reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Super kochana! Bardzo się cieszę! Ja tez umówie się na 17.10, czyli wyglada na to, ze moja wizyta to będzie 2 in 1 ;)

Mój gin uważa ze 7-8tydz ciazy i ze dlatego nie ma sensu wcześniejsze usg.
Ja miałam transfer 13.09 a 1 dzień cyklu to 27.08. W ten poniedziałek byłam na usg aby zobaczyć pęcherzyk i był choć jeszcze malutki. Na kolejne jestem umówiona na kolejny czwartek czyli 11.10 aby zobaczyć czy jest zarodek. Czy jest jakakolwiek szansa że jak wszystko oczywiście będzie dobrze to zobaczę serduszko?

reklama
Ja miałam transfer 13.09 a 1 dzień cyklu to 27.08. W ten poniedziałek byłam na usg aby zobaczyć pęcherzyk i był choć jeszcze malutki. Na kolejne jestem umówiona na kolejny czwartek czyli 11.10 aby zobaczyć czy jest zarodek. Czy jest jakakolwiek szansa że jak wszystko oczywiście będzie dobrze to zobaczę serduszko?
Myślę, że tak :happy2:

Omlet z łyżką mąki i mlekiem, pomidorami, fetą i czerwoną cebulką do tego 40 gram chleba. Teraz soczyste jabłko. Dawno tak pełnego brzucha nie miałam:)

@motylek24 a po co dorzucasz do omleta make i mleko? To jest w sumie tam nie potrzebne a tylko rozwala twoja diete.
Ogolnie jak mozesz to unikaj maki, to tylko zapychacz. Pzeszlam przez to co Ty, kwestia przyzwyczajenia :) Dasz rade!

Myślę, że tak :happy2:
Tak bym chciała żeby było wszystko w porządku. Póki co zmagam się z dużym zmęczeniem. Dzisiaj po 8 godz. pracy byłam padnięta. Od razu pojechałam do domu i poszłam spać. Na szczęście mam wyrozumialego szefa (tylko on wie o wczesnej ciąży) i będę pracować krócej lub trochę w domu.

Wczoraj go spytałam o probiotyki, to stwierdził, że to bez sensu. Bo mówiłam, że chociaż brałam lactovaginal, to jednak znowu zgarnęłam jakieś badziewie niewiadomo skąd. I taka była jego odpowiedź. No nic. 15.10.idę do mojego gina (wczoraj byłam u drugiego), to z nim coś ustalę. Rozumiem, że można mieć raz ale nie trzy razy pod rząd! [emoji33][emoji33][emoji33]

@Justin87, a bierzesz witamine C? Dzisiaj bylam u mojego funkcjonalnego doktora bo przygotowujemy sie do ciazy. On mowil ze witamina C jest bardzo wazna bo dziecko Ci zabiera 70% witaminy co masz w sobie a wiec trzeba suplementowac, a Ty masz dwa bobasy to moze spraw sobie jaki jest poziom Twojej witaminy C bo to moze byc problemem dlaczego lapiesz te infekcje.

No i doczytalam, gratki dla wszystkich!

Ja umowilam sie z ginem na piatek aby aprawdzic co sie dzieje z moim cyklem, dwa dni immunosupresji zostaly i jestem gotowa na transfer!!!
Jutro pisze do kliniki sie przypomniec i Pasnika :) Dzisiaj jest dzien 20 cyklu, zobaczymy co bedzie na usg i jak cos to biore na wywolanie tabletki.

Cześć dziewczynki obiecałam że napisze jak się sprawy mają.Dzisiaj słyszałam jak bije serce mojej kruszynki 131 uderzeń ale jest za maly przyrost maluszka bo z 3 mm po tygodniu 4,5 mm a niestety podejrzewane zwyrodnienie zasniadowe uroslo do 14mm i prawdopodobnie to nakręca mi betę z wczoraj 29 800. Lekarz już specjalnych nadziei nie daje i jezeli za dwa tygodnie beta będzie okolo 60tys i maly zarodek w stosunku do wieku ciąży to będę miala zabieg.Bardzo sie boję .po zabiegu trzeba kontrolowac bete i powiedział ze nie będę mogła zajść w ciążę przez rok czasu i przepisze mi wtedy tabletki.Mogą namnazać sie komorki nowotworowe po ciąży zasniadowej .Boję sie jak to się wszystko zakonczy.Pozdrawiam wszystkie

reklama
Cześć dziewczynki obiecałam że napisze jak się sprawy mają.Dzisiaj słyszałam jak bije serce mojej kruszynki 131 uderzeń ale jest za maly przyrost maluszka bo z 3 mm po tygodniu 4,5 mm a niestety podejrzewane zwyrodnienie zasniadowe uroslo do 14mm i prawdopodobnie to nakręca mi betę z wczoraj 29 800. Lekarz już specjalnych nadziei nie daje i jezeli za dwa tygodnie beta będzie okolo 60tys i maly zarodek w stosunku do wieku ciąży to będę miala zabieg.Bardzo sie boję .po zabiegu trzeba kontrolowac bete i powiedział ze nie będę mogła zajść w ciążę przez rok czasu i przepisze mi wtedy tabletki.Mogą namnazać sie komorki nowotworowe po ciąży zasniadowej .Boję sie jak to się wszystko zakonczy.Pozdrawiam wszystkie
Wobec tego czekamy dwa tygodnie żeby maluszek urósł. Trzymsj się kochana czasami zastanawiam się kto takie scenariusze w życiu wymyśla i po co?

Do góry