Kokoszka33
Aktywna w BB
.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Justyska13 proszę dopisz do kalendarza jesli możesz oczywiście 11.04- II prenatalne i 28.08 - termin porodu. DziękujęDZIEWCZYNY WIELKA PROSBA!!!
PISZCIE MI O SWOICH WIZYTACH, BADANIACH itp.
GRUPOWE KCIUKI SA MOCNIEJSZE, A WSPARCIE POTRZEBNE.
czekam na daty i opisy bo kalendarz sie kurczy
Ja miałam trochę poniżej dolnej granicy i lekarz zalecił 4000jm.Witamine d warto lykac caly czas, a juz zimą koniecznie bo w naszych rejonach wystepuja spore jej braki. Poza tym jest ona nazywana witamina plodnosci. 1000jm to malo, zbadalabym poziom i w zaleznosci od wyniku zaczelabym moze nawet od 4000jm, ja caly czas biore 2tys, nie mialam niedoboru, ale wynik byl w dolnej granicy.
@Marzycielka7 jakie masz dawki tych lekow?
Oligozoospermia, później po diagnostyce mutacje.Vinszka a u Ciebie jaka byla przyczyna skierowania na ivf?
Przy czynniku męskim lepiej jest transferować zarodki w 5 dobie. W 3 dobie wszystkie mogą wyglądać ślicznie a potem się zatrzymać. Dopiero w 4 dobie wchodzi genom zarodka czyli DNA ojca. Co tez utrudnia wybór zarodka bo nie ma jeszcze selekcji U nas zawsze pięknie w 3 dobie a potem dramat..Mi lekarz poradzil zeby czekac do 5 doby ale to dlatego ze bylo zaplodnionych wiecej komorek. Po 3 dobie padlo az 6. W 5 dobie byla tylko 1, dopiero w 6 dobie napisali ze sa zamrozone w sumie 4 blastocysty.
Ale tez bylo ryzyko i balam sie ze padna wszystkie w 3 dobie. Ale zaryzykowalismy... lekarz mowil ze podawanie 3 dniowych zarodkow to ryzyko ze on wlasnie padnie po tej 3 dobie i nie rozwinie sie do blastki wiec transfer bedzie „na darmo”
Ale doskonale wiemy ze duzo dzieci sie rodzi z 3-dniowych zarodkow
To Cię trochę pocieszę u nas jest tak samo jak u was najprawdopodobniej( wszystkiego nie czytałam) i powiem tak: w czynniku męskim jak już są zarodki to są ciąże U nas na 6 komórek zaplodnily się 3 tylko jeden dotrwał do blastki. W klinice pełen zachwyt bo dawno takiego cuda nie widzieli 5AA a teraz jest w przedszkoluNo wlasnie @sssurykatka mi oposywala jak to jest ze ze slabym nasieniem bywa tak ze po 3 dobie degeneruja sie i jest ryzyko ze nie dotrwaja do 5 doby. Wiec jest wtedy szansa ze jesli poda sie w 3 dobie to w organizmie moze sie przyjac. I sama nie wiem.
U was czekali do 5 doby? U was lekarz tak radzil?
Kochana miło czytać że już jesteście tak blisko spotkania... Jeszcze chwila i będą przytulachy