reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@anett96 nie wiem co się tym lekarzom w głowie poprzewracało:mad: jak można tak pacjentce powiedzieć. Ciekawe jakby on się poczuł gdyby ktoś jemu walnął takim tekstem. Dla mnie nie ma wytłumaczenia że miał gorszy dzień. Ja pracuję z interesantami i nawet jak taki od progu rzuca mięsem muszę być uśmiechnięta uprzejma i rzeczowa nawet gdy przekazuję złe wiadomości. Kochana udowodnisz mu że Twoje jajka są drogocenne i będą z nich cudne zarodeczki a wtedy pan L.. .może się pocałować ..

@anett96 nie wiem co się tym lekarzom w głowie poprzewracało:mad: jak można tak pacjentce powiedzieć. Ciekawe jakby on się poczuł gdyby ktoś jemu walnął takim tekstem. Dla mnie nie ma wytłumaczenia że miał gorszy dzień. Ja pracuję z interesantami i nawet jak taki od progu rzuca mięsem muszę być uśmiechnięta uprzejma i rzeczowa nawet gdy przekazuję złe wiadomości. Kochana udowodnisz mu że Twoje jajka są drogocenne i będą z nich cudne zarodeczki a wtedy pan L.. .może się pocałować ..
Co ciekawe od dr L. podobnie jak i od innych niewiele zależy, oni tylko hormony przepisują i po latach stymulacji każdy lekarz ginekolog może się tego nauczyć. Sukces tkwi w jakości komorek rozrodczych i laboratorium. Akurat Novum ma dobre laboratorium i tego należy się trzymać.

Dziewczyny poratujcie rada! Plissss! Ja to jestem jakiś pechowiec! Dziś jak robiłam zastrzyk z fraxiparine po wyjęciu strzykawki popłynęła strozka leku.. przytrzymałam sobie miejsce wkłucia gazikiem i usiadłam na kanapie, patrzę po chwili a tu na koszulce kilka sporych śladów od jakby takiej rozcieńczonej krwi!! No i patrzę a mi z tej dziurki od wkłucia cały czas wycieka krew! No i zmartwiłam się ze cały lek wyleciał! Po pół godzinie zastanawiania się co zrobic ( niestety nie mam nr prywatnego do lekarza żeby się skonsultować) zrobiłam sobie drugi zastrzyk!! Myślicie ze dobrze zrobiłam?? Czy któraś z Was tez miała takie „ przygody” i podpowie coś mądrego???

Tak, na cyklu sztucznym. Dopytaj jeszcze o ten estrofem, bo mi lekarz powiedział że jeśli Bąbelek jest chłopcem to nie można go tak bombardowac estrogenami. Lekarz w klinice też mi mówił że estrofem powinien być odstawiony pomiędzy 8 a 12 tyg.
Progesteron można brać spokojnie dłużej, tylko jak nie ma potrzeby to po co się faszerowac.

Dzieki Ilmenau to jeszcze dopytam o ten estrofem, wczesnym popoludniem znowu przyjelam ta nizsza dawke progesteronu i przed chwila znowu lekki bezyk na lutinusie wiec wracam narazie do wyjsciowych dawek i skonsultuje to jeszcze w poniedzialek, moze zbyt gwaltownie to odstawiane bo onpolowe zmniejszone tak nagle.

Dziewczyny...jadę do Lewego za tydzień... Czy mam się spodziewać odrazu dodatkowych badań w klinice? Jadę pierwszy raz, kazał mi przyjechać z wynikami badań FSH, lh, TSH, glukoza, smh, prolaktyna i badanie nasienia
...wladnie żeby być przygotowana z większym limitem na karcie ;)
Jagoooda to co ci zlecił da mu obraz twojej sytuacji, resztę dorobisz, nie spiesz się bo one niektóre sa tylko 6 miesięcy ważne. Zresztą może ci nie pozaznaczać i szkoda kasy. Pokombinujesz troche na nfz, karoitypy też można namierzyć na nfz.

@anett96 Przykro mi kochana... mam nadzieje, że będzie co wyciągać i że będą te jajka wartościowe i że znajdą supermocne plemniki. Życzę ci tego z całego serducha [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Ja nadal podtrzymuję swoją opinię, zarówno o klinice jak i o L.... jest po prostu cha...em
On jest mega specyficzny...
I tak jak pisala Monia przegina w jedna lub w druga strone...

To jego standardowy tekst w przypadku nowych pacjentek, gdy nie idzie po jego myśli. Ma w nosie pacjentki. Odbiera telefony w trakcie wizyt i nie skupia się na historii pary w gabinecie..... ot wyżaliłam się ;)
I żeby nie było, to nie jest tylko moja opinia.
A no i wczesniej zlecil basania mezowi za 3 stowy i chcial je juz na dzis. A jak zaczelismy o nich mowic to powiedzial ze maz go nie interesuje i jego badania.....

Masz na myśli cykl naturalny? Jeżeli tak, to możesz spróbować.... leki będą kosztować grosze, bo zazwyczaj tabletki (lametta albo coś innego) albo minimalna dawka gonalu... tak żeby mieć te 2/3 pecherzyki. Pytanie tylko czy przy kiepskich plemnikach jest sens.... jak masz $ można spróbować.

Mam jednak nadzieje, że te jajka w tym cyklu się jednak pokażą, i że uda się bez kolejnej próby.
[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Tak cykl naturalny. Kasa sie znajdzie. Tansze to nic az [emoji8][emoji8]

reklama
Dziewczyny poratujcie rada! Plissss! Ja to jestem jakiś pechowiec! Dziś jak robiłam zastrzyk z fraxiparine po wyjęciu strzykawki popłynęła strozka leku.. przytrzymałam sobie miejsce wkłucia gazikiem i usiadłam na kanapie, patrzę po chwili a tu na koszulce kilka sporych śladów od jakby takiej rozcieńczonej krwi!! No i patrzę a mi z tej dziurki od wkłucia cały czas wycieka krew! No i zmartwiłam się ze cały lek wyleciał! Po pół godzinie zastanawiania się co zrobic ( niestety nie mam nr prywatnego do lekarza żeby się skonsultować) zrobiłam sobie drugi zastrzyk!! Myślicie ze dobrze zrobiłam?? Czy któraś z Was tez miała takie „ przygody” i podpowie coś mądrego???
Mi czasami zdarzyło się, że z dziurki po wkluciu wyciekł lek lub trochę krwi. Ale wydaje mi się że nie potrzebnie wzięłaś podwójną dawkę. Trudno, teraz już przepadlo, już nie pora aby się martwić. Tylko jak tylko będziesz mogła skontaktuj się z lekarzem i powiedz mu o tym.

Do góry