reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Justin, ale Ty w blizniaczej to moze sa inne normy przyrostu masy ciala? Kurcze nie wiem. A moze moj gin taki wyczulony, bo zna mnie juz kilka lat, wie, ze od poczatku roku przytylam sporo przy in vitro, a teraz w ciazy to w ogole.. no i tez mam swiadomosc, ze nie jem zdrowo [emoji52] nawet jak bez smieci, to i tak za duze porcje.. u mnie widac kazdy kg bo wiekszosc idzie w brzuch [emoji15]
Chyba widziałaś jak wyglądam na fb, brzuch mam ogromny. ;) ja od stymulacji też nabrałam sporo kilogramów, jakoś 8 kg. Teraz w ciąży już 11 kg. Tak więc jest dość dramatycznie. ;) Staram się o tym nie myśleć, bo już nie wiem, co mam ukrócić. Fast foodów nie jem, chipsów od dłuższego czasu też, słodyczy prawie wcale, bo mnie odrzuciło a odkąd wyszła cukrzyca, to w ogóle nie. Nie jem smażonego, wciskam dużo warzyw, teraz mniej owoców, pieczywo razowe, kasze, ryż brązowy. W weekend zjadłam pierogi, to był mój błąd i raz cukier w normie, za drugim razem gorzej. Nie leżę, staram się być aktywna a tu taki numer. Od 2 tygodni wg wagi u mojej mamy wagąo stoi w miejscu ale jutro będzie chwila prawdy.

reklama
@Beata 4 gratulacje! :)

@Justin87 wzięłam 2 blastki, decyzja w ostatniej chwili. I mam nadzieję, że nadal są tam dwie :) Betę zrobię pewnie w czwartek lub piątek. Postaram się wybrać na usg jakoś, bo po pozamacicznej mam stracha.

A tak naprawdę jeszcze nie wierzę we własne szczęscie.
No to muszę Ci powiedzieć, że to szalone blastki, moje nie dawały takiej dynamicznie rosnącej bety. ;) Jestem dobrej myśli i wierzę, że już wszystko będzie dobrze u Ciebie.
Szykuj się na duży bebzolek.

Chyba widziałaś jak wyglądam na fb, brzuch mam ogromny. ;) ja od stymulacji też nabrałam sporo kilogramów, jakoś 8 kg. Teraz w ciąży już 11 kg. Tak więc jest dość dramatycznie. ;) Staram się o tym nie myśleć, bo już nie wiem, co mam ukrócić. Fast foodów nie jem, chipsów od dłuższego czasu też, słodyczy prawie wcale, bo mnie odrzuciło a odkąd wyszła cukrzyca, to w ogóle nie. Nie jem smażonego, wciskam dużo warzyw, teraz mniej owoców, pieczywo razowe, kasze, ryż brązowy. W weekend zjadłam pierogi, to był mój błąd i raz cukier w normie, za drugim razem gorzej. Nie leżę, staram się być aktywna a tu taki numer. Od 2 tygodni wg wagi u mojej mamy wagąo stoi w miejscu ale jutro będzie chwila prawdy.
Kurcze no to nic wiecej nie zrobisz, pilnujesz diety, aktywnosci fizycznej. Co wiecej mozna. Oby tylko udalo sie ogarniac cukier i zeby dzieci sie prawidlowo rozwijaly [emoji4] bo Mamusia nawet z dodatkowymi kilogramami wyglada pieknie [emoji7]

A tak serio to mysle, ze sie nie podzielily, ale dwie grubiutkie surykatki sobie tam mieszkaja. Ja mialam 235 w 9 dpt, 517 w 11 dpt i 1874 w 14dpt z 1 blastki ekspandowanej i tez sie zastanawialysmy czy sie maly mieciu nie podzielil, a ty masz typowo blizniakowo/surykatkowa bete [emoji16]
Dzięki Mieciu, dzięki @annemarie . Naprawdę jeszcze trudno minw to wszystko uwierzyć.

Dziewczyny jest wynik!
9 dpt 197
11 dpt 778
!!!!!
Rany Julek, osłabłam.Czy którejś z Was tak szybowało? Mam nadzieje, że żaden bąbel się nie podzielił...
Gratuluję. Super, cudownie, beta powala... Niech cud trwa dalej[emoji7]

Mam dalsza znajomą ktorej się jeden zarodeczek podzielil i ma 3 cudowne córeczki[emoji6]

Kurcze no to nic wiecej nie zrobisz, pilnujesz diety, aktywnosci fizycznej. Co wiecej mozna. Oby tylko udalo sie ogarniac cukier i zeby dzieci sie prawidlowo rozwijaly [emoji4] bo Mamusia nawet z dodatkowymi kilogramami wyglada pieknie [emoji7]
Dzięki.
Te cukry zaczynają mi właśnie szaleć. Ostatnio rano na czczo miałam 132, aż mi szczęka z wrażenia opadła.
Jutro wizyta u gina. Pierwszy raz się tak boję, aż mi się śniło, że byłam i nie zrobił mi usg. Ciekawe ile młodzi już ważą. Wnioskując po brzuchu, to dużo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry