reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczynki
Bylam zrobić betę i wynik 620,40 mlU/ml jest to 16 doba po transferze z zarodkami 3 dniowymi, w 10 dobie beta wynosiła 77,72 czy to jest odpowiedni wzrost ? Kiedy byście jeszcze powtórzyły betę czy już poczekać do 8 marca do wizyty u lekarza ? Zadaję pytania jeszcze raz gdyż nie uzyskałam odpowiedzi :(
Beta śliczna. Taki czas teraz, że nic nie robisz, odpoczywasz i czekasz na wizytę i serduszko :)
Badań robić nie trzeba, jeśli wytrzymasz to nie musisz robić bety, ale ja musiałam co parę dni sprawdzić jak rośnie :) :)
Pytanie mam o transfer, jako ze powolutku zbliza sie kontrola usg...[emoji15]

Czy macie jakies zalecenia dietetyczne, co robic a czego unikac przed transferem i po??
Czy np moze suplementowac magnez??
Cos polecacie moje specjalistki kochane? [emoji847]
Ja akurat z tych niedowiarkow, co nie bardzo wierza, ze jakakolwiek dieta kilka dni przed i po cos da :). A leki to standard, wit d, magnez, kwas foliowy... ale to tez trzeba przyjmowac kilka dobrych tygodni przed, ale akurat w przypadku lekow to lepiej pozno niz wcale, jesli jeszcze nie zaczelas, choc pewnie i tak juz bierzesz :)
za kilka dni się przyzwyczaisz i nie będzie już bolało i guzki te się nie będą robiły
Powaga? Ja sie klulam 2 tygodnie progiem i caly czas masakra byla... ale.ktos tu pisal ze w ogole nie bolalo wiec moze to kwestia indywidualna...

Beta śliczna. Taki czas teraz, że nic nie robisz, odpoczywasz i czekasz na wizytę i serduszko :)
Badań robić nie trzeba, jeśli wytrzymasz to nie musisz robić bety, ale ja musiałam co parę dni sprawdzić jak rośnie :) :)

Ja akurat z tych niedowiarkow, co nie bardzo wierza, ze jakakolwiek dieta kilka dni przed i po cos da :). A leki to standard, wit d, magnez, kwas foliowy... ale to tez trzeba przyjmowac kilka dobrych tygodni przed, ale akurat w przypadku lekow to lepiej pozno niz wcale, jesli jeszcze nie zaczelas, choc pewnie i tak juz bierzesz :)

Powaga? Ja sie klulam 2 tygodnie progiem i caly czas masakra byla... ale.ktos tu pisal ze w ogole nie bolalo wiec moze to kwestia indywidualna...

Taki zestaw w ovarinie bralam pare lat (ok 3) pol roku wstecz fertilovi.t endo f
Od jakichs 2 mies prenata.l uno plus tran plus wit d2000 - to juz stricte przed ivf zalecenia.
Nie suplementuje regularnie tylko magnezu i tak o tych skurczach mysle. Ale ciagle jem pestki dyni czy slonecznika, duzo wody pije, ogolnie dosc zdrowo jem od dawna.

Bardziej musze sie z zestawem relanium i spasmolina przygotowac zeby miec w razie czego w domu..

A kawe odstawialyscie??
Ja pije tak 3 male rozpuszczalne (niestety) dziennie

Taki zestaw w ovarinie bralam pare lat (ok 3) pol roku wstecz fertilovi.t endo f
Od jakichs 2 mies prenata.l uno plus tran plus wit d2000 - to juz stricte przed ivf zalecenia.
Nie suplementuje regularnie tylko magnezu i tak o tych skurczach mysle. Ale ciagle jem pestki dyni czy slonecznika, duzo wody pije, ogolnie dosc zdrowo jem od dawna.

Bardziej musze sie z zestawem relanium i spasmolina przygotowac zeby miec w razie czego w domu..
UhuuUhuuu dziewczyno, to Ty obstawiona jesteś :)
Ja np nie miałam żadnych skurczy po transferze, nawet no-spy nie brałam. Ale przygotowanym warto być. A co do magnezu to wydaje mi się, że w prenatal uno trochę go jest.

reklama
Do góry