Dziękuję ❤❤❤Jak przygotowywałam się do criotransferu kiedyś, to immunolog kazała sprawdzić po miesiącu brania encortonu czy poziom NK spadł wystarczająco i czy mam zielone światło. Sprawdzałam na encortonie właśnie. Poziom spadł, zielone światło było i na tym się skończyło, beta spadła. Nie sądzę, żeby u Ciebie to miało większe znaczenie. Może pobierz jeszcze do wizyty i ustalcie najlepiej z lekarzem co dalej.
reklama
Aaaa źle Ci napisałam. Porąbałam nazwy, chodziło mi o test IMK!Jak przygotowywałam się do criotransferu kiedyś, to immunolog kazała sprawdzić po miesiącu brania encortonu czy poziom NK spadł wystarczająco i czy mam zielone światło. Sprawdzałam na encortonie właśnie. Poziom spadł, zielone światło było i na tym się skończyło, beta spadła. Nie sądzę, żeby u Ciebie to miało większe znaczenie. Może pobierz jeszcze do wizyty i ustalcie najlepiej z lekarzem co dalej.
Na wszelki wypadek Ci odpisuje jeszcze. Źle Ci napisałam nazwę badania. To test IMK, spotkałam się w innym laboratorium z nazwą - subpopulacja limfocytów. Test LCT to co innego. Sorrki.Dziękuję ❤❤❤
Ok dzięki polecę do laboratorium ale narazie będę jeszcze brała zobaczymy co powie mi na wizycie czytałam że dziewczyny nawet do 18 tyg biorą ❤❤❤czekamy na wizytę ściskamNa wszelki wypadek Ci odpisuje jeszcze. Źle Ci napisałam nazwę badania. To test IMK, spotkałam się w innym laboratorium z nazwą - subpopulacja limfocytów. Test LCT to co innego. Sorrki.
DziękujeOjaaa piękna beta, gratulacje
Dziewczyny u mnie wynik pierwszej weryfikacji estradiol 1500 , progesteron 22 beta mniej niż 0.5 / nie mogę odszukać znaku / jest to 3 doba blastek myślicie że jest nadzieja czy powinno drgnac ostatnio drgnelo choć na 1.92 - juz mi smutno
Moim zdaniem stanowczo za wcześnie. Pewnie invicta?Dziewczyny u mnie wynik pierwszej weryfikacji estradiol 1500 , progesteron 22 beta mniej niż 0.5 / nie mogę odszukać znaku / jest to 3 doba blastek myślicie że jest nadzieja czy powinno drgnac ostatnio drgnelo choć na 1.92 - juz mi smutno
Nie sugeruj się kochana tą weryfikacją. Invicta to zleca systemowo, ale jak byłam jeszcze w invikcie, to lekarz mi mówił, żeby się 2 pierwszymi weryfikacjami nie sugerować. W innej klinice lekarz się łapał za głowę, jak pokazywałam wcześniejsze weryfikacje. Ktoś kiedyś wklejał notatkę ad. rozwoju zarodka. Raczej ciężko, żeby u Ciebie już była beta hcg dodatnia.Tak Invicta
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie robić sikacza
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza.
reklama
Bocian wawa to nie. Wyniki nie te same co w bocianie Bialystok. Zdecydowanie novum!Cześć dziewczyny, 2 transfer/crio i chyba dupa. Zastanawia mnie tylko po co tak wcześnie lekarze zlecają weryfikację- 3 dpt? Teraz zastanawiam się czy zmienić klinikę (obecnie invicta gdańsk) już nie mam żadnego zamrożonego zarodka. Cała procedura od nowa. Doradźcie czy zmienić klinikę Bocian Warszawa, Novum- ogólnie jestem z Łodzi..
Podziel się: