reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Widzę, że już Ci Asia napisała - jak korzystasz z komputera to możesz się sama dopisać, ja codziennie rano wrzucam kalendarz z linkiem. Jak korzystasz z aplikacji to niestety nie działa, więc wystarczy że mnie oznaczysz @ i mój nick w poście, w którym wpisujesz datę i rodzaj wizyty i ja wtedy uzupełniam kalendarz. Możesz mi też wysłać wiadomość na priv i też uzupełnię :)

Witamy w naszym gronie!
[emoji110][emoji110][emoji110] Trzymamy kciuki żeby się udało, ja mogę jeszcze dodać że przy udanym transferze też miałam bóle jak na okres :)
Proszę dopisz mnie do kalendarza .Luty badania przed rozpoczęciem procedury

reklama
Dziewczyny pytanko moze glupie ale jesli mialam wysilek fizyczny i od razu zrobie pomiar cukru to zawsze wyjdzie taki niski??? Od wczoraj jestem na metformaxie 500 o dlugim dziananiu i nie wiem czy to ma zwiazek z tym czy nie bo teraz pokazalo mi 68.

Zrobiłam i ja w końcu tą krzywą glukozowo insulinowa i z tego co Was tu obserwuje to i mnie czeka wizyta u endokrynologa czy diabetologa.
@sssurykatka @Akatombo moge którąś z Was prosic o namiary na Waszego endokrynologa na priv?!
A może któraś poleca jakiegos lekarza w Wawie?
Moje wyniki:
Glukoza na czczo 96.5mg/dl po 1h 177.8 po 2h 132
Insulina na czczo 11.39uIU/ml po 1h 107.4 po 2h 95.16
Po kolejnej 1.5 godz objawy hipoglikemi.
Co myslicie?

Dziewczyny pytanko moze glupie ale jesli mialam wysilek fizyczny i od razu zrobie pomiar cukru to zawsze wyjdzie taki niski??? Od wczoraj jestem na metformaxie 500 o dlugim dziananiu i nie wiem czy to ma zwiazek z tym czy nie bo teraz pokazalo mi 68.
Cwiczenia, ogolnie ruch obniza poziom glukozy. Jesli masz taki niziutki to ok pol godzinki/godzinke przed treningiem zjedz lekki weglowodanowy posilek (moze byc nawet banan). Do 30min po treningu jakis bialkowy, zeby odzywic miesnie i zapobiec zakwasom (jogurt, koktajl bialkowy).

Zrobiłam i ja w końcu tą krzywą glukozowo insulinowa i z tego co Was tu obserwuje to i mnie czeka wizyta u endokrynologa czy diabetologa.
@sssurykatka @Akatombo moge którąś z Was prosic o namiary na Waszego endokrynologa na priv?!
A może któraś poleca jakiegos lekarza w Wawie?
Moje wyniki:
Glukoza na czczo 96.5mg/dl po 1h 177.8 po 2h 132
Insulina na czczo 11.39uIU/ml po 1h 107.4 po 2h 95.16
Po kolejnej 1.5 godz objawy hipoglikemi.
Co myslicie?
Mysle, ze masz za duzy wyrzut insuliny, jak ja. Wysylam namiary na priv.

reklama
Do góry