Masz rację dziękuję za wypowiedzKochana, ja też bardzo chciałabym mieć bliźniaki, ale jeśli to Twój pierwszy transfer, to wziełabym jeden jeśli lekarz tak zaleca. Tak jak dziwczyny pisały, szkoda tracić parami. No chyba, że całej reszty jesteś pewna, tzn. tej części immunologicznej (ja się na tym nie znam, ale nasze koleżanki dużo o tym piszą).
reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Kurcia mi po ovitrelle w tamtym cyklu po 8 dniach od podania juz nic nie wyszloNo właśnie pójdę chyba koło 9 dnia... Bo miałam ovitrelle podany i nie chciałabym iść za wcześnie i się głupio cieszyć jakby to ovitrelle wykryło...
chlopkers
Kochana nie oburzaj sie bo nikt nic zlego nie ma na mysli, tylko jeszcze raz przeczytaj moja wypowiedz, na spokojnie [emoji4] widze ze bardzo emocjonalnie reagujesz na kazde nasze slowo/lub jego brak [emoji4] ale na tym forum panuje zasada wzajemnej zyczliwosci i nie doszukujemy sie zlych intencji w cudzych wypowiedziach [emoji4]Nie rozumiem takiej wypowiedzi chyba normalne że razem z mężem podejmuje decyzje. Traktując to jako zakup... Jest wysoko przesadzone. U mnie w rodzinie naturalnie się rodzą bliźniaki moja babcia była z bliźniąt.
Ilosc podanych zarodkow moze skutkowac przez cale zycie (opcja blizniat), to nie jest temat na sondy. Bardziej skupilabym sie dlaczego lekarz zaleca podanie jednego zarodka? Moze byc ze wzgledu na pierwszy transfer, lub kwestia wieku, u mlodych kobiet nie chca podawac dwoch.
Szczescie1986
Ja mam pierwszy raz blastusie i zostały Mi dwa i będę brać dwa,,, tyle czekania ze dał rade tzn musze bo jsk nie ja to kto?Jesli blastki to ja bym brala 1
chlopkers
No ja tez mam wrazenie ze umknela mi gdzies ta informacja, choc wydaje sie ze nadrobilam od wczoraj zaleglosci [emoji4]A Ty napisalas w koncu ile masz tych jajec????[emoji4]
dżoasia
Udaje ze tych postow akurat nie widziA Ty napisalas w koncu ile masz tych jajec????[emoji4]
chlopkers
1,5 litra na jedna noc? Chyba bym nie wstawala z kibelka od takiej ilosci picia [emoji16]Ja na noc musze miec 1,5 litra kompotu. Co wstaje siku to bach szklaneczke
Dziewczyny teraz jak nigdy was potrzebuje. Zróbmy sondę czy jeden czy dwa zarodki. Lekarz chce jeden prooooszzzee opowiadaj ie jak to jest bo nie mogę się zdecydowac
To zależy tylko od Was. Podanie dwóch zwieksza ryzyko ciąży bliźniaczej. Czy chcecie mieć bliźniaki i jesteście gotowi przyjąć ryzyko wiążące się z taką ciąża?
Jak tak to bierzcie 2, bo to zwiększa szanse że przyjmie się choć 1(choć może się zdarzyć, że jeden się podzieli i będzie 3 dzieci).
Jak się wachacie, to bierzcie 1.
Już tu kiedyś jedna płakała, że ją oszukali, bo ona tylko chciała szansę na 1 zwiększyć, a bidulka będzie mieć bliźniaki
Podane 2 blastocysty 2Bb 5 dniowe cieszę się ale jeszcze ostrożniePaula a w którym dniu podane 3-5?
reklama
Transfer w następnym cyklu. 4 maja być blastki 1 ma być 3 dniowy. Też bym wolała chyba pierwsze jedno dzieckoDziunia, a ilu dniowe zarodki? u mnie pierwszy transfer 2 x trzydniowe zakonczony cb. . Tym razem bedzie 1 blastka. Zgodnie z lekarzem stwierdzilismy, ze 1. Ja wole rozlozyc ryzyko jesli ze mna cos byloby nie tak to wole sobie dac wiecej szans, bo jesli by mialo nie wyjsc to bede parami tracic zarodki, a tak to bedzie wiecej szans. Lekarz predstawil mi na ostatniej wizycie statystyki i z 1 blastka jest 50% powodzenia, a z 2 jest 70%. Ja do statystyk podchodze sceptycznie. Ja jestem za jednym, szczegolnie po wczorajszej wizycie u znajomych z dwurocznymi blizniakami [emoji38] ja bym sie do tego nie nadawala [emoji12] a kiedy transfer i dlaczego lekarz chce 1?
Transfer przełożony że względu na ryzyko hiperki. Lekarz się mnie A pytał czy chce być w ciąży czy urodzić dziecko.
Podziel się: