reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ponawiam post,może jednak coś podpowiecie...
Dziewczyny jak to jest z accofilem? Jak najczęściej zalecają przy transferach? W jakich dawkach? Domacicznie, czy podsķórnie? W jakich dniach, przed i po transferze?
Napisałam do Wujka Jarka, czy teraz nie sporòbować z accofilem. Doktorek ma zapewne emailowy meksyk, więc muszę cierpliwie czekać na odp. Jako, że nie lubimy bezczynności pomyślałam,że Was podpytam mądre głowy:)

Dziewczyny jak to jest z accofilem? Jak najczęściej zalecają przy transferach? W jakich dawkach? Domacicznie, czy podsķórnie? W jakich dniach, przed i po transferze?
Napisałam do Wujka Jarka, czy teraz nie sporòbować z accofilem. Doktorek ma zapewne emailowy meksyk, więc muszę cierpliwie czekać na odp. Jako, że nie lubimy bezczynności pomyślałam,że Was podpytam mądre głowy:)

Lotta, a masz wskazania do Accofilu? Bo jesli jest ci to niepotrzebne dalabym sobie spokoj , wiesz ze to lek stosowany przy chemioterapii .Brakuje ci Kirow? Masz nadczynnosc skurczowa macicy?
Poczekalabym na twoim miejscu na to co ci dr. odpisze.
Wlewy jesli dobrze pamietam, dziewczyny maja w dniu transferu, zastrzyki ... roznie... ja zaczynalam od punkcji, konczylam( tzn miala skonczyc) na 14 tc.Moje dawki byly 13 mln, w Polsce sa 33mln.
Pewnie jak zawsze u kazdej bedzie inaczej.

ja przy pierwszym transferze mialam Accofil podskornie co 3 dni.Teraz mam Accofil30, pierwszą dawke dostałam po punkcji domacicznie i dalej biore podskornie co 3 dni,ale kolo transferu mialam 4 dni przerwy, także zastrzyk w pt,transfer w nd i kolejny accofil we wt,teraz juz co 3 dni regularnie ma byc

Lotta, a masz wskazania do Accofilu? Bo jesli jest ci to niepotrzebne dalabym sobie spokoj , wiesz ze to lek stosowany przy chemioterapii .Brakuje ci Kirow? Masz nadczynnosc skurczowa macicy?
Poczekalabym na twoim miejscu na to co ci dr. odpisze.
Wlewy jesli dobrze pamietam, dziewczyny maja w dniu transferu, zastrzyki ... roznie... ja zaczynalam od punkcji, konczylam( tzn miala skonczyc) na 14 tc.Moje dawki byly 13 mln, w Polsce sa 33mln.
Pewnie jak zawsze u kazdej bedzie inaczej.

Niestety nie robiłam kirów,Paśnik nie zlecił. Oczywiście dostosuje się do tego co mi docent odpisze.Na własną rękę nie będę nic kombinować. Tak chciałam wiedzieć jak to wygląda. Kończą się nam pomysły z czym tu jeszcze spróbować :-(

Niestety nie robiłam kirów,Paśnik nie zlecił. Oczywiście dostosuje się do tego co mi docent odpisze.Na własną rękę nie będę nic kombinować. Tak chciałam wiedzieć jak to wygląda. Kończą się nam pomysły z czym tu jeszcze spróbować :-(

Ok, to moze warto je zrobic. Bo sa male, zlosliwe i potafia niezle namieszac.[emoji23]

Laurka tak brala, ja od transferu codziennie chyba przez piec dni , potem co drugi dzien.
Mozecie pomyslec nad Era Testem jeslinie dochodzi u was do implantacji, mozecie zrobic biopsje wysciolki endometrium zeby zobaczyc czy nie siedza w nim NK komorki i inne bakterie.Histerioskopie, genetyke, cukier? Robilas?
Sorry ze pytam , ale serio nie mam pojecia.
Jakie metody stosowali przy zaplodnieniu i doborze plemnikow. Moze tutaj mozna srube podkrecic[emoji106]

reklama
Część Babulce.
Gratuluję pieknych widoków , bet i dzidzioków same słodkości do zacałowania. @dżoasia - " mówiłam" , że rok 2019 jest Twój - leż i pachnij do sierpnia. @annemarie , a Ty jak samopoczucie. @Kurcia Ty , już niedługo przelot do bazy ? @Agonia777 - Gosik jak tam u Ciebie ? @tina35 -Tinka piekny wynik ! Za wszystkie mego ✊całym serduchem.
U mie zawieszenie do konca kwietnia. Mieliśmy podchodzić do KD w Ciechocinku ale - dużo większe koszta:-( :( więc zdecydowaliśmy sie na Invimed. 15 marca wizyta u wujka Jarka i zalecenia co do kiepskich kirów. Pociesza mnie to , że Pani Doktor w Invimed - stosuję się do zaleceń wujka Jarka :tak: mówi , że ma pacjentki z jego kontrowersyjnym i dziwnym zleceniami - ale w 2 przypadkach , po paru nieudanych próbach zaszły w ciążę - wiec sie jej trzymam :biggrin2: .
Także ten - dziewczynki dla Wszystkich Nas za chwilkę lub parę chwilek zaświeci słoneczko.
Aguś ty bidulo dalej po tych chorobskach w, zawieszeniu czy jeszcze cos innego sie po drodze posypalo? Trzymam mocno kciuki i czekam na Was!!
Mądre głowy - podpowiedzieć proszę mnie , co na poprawę morfologii u m@łża mego?
Wyszła nam tylko 3% :-( :(. Fragmetacja DNA oki , ruchliwość w miarę , liczba żywych też - tylko to morfo :unsure:
U nas wszystko wzorowo a tez morfo 3%. Z witamin lykal fertilman plus i tez pozniej mace, jesli chodzi o zapladnianie to imsi albo imsi z msome.
Ja ci chyba juz pisalam to nie bede sie powtarzac ;)

Do góry