reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No nic zadzwonie jeszcze jutro do invicty i poprosze o kontakt z lekarzem zeby wiedziec czy lepiej przedluzyc antyki czy odstawiac. Bo wedlug wyliczen jesli jutro juz nie wezme to mniej wiecej 20dc wypadnie 1.05 a jesli wezme do soboty to 3.05 uszsz

Nie bo doktorek niezle namieszal i on rozumial swoje a ja swoje i oboje myslelismy ze sie dogadalismy mimo utwierdzania sie w przerwach miedzy immuno a transferem niestety zapomnial o 2 tygodniowej przerwie. Dobrze ze do niego zadzwonilam. Na szczescie poniewaz bylam juz na antykach Pasnik zgodzil sie zeby przyjac to za 2 polowe cyklu poprzedzajacego uff i w taki oto sposob jestem juz 5 tyg bez okresu :p
Nooo, to teraz rozumiem :D właśnie mi sie to nie podobało, zebyś 4 tygodnie miała estrofem łykać :D toż to byś endo większe od macicy miała :D czyli kończysz cukierki, odstawiasz antki i jedziesz z koksem po @, si? :)

No nic zadzwonie jeszcze jutro do invicty i poprosze o kontakt z lekarzem zeby wiedziec czy lepiej przedluzyc antyki czy odstawiac. Bo wedlug wyliczen jesli jutro juz nie wezme to mniej wiecej 20dc wypadnie 1.05 a jesli wezme do soboty to 3.05 uszsz
Gosia, myślę, że nie masz sie co spinać, 1-2mm różnicy w grubości endo nie ma znaczenia. Cykl sztuczny właśnie ma to do siebie, że można nim łatwiej manipulować. Endo ma mieć tylko mieć jakieś minimum. Jak rośnie w miarę z rozsądkiem to 1-3dni wcześniej czy później różnicy nie robi :) Byle progesteron zacząć łykać w odpowiednim czasie, czyli w Twoim przypadku 5 dni wcześniej niż transfer :)

Kochane powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz czy jest sens wykupywac weryfikacje po transferze? Czyli 3 telefony do lekarza z wynikami progesteronu estradiolu i bhcg koszt to 450 zl. I jak bylo w pakiecie procedury ze swiezym transferem to spoko bo bylo w kosztach. A teraz nie powiem ze troche duzy to koszt za 3 telefony.
Jak myslicie ?

Gosia, myślę, że nie masz sie co spinać, 1-2mm różnicy w grubości endo nie ma znaczenia. Cykl sztuczny właśnie ma to do siebie, że można nim łatwiej manipulować. Endo ma mieć tylko mieć jakieś minimum. Jak rośnie w miarę z rozsądkiem to 1-3dni wcześniej czy później różnicy nie robi :) Byle progesteron zacząć łykać w odpowiednim czasie, czyli w Twoim przypadku 5 dni wcześniej niż transfer :)
:) ok to odstawiam jutro dzis juz wzielam ;)

reklama
Do góry