reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki za cynk. Ruchów nie czuję, choćbym nie wiem jak się w siebie wsłuchiwala. Też bym już chciała, ale np moja siostra poerwsze dziecko zaczęła czuć dopiero w 23 tygodniu, więc pewnie jeszcze poczekam...

Ilość nie taka zła, a ile zarodków z nich?

Musiałaś trafić w naczynko, też mi się tak robiło po neoparinie czasem, taki los :/
Co do naprotechnologii zgadzam się z @annemarie, to, że u znajomycb wystarczyla zmiana diety, tzn nie mieli prawdziwego problemu.
W naszym przypadku koncentracji plemników 0.5 mln/ml zmiana diety raczej nic by nie dala, a od specjalistów od napro uslyszelibyśmy, ze adopcja i modlitwa nam została, albo co gorsza zwodziliby nas latami. Naprotrchnologia zajmuje się tym, co powinien załatwić endokrynolog, androlog i ginekolog w swoim gabinecie. Może gdyby pompowali pieniądze w jakiś rozsądny program, mogłybyśmy się szybciej dostać do tych lekarzy.i zdiagnozować problem. A tak jesteśmy atakowane przez twórców tej "metody" i nazywane morderczyniami własnych dzieci.

Ssurykatko ja tez nie czuje nic a nic ;)
Idziemy łeb w łeb ;)

Poczekaj Agnieszka, bo ja staram się jakoś ułożyć w głowie Twoją historię... to ile transferów z każdej stymulacji miałaś? Wszystkie zarodki padały?

No w końcu bliźniaki :)
Z pierwszej stymulacji jeden transfer z drugiej stymulacji jeden transfer A z trzeciej stymulacji był transfer dwóch zarodków i jeden transfer mrozaczka

Biedrona i Surrykatko, kupcie sobie detektor tetna, juz wam tu kiedys marudzilam na temat. Ja dzieciaki ciagle czuje, az czasami bym chciala troche spokoju np w nocy. Ale jak mi np. cisnienie spada to te dwa lobuzy sa spokojniejsze tez to wtedy radarem ich szukam. Na ebayu czy amazonie mozna uzywany kupic za mala kase[emoji847]po co sie denerwowac macie.

Biedrona i Surrykatko, kupcie sobie detektor tetna, juz wam tu kiedys marudzilam na temat. Ja dzieciaki ciagle czuje, az czasami bym chciala troche spokoju np w nocy. Ale jak mi np. cisnienie spada to te dwa lobuzy sa spokojniejsze tez to wtedy radarem ich szukam. Na ebayu czy amazonie mozna uzywany kupic za mala kase[emoji847]po co sie denerwowac macie.

Aniu Mario - czujesz bo masz podwójnie ;)
Jakoś nie chce kupować bo zeswiruje jeszcze bardziej - tak sobie zyje od usg do usg.
Pozatym jak jestem hipopotamica i podobno później u nas zaczyna się coś czuć ;)

reklama
Dziewczyny bylismy dzis z mężem na badaniach. Tzn maz byl na seminogramie, chromatynie, MAR, i test wiązania kwasem hialuronowym. Okazalo sie tak jak pani wczesnij mowila ze tych dwóch ostatnich nie zrobia z uwagi na niska koncentracje. Seminogram juz dostaliśmy i wyniki bez zmiwn koncentracja dalej poniżej 1mln. Nie udalo sie zrobić wyników odnosnie ruchliwości i żywotności a nawet lepkosc sie pogorszyla i jeat 3+++ a wczesniej było 2++. Pytalismy kiedy maz może poddwc sie kolejnym badaniom to pani z dzina mina popatrzylw sie na nas ibpowiedzialq ze najpierw radziłaby pojsc z tymi wynikami do lekarza. .. tylko po co jesli one sa takie same jak do tej pory i zalezy nwm na pozostalych... mamy czekac ok 2-3 tyg na chromatynr o ile uda si ja tez zrobic.
Wynikow nie wysylaja mailowo tylko osobiscie.
Byłam u endokrynologa ze swoja tarczyca i jest ok dostalam taka sama dawke jak mialam 0,37 mam zglosic sie za ok 3 jesli do tego czasu nie uda mi sie zajsc w ciaze a jesli uda si transfer to zaraz po nim mam sie zgłosić by sprawdzic wszystkie hormony w ciazy.
Wit D3 jest u mnie super 44 mam brac do kwietnia 4000 jak do tej pory a poznij wystarczy 2000.

Dziewczyny doradzcie cos z tymi badaniami meza co mamy robic?
Co z ta lekkością, jak ja zmniejszyc?
Dziewczyny pomóżcie czy da sie cos z tym zrobić tzn z ta lepkoscia? Kiedy maz moze ponownie podejsc do oddania nasinia by zrobic te dwa kolejne badania?

Do góry