reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia kochana jaki ty miałaś estradiol przy punkcji bo nie pamietam i kiedy lecisz po swoje fasolki ?
@Kurcia jak tam po weselu kaca pewnikiem nie masz więc sie nie męczysz :p kiedy masz wizyte i jajcobranko ?
Kobitki ja jutro mam ostatnią wizytę i podgląd jejec a w środę zbieranie jajec do koszyczka oby były dorodne trzymajcie kciuki ;):tak: dziękuję.

reklama
@dżoasia kochana jaki ty miałaś estradiol przy punkcji bo nie pamietam i kiedy lecisz po swoje fasolki ?
@Kurcia jak tam po weselu kaca pewnikiem nie masz więc sie nie męczysz :p kiedy masz wizyte i jajcobranko ?
Kobitki ja jutro mam ostatnią wizytę i podgląd jejec a w środę zbieranie jajec do koszyczka oby były dorodne trzymajcie kciuki ;):tak: dziękuję.
Będziemy trzymać kciuki

Serio w novum az wychodzi drożej niż procedura? Przeciez do az przygotowujesz sie tylko jak do crio, nie wiem ile kosztuje transfer zarodka adoptowanego, ale na chłopski rozum powinien tyle co "normalne" crio. Za zarodki się nie płaci przecież :eek: No i nie ma tak jak przy kd, że jej trzeba sumkę odpalić, nie ma punkcji, zapładniania i hodowli.
@dżoasia - teoretyczne za zarodki się nie płaci. Praktycznie koszt AZ w klinikach od 3000 do 8000 plus badania i leki - niestety tak pięknie to nie wygląda.

Ostatnia edycja:
czymamy , czymamy ✊✊✊✊✊✊

Kochana wiec dzis przesadzil w druga strone i wyzzlam z depresja jade do tesciow musialam sie wyryczec i dopoero pisze jak do siebie doszlam[emoji5]
No woec mamy tylko 2 jajka...uslyszalam ze przez to ze bylam w innej klinice kiwdys wypsztrykLi mnje z jajek i taki mam efekt. Ze te dwa moga nie urosnac i wtedy sie rozstajemy bo on juz nic nie wymysli bo nie mam jaje. I o ile wczesniej proponowal zdopcje komorki to twraz juz calego zarodka bo wynike meza sa b.zle.nie mogli dafeegmentacji zeobic bo za malo plemnikow... endo tez mowil ze kiepskie. No zadnej nadziei nie dal a wrecz odwrotnie. Jade teraz do moich psinek to mi sie polepszy.
W lazdym badz razie wizyta w poniedzialek zwiekszyl dawke rekovelle i dodal menopur. Aha i na koniec dodal ze to moja ostatnia stymulacja w zyciu i ze nawet jak ciaza bedzie to nie ma co sie podniecac bo ppronienia 2 juz byly wiec mamy naaaarszo trudno. Noz k u r w a
Jestem w szoku, no jak tak można? Ja jestem w Novum, ale z Lewym nie miałam do czynienia. Natomiast mam porównanie, jak inaczej może zareagować lekarz na tę samą sytuację. Stymulację miałam u dr Z., punkcje robił dr. W. i to on mnie poinformował, że udało się uzyskać 4 dobre komórki na 7 pobranych. Popatrzył na mój pesel i rzucił, że no cóż, w tym wieku to nie ma się co spodziewać cudów. Poczułam się fatalnie. A kiedy potem z moją panią doktor omawiałyśmy wszystko, to doszła do wniosku, że powinniśmy zwiększyć dawki i wydłużyć stymulację, żeby mogły dojrzeć te trzy pozostałe. Można? Można. Tylko trzeba mieć odrobinę kultury, no i krytycznego spojrzenia na siebie. Czego niektórym lekarzom na pewno brakuje.

No ja już po wizycie. Dziecko ma 4.2 cm więc nieco za mało na prenatalne. Na dzień dzisiejszy przezierność karkowa 1.4 i widoczna kość nosowa. Tętno ok. Prenatalne za 1.5 tygodnia. Co do plamień to lekarka wynalazła małą nadżerkę ale jak sama stwierdziła nie wie czy to od tego. Prolutex mam nadal brać, nawet do około 16 tc.
@motylek24 jakie cudowne informacje [emoji173][emoji173]
Będzie dzidzia jak nic ;-)

reklama
Dziękuję dziewczyny że mi odpowiedzialyscie na zapytanie o tarczycy. Mam wyniki TSH 1,319. Wynik jak na wczesną ciążę to chyba ok. Tyle, że wizyte mam w czwartek i nie wiem czy nie powinnam podnieść dawki. Przypomnę przed ciąża brałam Letrox 75.
Aaaaaaaa i jeszcze beta najważniejsza 6721 - 22 dpt. W poniedzialek 18 dpt beta była 1999 [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
@Niezapominajka2018 jest pięknie a będzie jeszcze piękniej [emoji173][emoji173]

Do góry