reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy po nie udanym transferze @ przychodzi po odlozeniu lekow czy moze przyjsc wczesniej?
Biore progesteron w zastrzyku
Progesteron dopochwowo 3×2
Estriadol 3×1
Prednisone 2×1
Ja po pierwszym zaczęłam delikatnie plamić w 11dpt ,był to świeży transfer , beta 0 odstawiłam leki i @ przyszła od razu, za drugim razem cykl sztuczny crio transfer ,beta 0 , odstawiłam leki i długo czekałam na @ i trwała 3 dni , teraz trzeci transfer , beta 0 leki odstawione w czwartek @ przyszła już w sobotę bardzo obfita , mam ją już 7 dzień i końca nie widać...
Także chyba u każdej za żadnym razem wygląda to inaczej

Uznał że jesteście łatwym przypadkiem bo była ciaza naturalna i to bez większych starań. Plodni jesteście a problemem jest "tylko" Twoja genetyka. Do nas też tak lekarze podeszli. różnica jest taka że maz ma translokacje. Czy robicie pgs?

Shaggy coś na pewno robimy, bo jak sama wiesz bez tego nasze in vitro to jak naturalne starania (chyba). PGS NGS to badanie wszystkich chromosomów, prawda? To najprawdopodobniej właśnie to, ale lekarz nam jeszcze nic nie powiedział.
Jak u Was się sytuacja potoczyła? Mogłabyś powiedzieć jaką translokację ma Twój mąż? Ja mam translokację zrównoważoną między 1 a 7. W zapisie t(1;7)(p36.1;p15.3).
Właśnie widziałam w kalendarzu, że Ty masz już podglądanie maluszka. Jak u Was było? Za którym razem się udało? I gdzie się leczycie?

Ostatnia edycja:
Jejku ale słodziaki! Pięknie. Masz jeszcze mrozaki? Będziesz wracać czy to troszkę za wcześnie by pytać?
Spokojnie możesz pytać, mrozakow nie mamy to były ostatnie zarodki [emoji173] [emoji173] do procedury nowej podchodzić nie będziemy więc ta dwojeczka póki co nam wystarczy no chyba że "naturals" się trafi [emoji6]
Domyślam się że ciężko wszystko zgrać loty, urlop i jeszcze córeczkę. Trzymam kciuki za szczęśliwy cykl naturalny oby okazał się tym ostatnim [emoji8] [emoji173]

reklama
Tak to właśnie wygląda, nosiciele translokacji zrównoważonej są zdrowi (w ogólności oczywiście). Bo jak masz translokację zrównoważoną to materiał genetyczny w komórce jest pełny, tylko leży na innych choromosonach, jak dziecko odziedziczy od rodzica oba te chromosomy to jest takie jak rodzić (problem z rozrodem) ale jak odziedziczy jeden z pary a drugi nie to jest źle, bo wtedy komórka nie ma pelnej informacji genetycznej, ma z jeden strony jej nadmiar i niedomiar, z reguły to jest letalne dla dziecka, ale jest z reguły, jak mówiła moja szefowa w poprzedniej pracy you never know i to ryzyko jest za duze żeby próbować licząc że sie uda. To co pisałam to o translokacji zrównoważonej, co do reszty nie wiem. Jak jesteś zainteresowa to zrób sobie badania, jakieś 380-400 zł za osobę. Unique balanced translokacji nie, wpisz to sobie wysxykiwarce
@sksk - Mądra kobieto - czy te badania, o których piszesz to jest badanie kariotyp ?

Do góry