. wit D w wiekszej dawce przyjmuje się zazwyczaj zimą i jesienia a później jak wychodzi słonko można zmnejszyć. Tzn ja biorę teraz 4 tys, a od kwietnia endokrynolog kazał zmniejszyć do 2 tys. poziom w tym momencie mam 44,7ng/ml

To Cię trochę pocieszę u nas jest tak samo jak u was najprawdopodobniej( wszystkiego nie czytałam) i powiem tak: w czynniku męskim jak już są zarodki to są ciąże U nas na 6 komórek zaplodnily się 3 tylko jeden dotrwał do blastki. W klinice pełen zachwyt bo dawno takiego cuda nie widzieli 5AA a teraz jest w przedszkolu
dzięki. Pewnie będziemy prubować do końca trzymać. najwyżej zostaniemy bez zarodków.

reklama
dzięki za rade. Rozmyślam nad tym wszystkim i pewnie zrobie tak jak ty i @Vinszka trudno najwyżej zostaniemy bez zarodków. Zobaczę ile uda mi się wychodować jajeczek może zamroże jak będzie dużo.

Właśnie co myślicie o mrożeniu komórek jajowych?
Mnie lekarz powiedział, że nie opłaca się mrozić jak jest poniżej 10, więc nie mrozilismy.

Ja po godzinnej drzemce. [emoji23] Przynajmniej godzina z głowy, bo boję się jutrzejszej wizyty. Głównie dlatego, że nic... kompletnie nic nie czuję.

Do góry