reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ratunku!! Właśnie odebrałam wynik posiewu nasienia męża. Bakteria enterococcus faecalis:( matko no! Jestem 5 dzień na stymulacji, co teraz? Jeśli będzie musiał wziąć antybiotyk, a s międzyczasie punkcja, to jak to wygląda ? Miała któraś podobnie?

Dziewczyny błagam o pomoc . Czy komuś zalega intralipid ???? Muszę jak najszybciej go sobie podać bo zdarzył się cud i zaszłam w ciąże naturalnie dwa tygodnie przed transferem . Nie ma go nigdzie w hurtowniach ani aptekach [emoji30][emoji30][emoji30][emoji30]

Ropuszka, gratulacje!!!
Zobacz sobie na stronie gdzie po lek czy nie ma żadnej apteki u ciebie w okolicy

Link do: Wyniki wyszukiwania dla 'Intralipid 20%'

Dziewczyny błagam o pomoc . Czy komuś zalega intralipid ???? Muszę jak najszybciej go sobie podać bo zdarzył się cud i zaszłam w ciąże naturalnie dwa tygodnie przed transferem . Nie ma go nigdzie w hurtowniach ani aptekach [emoji30][emoji30][emoji30][emoji30]

Wow!! Gratulacje!! Slyszalam od doktorka ze to sie zdarza! Jestes najlepszym przykladem[emoji2]

Dziewczyny, czy któraś z Was miala po punkcji hiperstymulacje? Czy jeśli występuje to dopiero po transferze?

Ja w niedziele mialam punkcje, z 12 pecherzykow pobrali 10 komorek z czego 7 dojrzalych, zgodnie z planem zaplodnili 6 sztuk i 5 sie zaplodnilo, w piatek mam transfer i tak sie martwię, żeby cos nie przeszkodziło i zeby zrobili mi ten transfer
[emoji846] Po punkcji na usg podobnocbylo widac, ze wszystko ladnie 'zrobione' i ze plyn sie nie zbiera... To nasze pierwsze podejscie do in vitro i mam mega nadzieję [emoji12]
Jakie ponioslas koszty ? Transfer? Atosiban? Embrio gel ? Lutunus?

Ja nie mam niestety, ale gratulacje ze sie udalo!! Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok[emoji3590][emoji3590][emoji3590]

reklama
Jakie ponioslas koszty ? Transfer? Atosiban? Embrio gel ? Lutunus?
Tranafer mam dopiero w piatek i za niego jeszcze nie placilam profesor mowil, ze to koszt 1700zl. A czy bedzie embrio gel itp to jeszcze nie mam pojecia...
Narazie zaplacilam 2500 za prowadzenie stymulacji plus leki kolo 1000-1500 bo refundowane, za drugi etap czyli punkcja i hodowla 4300zl, oprocz tego jeszcze masa badan(chociaz wiekszosc juz mielismy zrobione na swiezo przed inseminacja, wiec ich nie licze bo nie trzeba było powtarzać), plus pierwszych kilka wizyt po 350zl za jedna bo szliśmy dlugim protokolem, mysle ze 10tys spokojnie juz wyszlo. Plus dojdzie jeszcze transfer plus leki po nim.
Po punkcji lutinus dostalam 'gratis' od profesora.
U nas duzym kosztem jest tez dojazd plus hotel, bo jestesmy z lublina i mamy 600km w dwie strony najczesciej wracamy tego samego dnia, tylko przy stymulacji zostwlismy na 4 dni az do punkcji w hotelu

Do góry