reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kurcze no to nic wiecej nie zrobisz, pilnujesz diety, aktywnosci fizycznej. Co wiecej mozna. Oby tylko udalo sie ogarniac cukier i zeby dzieci sie prawidlowo rozwijaly [emoji4] bo Mamusia nawet z dodatkowymi kilogramami wyglada pieknie [emoji7]
Diabetolog wyliczyła mi zapotrzebowanie na około 2000 kilokalorii a więc w zasadzie nic nie doliczyła na ciążę. W pierwszym trymestrze nie ma potrzeby jeść więcej. Maksymalnie można dodać 500 kilokalorii i to w późniejszej ciąży. Chcę wam tylko napisać uważajcie z jedzeniem bo kilogramy po ciąży wcale nie jest łatwo zgubić. Siostra przytyła 23 kg i zonk po trzecim dziecku niegdy już nie wróciła do swojej wagi. Mi leci 15 tc i póki co nic do przodu ale pilnuję diety. Zero soków i słodyczy, nic z białej mąki, dwa owoce dziennie, nigdy więcej nie jadam niż dwie kanapki na jedną porcję, dwa ziemniakami do obiadu. Warzywa bez ograniczeń. Jogurty naturalne z kawałkiem banana. Ze słodyczy kostka czy dwie czekolady. Naprawdę to działa.

reklama
Możesz zacząć ślinić ekran. :D Przygarnęliśmy dwie wczesne blastki 4AB i po transferze śladem Kurci - do Maca do frytki i lody. ;)
I prawidłowo! Na pewno gdzieś są naukowe opracowania na pozytywny wpływ frytek na implantację. Sama ostatnio takie czytałam :)
Melduję, ze ekran cały zaśliniony! :) Rośnijcie zdrowo!

Diabetolog wyliczyła mi zapotrzebowanie na około 2000 kilokalorii a więc w zasadzie nic nie doliczyła na ciążę. W pierwszym trymestrze nie ma potrzeby jeść więcej. Maksymalnie można dodać 500 kilokalorii i to w późniejszej ciąży. Chcę wam tylko napisać uważajcie z jedzeniem bo kilogramy po ciąży wcale nie jest łatwo zgubić. Siostra przytyła 23 kg i zonk po trzecim dziecku niegdy już nie wróciła do swojej wagi. Mi leci 15 tc i póki co nic do przodu ale pilnuję diety. Zero soków i słodyczy, nic z białej mąki, dwa owoce dziennie, nigdy więcej nie jadam niż dwie kanapki na jedną porcję, dwa ziemniakami do obiadu. Warzywa bez ograniczeń. Jogurty naturalne z kawałkiem banana. Ze słodyczy kostka czy dwie czekolady. Naprawdę to działa.
Super Motylku ze pilnujesz diety [emoji173] a powiedz, jak Twoj cukier? Nie wiem czy dobrze kojarze, ze cukrzyce ciazowa mialas zdiagnozowana juz na samym poczatku?

No no cały czas na zero , podziwiam a który to tydzien?

KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
Cudownie. Serdeczne gratulacje!

KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić

Super :) :) :)
Bardzo mocno ci kibicuje, pierwszy raz słyszałam o transferze aż trzech zarodków i wspaniałe że dwa zostały w brzuszku mamy!!

reklama
Do góry