reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak przygotowywałam się do criotransferu kiedyś, to immunolog kazała sprawdzić po miesiącu brania encortonu czy poziom NK spadł wystarczająco i czy mam zielone światło. Sprawdzałam na encortonie właśnie. Poziom spadł, zielone światło było i na tym się skończyło, beta spadła. Nie sądzę, żeby u Ciebie to miało większe znaczenie. Może pobierz jeszcze do wizyty i ustalcie najlepiej z lekarzem co dalej.
Dziękuję ❤❤❤

reklama
Jak przygotowywałam się do criotransferu kiedyś, to immunolog kazała sprawdzić po miesiącu brania encortonu czy poziom NK spadł wystarczająco i czy mam zielone światło. Sprawdzałam na encortonie właśnie. Poziom spadł, zielone światło było i na tym się skończyło, beta spadła. Nie sądzę, żeby u Ciebie to miało większe znaczenie. Może pobierz jeszcze do wizyty i ustalcie najlepiej z lekarzem co dalej.
Aaaa źle Ci napisałam. Porąbałam nazwy, chodziło mi o test IMK!

Na wszelki wypadek Ci odpisuje jeszcze. Źle Ci napisałam nazwę badania. To test IMK, spotkałam się w innym laboratorium z nazwą - subpopulacja limfocytów. Test LCT to co innego. Sorrki.
Ok dzięki polecę do laboratorium ale narazie będę jeszcze brała zobaczymy co powie mi na wizycie czytałam że dziewczyny nawet do 18 tyg biorą ❤❤❤czekamy na wizytę ściskam

Dziewczyny u mnie wynik pierwszej weryfikacji estradiol 1500 , progesteron 22 beta mniej niż 0.5 / nie mogę odszukać znaku / jest to 3 doba blastek myślicie że jest nadzieja czy powinno drgnac ostatnio drgnelo choć na 1.92 - juz mi smutno

Nie sugeruj się kochana tą weryfikacją. Invicta to zleca systemowo, ale jak byłam jeszcze w invikcie, to lekarz mi mówił, żeby się 2 pierwszymi weryfikacjami nie sugerować. W innej klinice lekarz się łapał za głowę, jak pokazywałam wcześniejsze weryfikacje. Ktoś kiedyś wklejał notatkę ad. rozwoju zarodka. Raczej ciężko, żeby u Ciebie już była beta hcg dodatnia.
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie robić sikacza

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza.

reklama
Cześć dziewczyny, 2 transfer/crio i chyba dupa. Zastanawia mnie tylko po co tak wcześnie lekarze zlecają weryfikację- 3 dpt? Teraz zastanawiam się czy zmienić klinikę (obecnie invicta gdańsk) już nie mam żadnego zamrożonego zarodka. Cała procedura od nowa. Doradźcie czy zmienić klinikę Bocian Warszawa, Novum- ogólnie jestem z Łodzi..
Bocian wawa to nie. Wyniki nie te same co w bocianie Bialystok. Zdecydowanie novum!

Do góry