reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Przy czynniku męskim lepiej jest transferować zarodki w 5 dobie. W 3 dobie wszystkie mogą wyglądać ślicznie a potem się zatrzymać. Dopiero w 4 dobie wchodzi genom zarodka czyli DNA ojca. Co tez utrudnia wybór zarodka bo nie ma jeszcze selekcji U nas zawsze pięknie w 3 dobie a potem dramat..
[/QUOTE]

Dokładnie, u nas tak samo. Z zapłodnionych 7 komórek powstały 3 blastki

reklama
Witajcie. Ja dopiero wróciłam do domu z badań kariotyp plus mąż kariotyp, CFTR, AZF. Położna cudownie pobrała mi krew (mega delikatnie, chyba nikt tak mi jeszcze nie pobrał krwi). Właśnie siadam do laptopa i do kalendarza. @Marzycielka7 i @goffa13 wizyty już dodałam. Muszę nadrobić cały dzień na forum i wpisać pozostałe jeśli coś jest.

Bardzo proszę dawajcie znać o wizytach, badaniach, punkcji, transferze, usg podglądowe, bety itp by uzupełnić kalendarz.

Mi lekarz poradzil zeby czekac do 5 doby ale to dlatego ze bylo zaplodnionych wiecej komorek. Po 3 dobie padlo az 6. W 5 dobie byla tylko 1, dopiero w 6 dobie napisali ze sa zamrozone w sumie 4 blastocysty.
Ale tez bylo ryzyko i balam sie ze padna wszystkie w 3 dobie. Ale zaryzykowalismy... lekarz mowil ze podawanie 3 dniowych zarodkow to ryzyko ze on wlasnie padnie po tej 3 dobie i nie rozwinie sie do blastki wiec transfer bedzie „na darmo”
Ale doskonale wiemy ze duzo dzieci sie rodzi z 3-dniowych zarodkow
dzięki za rade. Rozmyślam nad tym wszystkim i pewnie zrobie tak jak ty i @Vinszka trudno najwyżej zostaniemy bez zarodków. Zobaczę ile uda mi się wychodować jajeczek może zamroże jak będzie dużo.

Właśnie co myślicie o mrożeniu komórek jajowych?

A kontrolujesz poziom? Nadmiar witaminy D bardzo zle wplywa na nerki. Trzeba uwqzac, zeby nie przedobrzyc.
kochana mi endokrynolog powiedział że witaminę D bardzo ciężko przedawkować patrzac na pory roku itp. Ogólnie norma wit D jest ogolnoeuropejska. wit D w wiekszej dawce przyjmuje się zazwyczaj zimą i jesienia a później jak wychodzi słonko można zmnejszyć. Tzn ja biorę teraz 4 tys, a od kwietnia endokrynolog kazał zmniejszyć do 2 tys. poziom w tym momencie mam 44,7ng/ml

To Cię trochę pocieszę u nas jest tak samo jak u was najprawdopodobniej( wszystkiego nie czytałam) i powiem tak: w czynniku męskim jak już są zarodki to są ciąże U nas na 6 komórek zaplodnily się 3 tylko jeden dotrwał do blastki. W klinice pełen zachwyt bo dawno takiego cuda nie widzieli 5AA a teraz jest w przedszkolu
dzięki. Pewnie będziemy prubować do końca trzymać. najwyżej zostaniemy bez zarodków.

reklama
dzięki za rade. Rozmyślam nad tym wszystkim i pewnie zrobie tak jak ty i @Vinszka trudno najwyżej zostaniemy bez zarodków. Zobaczę ile uda mi się wychodować jajeczek może zamroże jak będzie dużo.

Właśnie co myślicie o mrożeniu komórek jajowych?
Mnie lekarz powiedział, że nie opłaca się mrozić jak jest poniżej 10, więc nie mrozilismy.

Ja po godzinnej drzemce. [emoji23] Przynajmniej godzina z głowy, bo boję się jutrzejszej wizyty. Głównie dlatego, że nic... kompletnie nic nie czuję.

Do góry