reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny teraz jak nigdy was potrzebuje. Zróbmy sondę czy jeden czy dwa zarodki. Lekarz chce jeden prooooszzzee opowiadaj ie jak to jest bo nie mogę się zdecydowac:)
Dziunia twoje zarodki dobrze rokują więc na pierwszy transfer brałabym 1. Jak nie daj Boże coś się nie powiedzie to dopiero wtedy 2. Tym bardziej że będą to blaski.

reklama
właśnie jestem w czeskiej klinice. Pani mi powiedziała że koszt leków to 400 zł ( w tym jest też Ovitrelle) ale to lekarz mi mówił że u nich kosztuje jakieś 30 zł więc reszta to byłby ten lek.
Jeżeli 30 zł to dużo tego bym dostała.

W paczce jest 30 szt. Jeśli masz dawkowanie 3x2 to paczka starczy Ci na 5 dni, a parę tygodni będziesz musiała przyjmować.

Dziewczyny teraz jak nigdy was potrzebuje. Zróbmy sondę czy jeden czy dwa zarodki. Lekarz chce jeden prooooszzzee opowiadaj ie jak to jest bo nie mogę się zdecydowac:)

Dziunia, a ilu dniowe zarodki? u mnie pierwszy transfer 2 x trzydniowe zakonczony cb. . Tym razem bedzie 1 blastka. Zgodnie z lekarzem stwierdzilismy, ze 1. Ja wole rozlozyc ryzyko jesli ze mna cos byloby nie tak to wole sobie dac wiecej szans, bo jesli by mialo nie wyjsc to bede parami tracic zarodki, a tak to bedzie wiecej szans. Lekarz predstawil mi na ostatniej wizycie statystyki i z 1 blastka jest 50% powodzenia, a z 2 jest 70%. Ja do statystyk podchodze sceptycznie. Ja jestem za jednym, szczegolnie po wczorajszej wizycie u znajomych z dwurocznymi blizniakami [emoji38] ja bym sie do tego nie nadawala [emoji12] a kiedy transfer i dlaczego lekarz chce 1?

Nie wiem czy za pierwszym razem podadza ci dwa. U mnie nie podali. Za to potem nie bylo problemu.
Ja ogolnie mam manie na blizniaki wiec zawsze chce 2:)

Dokladnie. To nie jest zakup nowej sukienki tylko decyzja na cale zycie. Najlepiej porozmawiac na ten temat z mezem, a pozniej zasiegnac opinii medycznej ginekologa, np z jakim ryzykiem wiaze sie u Ciebie ciaza blizniacza. Na forum widac ze sa dziewczyny ktore spokojnie donosza do samego konca blizniaki i rodza piekne silne dzieci jak nasza walczaca, ale np mi moj lekarz bardzo stanowczo odradzal podanie dwoch zarodkow ze wzgl na moja budowe ciala.
Nie rozumiem takiej wypowiedzi chyba normalne że razem z mężem podejmuje decyzje. Traktując to jako zakup... Jest wysoko przesadzone. U mnie w rodzinie naturalnie się rodzą bliźniaki moja babcia była z bliźniąt.

Jezu dziewczynki ile napisałyście 350 stron!!!! Pewnie zaleje trochę wpisów jak coś ciekawego zobaczę i będę chciała skomentować ;))) też jestem anty rządowi obecnemu i śmieje się z ich prawicowości. Takich socjalistów i robin hoodow dawno nie było. ;)))

Nie obrażaj Robin Hooda. On zabierał bogatym a dawał biednym. Pisiory zabierają wszystkim, a dają bogatemu rydzykowi, misiewiczom i nierobom:(

ja na początku miałam ochotę tylko na żywiec zdrój potem kupowałam cisowianke później znowu ta wodę z Lidla hmm... sugaro czy jakoś tak:laugh2: a teraz znowu cisowianke ;)
@Iskra_82 z tą herbatą racja ale ja od dłuższego czasu mam fazę na herbatkę..muszę jedna dziennie wypić gorącą :-p ostatnio mi się przypomniało jak już usypialam , ze nie wypilam i musiałam wstać i gotować wodę na herbatę :laugh2:
Ja na noc musze miec 1,5 litra kompotu. Co wstaje siku to bach szklaneczke:)

reklama
Nie to były 2 blastocysty 2 BB

aaaa. blastki. To ok. To już nie korci żeby iść wcześniej i pójdę grzecznie 10 dnia ;) bo mam 3 dniowe

Nie uważam żeby była dziwna raczej racjonalna. Słucham od lekarza że wiąże się to z powikłania poronienie. Ja che mieć chociaż jedno dziecko jeśli będą dwa to będzie szczęście jakiego nie zaznaczam. Są tu dziewczyczyny które przez to przechodzą chce znać ich zdanie...
Blastki brałabym po jednej. Na pewno za pierwszym razem.
Ja np miałam 3 dniowe i jak się dało to brałam po 2, a i tak nici. Ale z blastek jest większa szansa na ciążę.

Do góry