reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to niech się dzielą dziewczyny:-D u @Kurcia już tuż, tuż :-)
No właśnie dobre pytanie... nie wiem skąd się te kg wzięły;-P chyba nie od tej nutelli i białych bułek lub tych czekolad które w nocy zjadam po dwie i codziennie dokupuje takie same żeby M nie widział? :p nie no, napewno nie od tego ;-)
Ciąża blizniacza u Ciebie? Czy mylę osoby?;-)

A co tam u Ciebie? Na jakim etapie teraz jesteś? Nie śledzę forum na bieżąco ale zapamietalam Ciebie bo ja też z Gamety łódź [emoji3]
Ja też Cię pamiętam :)
U nas pod górę z crio. Miałam już 3 transfery przez ostatni rok, 2 x histeroskopie i z tego jedna ciąże biochemiczna. Wszystkie próby na sztucznym cyklu.
Teraz zastanawiam się nad sierpniem żeby po ostatni zarodek się wstawić ale uparlam się na cykl naturalny.
Nie jest łatwo... urlop, koszty lotów, akomodacji plus problem żeby malutką zostawić na dłużej...
No ale walczę dalej bo wiem, że bardzo warto. Chcielibyśmy dać rodzeństwo naszej małpce.
Rozważamy nawet podejście do drugiej procedury jeśli będzie trzeba...

A co u Was? :)

Dziewczyny może u was jest taniej Lutinus bo u mnie w mieście aż 270 zł kosztuje ,czy była by któraś z was taka miła i mogła powiedzieć gdzie mogę taniej kupić ,najwyżej bym wysłała receptę wam i kasiorkę i by mi któraś taniej kupiła ??? Z góry dziękuje

reklama
@shaggy a tak mi przyszło do głowy - może będziesz wiedziała
Twój mąż jest nosicielem translokacji, ale jest zdrowy, tak? Oprócz tego, że ma to "widoczne" w kariotypie, to poza tym nie ma żadnych objawów? Jak to się ma do dziecka? Czy jeśli okaże się, że zarodek ma tą samą translokację po mężu, to wiadomo już, że na 100% dziecko będzie chore, czy może być zdrowe i tylko nosicielem tej mutacji?

Tak to właśnie wygląda, nosiciele translokacji zrównoważonej są zdrowi (w ogólności oczywiście). Bo jak masz translokację zrównoważoną to materiał genetyczny w komórce jest pełny, tylko leży na innych choromosonach, jak dziecko odziedziczy od rodzica oba te chromosomy to jest takie jak rodzić (problem z rozrodem) ale jak odziedziczy jeden z pary a drugi nie to jest źle, bo wtedy komórka nie ma pelnej informacji genetycznej, ma z jeden strony jej nadmiar i niedomiar, z reguły to jest letalne dla dziecka, ale jest z reguły, jak mówiła moja szefowa w poprzedniej pracy you never know i to ryzyko jest za duze żeby próbować licząc że sie uda. To co pisałam to o translokacji zrównoważonej, co do reszty nie wiem. Jak jesteś zainteresowa to zrób sobie badania, jakieś 380-400 zł za osobę. Unique balanced translokacji nie, wpisz to sobie wysxykiwarce

Do góry