reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki my już po 1 usg:-)
Pęcherzyk jest " jak ta lala", jak powiedziała gin
emoji173.png

Wszystko na chwilę obecną jest w porządku.
Wizyta serduszkiem za 2 tygodnie, proszę o wpisanie mnie do kalendarza na 17.10
emoji4.png

Dziękuję wszystkim tym, które o mnie pamiętamy i trzymały kciuki
emoji8.png

Super kochana! Bardzo się cieszę! Ja tez umówie się na 17.10, czyli wyglada na to, ze moja wizyta to będzie 2 in 1 ;)

A kiedy powinno być widoczne serduszko, w którym dniu po transferze?
Mój gin uważa ze 7-8tydz ciazy i ze dlatego nie ma sensu wcześniejsze usg.

reklama
A Ty masz komórki NK zrobić w sensie ich ilość? Czy test cytotoksyczności komórek NK (rzadko to zlecają ale ja akurat robiłam) - bo na cytotoksyczność to się trzeba telefonicznie zapisać.

A cennik jest na stronie Prokocimia - Dział usług odpłatnych. Bo nie pamiętam ile allo i komórki

Ja robiłam początkiem września w Prokocimiu NK, KIR, ALLO MLR(z mężem), ANA III, test cytot. Wszystko 1100 zł.
Wt, śr, czw 7:30-9:30 można zrobić badania, bez rejestracji z wyjątkiem komórek NK które są robione 2 x w miesiącu, choć ja robiłam poza tymi wyznaczonym terminami, bo Pani z punktu opłat była tak uprzejma i zadzwoniła do punktu pobrań krwi czy jest szansa na to badanie i udało mi się wszystko za jednym razem załatwić. Po 2 tyg potem dostałam wyniki pocztą przy wcześniejszej opłacie za list polecony.
Mhm, wiecie dziewczyny...ze nie wiem, az musialam sprawdzic, co on mi tu pozakreslal i powypisywal.
A wiec tak:
-Test IMK (18-22 dc, wypadaloby na wtorek)
- Allo MLR
- LCT limfocytotoksycznosc (to jest ten na ktory trzeba sie umawiac? Dlaczego? Wiadomo kiedy dokladnie w msc to robia?)
- Lupus Antykoagulant
- Celiakia : IgA, transglutaminaza tkankowa IgA (nie wiem co za roznica miedzy jednym a drugim)
- p/c antykardiolipidowe IgG
- p/c antykardiolipidowe IgM
- p/c &2GP1 IgG
- p/c &2GP1 IgM
- kariotypy
- trombofilia (pai-1, v r 2, mutacja protrombiny, c677t, a1298c czyli warianty genu mthfr)

:confused:

reklama
Do góry