reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A tak na serio to dieta Kurci z kfc choć nie da się ukryć przyspieszyła wzrost bety to co innego niż dieta Karci która kiedyś królowała na forum nasz bocian. Zalecana do stymulacji, wystarczy wpisać nasz bocian dieta karci i wyjdzie.

reklama
KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
@Beata 4
Matulu Gratulacje!!! Jakże się cieszę Twoim szczęściem , wspaniała wiadomość. Życzę wszystkim staraczkom, betującym żeby też już niedługo mogły szaleć z radości. Ja też czekam niecierpliwie na kolejną stymulację no i transfer pewnie w okolicy Mikołajek ;)

Dziewczyny jest wynik!
9 dpt 197
11 dpt 778
!!!!!
Rany Julek, osłabłam.Czy którejś z Was tak szybowało? Mam nadzieje, że żaden bąbel się nie podzielił...

Beta w kosmos poszybowała, wow...jest po prostu pięknie:) Cudowne wieści!

KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić

Ogromne gratulacje, niech maluchy zdrowo rosną:) Czekamy na fotki:)

Justin, ale Ty w blizniaczej to moze sa inne normy przyrostu masy ciala? Kurcze nie wiem. A moze moj gin taki wyczulony, bo zna mnie juz kilka lat, wie, ze od poczatku roku przytylam sporo przy in vitro, a teraz w ciazy to w ogole.. no i tez sama mam swiadomosc, ze nie jem zdrowo [emoji52] nawet jak bez smieci, to i tak za duze porcje.. u mnie widac kazdy kg bo wiekszosc idzie w brzuch [emoji15]
Chodze z taka wielka pilka, wszyscy gdy pytaja na kiedy termin i slysza, ze dopiero na piczatek marca, to robia wielkie oczy, mowia, ze wygladam jakbym miala rodzic najpozniej na koniec roku [emoji86]
Chyba widziałaś jak wyglądam na fb, brzuch mam ogromny. ;) ja od stymulacji też nabrałam sporo kilogramów, jakoś 8 kg. Teraz w ciąży już 11 kg. Tak więc jest dość dramatycznie. ;) Staram się o tym nie myśleć, bo już nie wiem, co mam ukrócić. Fast foodów nie jem, chipsów od dłuższego czasu też, słodyczy prawie wcale, bo mnie odrzuciło a odkąd wyszła cukrzyca, to w ogóle nie. Nie jem smażonego, wciskam dużo warzyw, teraz mniej owoców, pieczywo razowe, kasze, ryż brązowy. W weekend zjadłam pierogi, to był mój błąd i raz cukier w normie, za drugim razem gorzej. Nie leżę, staram się być aktywna a tu taki numer. Od 2 tygodni wg wagi u mojej mamy wagąo stoi w miejscu ale jutro będzie chwila prawdy.
Spokojnie. Ja z jednym przytylam 18kg, a juz przed ciaza mialam co zrzucac. 3 dni po porodzie mialam 9kg mniej. 2tyg po porodzie zostalo mi 5kg do zrzucenia. Po roku od porodu mialam wage sprzed ciazy, a nie zrobilam ani godziny diety czy cwiczen. Nie ma sie co martwic na zapas. Chaialysmy byc grube i tak ma byc [emoji23][emoji38]

Witajcie dziewczyny :)
Po bardzo długiej przerwie od forum i udanej pierwszej próbie ivf z 8 miesięcznym synkiem na rękach witamy się ☺️ Powracam jak bumerang , gdyż jestem już w trakcie stymulacji przed transferem kolejnego ( jedynego ...) mrozaczka. Nie mam pojęcia jakie mamy szanse , ale chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach :)
pozdrawiamy !

Dzięki.
Te cukry zaczynają mi właśnie szaleć. Ostatnio rano na czczo miałam 132, aż mi szczęka z wrażenia opadła.
Jutro wizyta u gina. Pierwszy raz się tak boję, aż mi się śniło, że byłam i nie zrobił mi usg. Ciekawe ile młodzi już ważą. Wnioskując po brzuchu, to dużo.
Justynko nie chcę straszyć ale chyba powinnaś włączyć insulinę nocną aby te cukry obniżyć. Mi diabetolog już przy cukrze 92 kazała dwie jednostki insuliny zapodać. Byłaś u diabetologa?

Super Motylku ze pilnujesz diety [emoji173] a powiedz, jak Twoj cukier? Nie wiem czy dobrze kojarze, ze cukrzyce ciazowa mialas zdiagnozowana juz na samym poczatku?
O tak z moją cukrzycą niezłe cyrki. Podejrzewam Prolutex o podwyższenie cukrów, po odstawieniu tego leku nie biorę już insuliny na noc. Cukry są ładne od 74 do 88. Do posiłku muszę nadal brać insulinę ale tolerancja na cukry wyraźnie się zwiększyła. Jestem na diecie cały czas a ciąża bardzo motywuje aby uważać.

Spokojnie. Ja z jednym przytylam 18kg, a juz przed ciaza mialam co zrzucac. 3 dni po porodzie mialam 9kg mniej. 2tyg po porodzie zostalo mi 5kg do zrzucenia. Po roku od porodu mialam wage sprzed ciazy, a nie zrobilam ani godziny diety czy cwiczen. Nie ma sie co martwic na zapas. Chaialysmy byc grube i tak ma byc [emoji23][emoji38]
I tej wersji trzymac sie bede [emoji4][emoji4]

reklama
Dziewczyny doradźcie mi plisss
Gdzie zrobić kolposkopie? Dodam,ze najlepiej pasowałby mi Białystok ,ale byłam ostatnio w novum w Warszawie i tam postawilam pierwsze kroki ;)
Co poradzicie ? Jaki to koszt?
Koszt około 200-300zl w Wawie. Miejsca żadnego nie polecę, ale wiem ze w Nov.um robi to dr Jaroszewska Katarzyna
Jeśli dziewczyny poleca kogoś w Białym to moim zdaniem nie musisz gnać do stolicy [emoji51][emoji14]
@Beata 4 ale wielkoludy już [emoji3590][emoji3590]
@sssurykatka czekamy teraz spokojnie na [emoji3590][emoji3590] piękna ta beta [emoji51]
@anett96 wynik w 11dpt będzie wiążący. Jak nie chcesz się mordować to i jutro możesz iść. Czy czas [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Jestem po transferze :) wracam do domu. Podzielcie się wiedzą co trzeba robić żeby zwiększyć teraz szanse powodzenia. Odżywianie itd. Jak z abstynencja bo słyszałam różne opinie
Z seksem poczekaj do porodu [emoji6]
W sumie żyj jak żyłaś i ciesz się życiem. Nie skacz na bungie [emoji51] i nie kąp się w gorącej wodzie. Ostrych potraw możesz tez unikać.
Powodzenia [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Możesz zacząć ślinić ekran. :D Przygarnęliśmy dwie wczesne blastki 4AB i po transferze śladem Kurci - do Maca na frytki i lody. ;)
Niech się wgryzają [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Dziewczyny, ja nie wiem jak ja chodzę po te recepty [emoji85] człowiek myśli o kolejnym podejściu a tu pustki w szafie [emoji23][emoji23][emoji23] [emoji41]
Nie macie może do opchnięcia encortonu? Ale tego to ja duuuuzo bym potrzebowała ;)
Jak coś to na pw piszcie [emoji8]

Do góry