jolancik
Fanka BB :)
O nieeee bardzo mi przykro...Beta 0.4
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O nieeee bardzo mi przykro...Beta 0.4
Ja sie tylko zastanawiam co bedzie z tymi parami, ktore maja juz mrozaki... co? Zmusza prawnie kliniki, zeby je zniszczyc???
Justynka, ale dotychczasowe prawo chyba tez teoretycznie ogranicza ilosc zapladnianych komorek do 6, chyba ze sa specjalne wskazania do wiekszej ilosci. I najgorsze, ze chca zabronic mrozenia. Czyli jak kobieta bedzie miec hiperke, to wychodzi na to, ze cala procedura by przepadala [emoji15]
Kobity no weźcie... pomyślcie Prawo nie działa wstecz - zarodków nie zniszczą przecież bo to poczęte życie o które tak walczą itp. Zakaz kriokonserwacji zarodków miałby dotyczyć nadliczbowych, stąd to ograniczenie do zapładniania jednej komórki - przecież jak w międzyczasie coś wypadnie i nie będzie można podac zarodka to to normalne, że nie będą mogli go zniszczyć.Najwyzej zawsze sa Czechy, ale mam nadzieje, ze te otepiale mozgi w koncu zostana odsuniete od wladzy zanim to nastapi. My to w ogole bez slubu do tego kd, kriotransfer, nie wiem jak to w Polsce moglo przejsc przy tych rzadach!
Surykatka zbieram zęby z podłogi!!!!!!!!! I trzymam kciuki za piękne widoczki już za chwilkę!!! Moim zdaniem nie ma się czym martwić, ale oczywiście, że sprawdzić trzeba!!Dziewczynki, proszę Was o pomoc i pocieszenie.
Właśnie odebrałam wyniki bety.
9 dpt 197
11 dpt 778
13 dpt 2907
Czy to jest normalne? Wydaje mi się kosmiczny, nawet jak na bliźnięta. Boję się bardzo ciąży trojaczej, boję się kosmówczaka... Trzęsę się cała, a jestem w pracy. Powiedzcie proszę szczerze co o tym sądzicie.
Umówiłam się na wieczór na usg.
Śliczny lafantynekDziewczyny przedstawiam Wam mojego 200gramowego skarbeczka
Moim zdaniem powinnaś klinike zmienić, ewentualnie protokół do stymulacji. Czym byłaś stymulowana i jakie protokoły?Witam, jestem nowa dlatego krótko napiszę o sobie. Obecnie mam skończone 28lat, od ponad 3 lat staram się zajść w ciążę. Do tej pory miałam hsg, mnóstwo badań hormonalnych, laparoskopię zwiadowcza z chromitubacją. Jedyne co znaleziono to endometriozę minimalną. U męża morfologia 1% i mała ruchliwość plemników. 3 razy podeszliśmy do iui. 2 razy przeszliśmy In Vitro. Po pierwszym ivf nie powstał żaden zarodek z 6 zapłodnionych komórek.
w drugim ivf pobrano 11 komórek, mieliśmy 3 zarodki. W lipcu miałam transfer dwóch 3-dniowych mrożakow. Nie udało się. Obecnie jestem 9dpt 5 dniowego mrozaczka. B-hcg dziś <0,2. Powiedzcie czy jest jeszcze jakąkolwiek szansa na ciaze? Przez jakieś 40 cykli starań NIGDY nie zaszłam w ciążę. Nie mamy już mrozaczkow. Jestem przerażona na myśl o trzecim podejściu do ivf.
Kochana ja setkę już rzekroczyłam i dalej ciemno w tym lesie...Czyli jeszcze 75 i będę u celu....
Masakra w tym kraju.....
Ha, no pewnie, że powinnaś powtórzyćA czy ja powinnam jeszcze jutro powtorzyc bete? Ostatnio bylo 1003... korci cholercia...
Usg mam w poniedzialek.
Jodzia ja pakowałam wszystko razem - jedno po drugim, menopur, gonal i gonapeptyl (wszystkie rano i w biegu prawie )Cześć. Do dziewczyn leczacych się w ciechocinku. W jakich godzinach bralyscie Gonapeptyl zleconych przez dr Gre**ka. Rano czy wieczorem. Dr chory a lekarka na zastępstwie powiedzila ze jak chce. A to chyba ma jednak znaczenie z perspektywy kolejnych leków.
Pomóżcie proszę :-)
Dzwoń do lewusa niech stówę oddaje!Beta 0.4
Czemu za metforminę jak homa jej wyszedł ok?Bardzozoo mi przykro kochana bierz się za metformine...
Witaj Maluszku [emoji173][emoji173][emoji173]Dziewczyny przedstawiam Wam mojego 200gramowego skarbeczka[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Trzymam za Ciebie kciuki! Bedzie.dobrze!Kochana, bardzo mi przykro...
Ech, jutro moja kolej... boję się strasznie.
Homa mam 1.37Kobity no weźcie... pomyślcie Prawo nie działa wstecz - zarodków nie zniszczą przecież bo to poczęte życie o które tak walczą itp. Zakaz kriokonserwacji zarodków miałby dotyczyć nadliczbowych, stąd to ograniczenie do zapładniania jednej komórki - przecież jak w międzyczasie coś wypadnie i nie będzie można podac zarodka to to normalne, że nie będą mogli go zniszczyć.
Co nie znaczy że bronię tych imbecyli. Ja niestety od lat nie głosuję - jednych nie popieram, za innymi nie jestem. Póki co nie widze tam NIKOGO konkretnego, komu mogłabym powierzyć swoją przyszłość. To, że nie powinno się narzekać jak się nie głosuje to też nie wiem kto wymyślił. Nie da się wybrać mniejszego zła podczas gdy wszyscy to buce - każdy głupszy od drugiego w innej dziedzinie.
Surykatka zbieram zęby z podłogi!!!!!!!!! I trzymam kciuki za piękne widoczki już za chwilkę!!! Moim zdaniem nie ma się czym martwić, ale oczywiście, że sprawdzić trzeba!!
Śliczny lafantynek
Moim zdaniem powinnaś klinike zmienić, ewentualnie protokół do stymulacji. Czym byłaś stymulowana i jakie protokoły?
Kochana ja setkę już rzekroczyłam i dalej ciemno w tym lesie...
Ha, no pewnie, że powinnaś powtórzyć
Jodzia ja pakowałam wszystko razem - jedno po drugim, menopur, gonal i gonapeptyl (wszystkie rano i w biegu prawie )
Dzwoń do lewusa niech stówę oddaje!
A tak w ogóle, to mi się wydaje, że spieprzyli sprawę robiąc teraz transfer. Przy długiej stymulacji (fakt, u ciebie nie był długa, ale punkcja była strasznie późno) nie powinni transferować, ze względu na endometrium. Ja miałam zapowiedziane, że transferu nie będzie ze wzgl właśnie na długą stymulację i agrumentowane było to tym, że endometrium już stare i małoreceptywne może byc. U Ciebie transfer był na samym końcu cyklu... ehh... trzymaj się :*
Czemu za metforminę jak homa jej wyszedł ok?
SzkodaBeta 0.4
Oczywiscie ze sie udaje [emoji4] jestem tego przykladem. Zdania sa podzielone, ale niektore zrodla twierdza, ze crio maja lepsze statystyki niz swieze transferyJakaś dzisiaj jestem taka nieszczęśliwa!!!! Mam wątpliwości czy crio się w ogóle udaje?