reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny błagam o pomoc . Czy komuś zalega intralipid ???? Muszę jak najszybciej go sobie podać bo zdarzył się cud i zaszłam w ciąże naturalnie dwa tygodnie przed transferem . Nie ma go nigdzie w hurtowniach ani aptekach [emoji30][emoji30][emoji30][emoji30]
@Ropuszka666 Kochana , sprawdź gdzie w klinikach w pobliżu podają kroplówkę. Wiem, że to drożej niż zakup w aptece ale w tej sytuacji koszta nie grają roli, dzieciątko jest najważniejsze ✊✊✊✊

reklama
Dziewczyny to jest jedyna apteka co ma to u siebie . Czy jest ktoś ze stolicy kto może mi pomoc i kupić tam intralipid dla Mnie jak podeśle receptę i pieniądze?
IMG_3378.JPG

@Ropuszka666 Kochana , sprawdź gdzie w klinikach w pobliżu podają kroplówkę. Wiem, że to drożej niż zakup w aptece ale w tej sytuacji koszta nie grają roli, dzieciątko jest najważniejsze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

W poprzedniej ciąży musiałam zakupić ten lek na własna rękę bo nie maja tego na stanach w klinikach . A teraz okazuje się że jest ich totalny brak w hurtowniach w całej Polsce i nie wiadomo kiedy się pojawi .

Dziewczyny błagam o pomoc . Czy komuś zalega intralipid ???? Muszę jak najszybciej go sobie podać bo zdarzył się cud i zaszłam w ciąże naturalnie dwa tygodnie przed transferem . Nie ma go nigdzie w hurtowniach ani aptekach [emoji30][emoji30][emoji30][emoji30]
Kochana serdeczne gratulacje. A czy na pewno ten intralipid jest Ci potrzebny? Ja też zaszłam cudem naturalnie w ciążę i Docent, oprócz acardu, nie kazał nic brać. Który to tydzień i jakie masz NK? Bo jednak transfery to trochę co innego niż naturals.

@Ropuszka666 jeszcze tak myślę. Jak by Ci się nie udało z tym intralipidem, a faktycznie musisz zbijać nk to może encorton w niedużej dawce by się przydał? Ja brałam przy transferach. Podobno 5 mg jest dopuszczalne w ciąży. Jak coś, to mam na zbyciu.

Kochana serdeczne gratulacje. A czy na pewno ten intralipid jest Ci potrzebny? Ja też zaszłam cudem naturalnie w ciążę i Docent, oprócz acardu, nie kazał nic brać. Który to tydzień i jakie masz NK? Bo jednak transfery to trochę co innego niż naturals.

U mnie 4 tc, miałam mieć transfer 20.03 , zrobiłam badania wszystko było już zaplanowane a tu taka niespodzianka. Pasikonik właśnie mi dziś napisał ze mam jaknajszybciej podać Intralipid i za dwa tygodnie znowu ,do tego mam Calcort brać i heparynę . Powiem Ci że tak sram po gaciach że jakoś przy poprzedniej ciąży z ivf tak się nie bałam . Poprzednio miałam 28% a teraz w grudniu jak badałam to było 9% ale mam tez teraz nieznacznie ANA dodatnie i to moje cholerne hashi przy którym mi tsh świruje .

U mnie 4 tc, miałam mieć transfer 20.03 , zrobiłam badania wszystko było już zaplanowane a tu taka niespodzianka. Pasikonik właśnie mi dziś napisał ze mam jaknajszybciej podać Intralipid i za dwa tygodnie znowu ,do tego mam Calcort brać i heparynę . Powiem Ci że tak sram po gaciach że jakoś przy poprzedniej ciąży z ivf tak się nie bałam . Poprzednio miałam 28% a teraz w grudniu jak badałam to było 9% ale mam tez teraz nieznacznie ANA dodatnie i to moje cholerne hashi przy którym mi tsh świruje .
Ja ostatnie moje NK miałam w wakacje na poziomie 13%. Zaszłam w ciążę w listopadzie, więc pewnie były wyższe. Heparynę brałam od 6-7 tyg. Też mam Hashimoto i TSH mi wywaliło i od 7 tyg. mam euthyrox. Trochę sytuację mamy podobną. Ja nie miałam chyba tylko Ana i wszystko jest ok. Teraz 16 tydz. Naturalsy, jeśli tylko są zdrowe genetycznie, są silne. Ja w piątym tygodniu się przeziębiłam i leżałam chora. Ktoś mi tu wtedy pisał, że to odciąga NK od zarodka. Nie masz czasem kataru?;)

reklama
W poprzedniej ciąży musiałam zakupić ten lek na własna rękę bo nie maja tego na stanach w klinikach . A teraz okazuje się że jest ich totalny brak w hurtowniach w całej Polsce i nie wiadomo kiedy się pojawi .

Jak jestes z okolic Szczecina to moze w DE w aptekach cos jest ?? To jest na recepte w ogole?? Niektore leki w DE sa tansze nawet niz w PL

Do góry