reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Estrofem wpływa na grubość endometrium, czyli ułatwia zagnieżdzanie, ale czytałam, że wpływa też na kształtowanie się narządów u płodu np. wątroby. Niedobór grozi poronieniem, wiele dziewczyn po inv ma dobry estradiol, no ale ja mam niski, więc grzecznie będę łykać te tabletki, chociaż wolałabym mieć lepsze ciałko żółte, ale jest jak jest :)
Cialko zolte wytwarza progesteron nie estradiol.
Spadajace wartosci estradiolu swiadcza o tym ze blona sluzowa macicy zaczyna sie zluszczac i przygotowuje do @ albo poronienia.Estradiol produkuja jajniki , nadnercza i adipocyty.

reklama
Estrofem wpływa na grubość endometrium, czyli ułatwia zagnieżdzanie, ale czytałam, że wpływa też na kształtowanie się narządów u płodu np. wątroby. Niedobór grozi poronieniem, wiele dziewczyn po inv ma dobry estradiol, no ale ja mam niski, więc grzecznie będę łykać te tabletki, chociaż wolałabym mieć lepsze ciałko żółte, ale jest jak jest :)
Z samej ciekawości jak będę w domu to sprawdzę czy w tych badaniach miałam go a jak nie to jutro zapytam ...

reklama
Cialko zolte wytwarza progesteron nie estradiol.
Spadajace wartosci estradiolu swiadcza o tym ze blona sluzowa macicy zaczyna sie zluszczac i przygotowuje do @ albo poronienia.Estradiol produkuja jajniki , nadnercza i adipocyty.
ok, już tyle od wczoraj o tym czytam, że połowa to pewnie bzdury ( chociaż o tym, że ciałko żółte produkuje estradiol w ciąży to pisze ekspert z novum) ale fakt że mam go mało,a jest niezbędny. Więcej nie czytam i się nie przejmuje. :)

Do góry