reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Julka kiedy masz punkcje ? Pecherzyki rosna 2-3 mm dziennie. Endo troche male ale do transferu tez Ci spokojnie podrosnie
Jeszcze nie mam wyznaczonego dnia, ja sie ciezko stymuluje I dlugo , ale ciesze sie ze rosna w ogole , bo ostatnio mialsm przerwana stymulacje do in vitro z powodu braku odpowiedzi na leki.
No nie wiem jak z,ta punkcja to ile te pecherzyki maja to sie podaje ten zastrzyk na pekniecie?
A I mam jeszcze pytanie czy po puncji daja np estrofem zeby endo jeszcze podroslo?

Hej Dziewczyny :-)
Właśnie wracam z oficjalnej wizyty serduszkowej z Poznania od swojego profesroa (w zeszlym tyg bylam na nieoficjalnej u siebie u gin bo przeciez bym jajko zniosla gdybym nie poszła ;-)
Więc moja „fasolka” ma już 13 mm, serduszko pięknie bije, dziś 7 tydz i 3 dzien, termin porodu 27.08 ❤️
Taka jestem szczęśliwa ❤️

Super, fajnie na koniec dnia przeczytać pozytywna wiadomość. Gratulacje :)

Moje kochane forumowiczki
Mój wigilijny cud nadal trwa jest akcja serca :D choć nie obyło się bez stresu bo od rana zaczęłam plamic i szłam na usg jak na wyrok ale jest ok. Na plamienia dostałam duphaston i Acard ale kurcze zapomniałam spytać jak go brać czy rano z euthyrox czy wieczorem?

Wspaniała wiadomość :). Te plamienia niestety wiele z nas dotykają ale w części przypadków na szczęście nie są groźne. Ja acard brałam wieczorem.

Slodyczy probuje ogolnie mniej jadac. Niestety mam taki nawyk, ze w ciagu dnia jem rzadko i malo a pozniej po pracy jak wroce zwyczajnie pozny obiad i obzeram sie slodyczami. Ale wiem, ze to musze ukrocic i jesc tez bardziej regularnie. Ostatnio tez czytalam o tym, ze nie tak dawno byla afera o cukier i nowotwory, do ktorych moze sie przyczyniac. Wiec tym bardziej pracuje nad ograniczeniem. Witamine D biore, ale mniejsza dawke wedle zalecenia lek.

Widzialam wlasnie w empiku ksiazki o koktajlach. Mialam ochote kupic, tyle ze nie mam sokowirowki ani miksera wiec ciezko bedzie. Ale troche mnie jednak korci aby je kupic. Jezeli chodzi o pieczenie itd, chcialabym...ale mam tak malo czasu po pracy, ze jak wroce to juz mi sie nic z takich rzeczy nie chce. Myslalam tez nad fitness, pochodzic, troche odprezyc sie. Tylko samej to nigdy mi sie nie chce. Kiedys biegalam z moim M, a raczej probowalismy. Niestety przyszla jesien, chlodniejsze dni, ja chorowitkiem jestem wiec wolalam zaprzestac a pozniej transfer i lipa. W domu czasami Chodakowska wyciskalam, czulam sie tak zmordowana po jej wideo ze ledwo sie na nogach trzymalam. Ogolnie jednak mialabym ochote znow troche do niej poskakac.
Mhm, a jak sie czuje? No coz, sama wiesz... czar prysnal, nie rozmawiamy juz na ten temat, ale staramy sie jakos zyc. Dla mnie po tym wszystkim najwazniejsza byla wizyta na usg piersi. Strasznie balam sie... Poszlam do tej kobitki ktora polecilas i troche odetchnelam po badaniu. Teraz musze sie jakos pozbierac aby zaczac od nowa. Boje sie calej tej stymulacji, boje sie skutkow ubocznych. Boje sie tez, ze wpadne w totalny dolek jak znow nic nie bedzie. Wszyscy mowili mi dookola ze jestvtak super, ma pani same 5teczki blastki, tylko jedna 4 ale bardzo dobra, ze pieknie sie rozwijaly, a tutaj klapa. Wiec teraz tym bardziej boje sie, ze moze juz nie bedzie ich tyle albo ze beda slabe. Jestem jednym jedynym klebkiem nerwowo :)

Dzieki, wyprobuje! Rybke dzis juz jadlam, kupilam sushi :D Nie wytrzymalam.... Na jajka musze niestety uwazac ze wzgledu na alergie, to samo dotyczy orzechow. Ale awokado napewno dam rade wrzucic do salatki lub zrobic z niego paste na kanapki razem z pestkami slonecznika itd. Wlasnie picie... Dobrze ze mowisz, ja czasem strasznie malo pije. Musze to tez uregulowac.

Margit, a gdzie mozna taki koenzym dostac? Przyznam, ze znamg go tylko z kremow do twarzy :D Nie sadzilam, ze ma wplyw na amh. Ja mialam jak na swoj wiek w normie, ale szalu ogolnie wynik nie robil.

Przepraszam, ale z komorki ciezko mi odpisywac, bo jakos ten tel kiepsko obsluguje to forum.
Feliu koenzym q 10 x 30 mg polecone od lekarza, druga stymulacja to nie koniec świata, nie bój się, skoro były dobre rokowania to jeszcze lepiej, jesteś z krakowa a gdzie się leczysz?

Jeszcze nie mam wyznaczonego dnia, ja sie ciezko stymuluje I dlugo , ale ciesze sie ze rosna w ogole , bo ostatnio mialsm przerwana stymulacje do in vitro z powodu braku odpowiedzi na leki.
No nie wiem jak z,ta punkcja to ile te pecherzyki maja to sie podaje ten zastrzyk na pekniecie?
A I mam jeszcze pytanie czy po puncji daja np estrofem zeby endo jeszcze podroslo?
3 pecherzyki dominujace 17-20 mm i wtedy bierzesz zastrzyk uwalniajacy. Po punkcji na pewno dostaniesz estrofem i inne leki, oni juz wiedza co robic zeby bylo dobrze. Mozesz na wlasna reke wypic lampke wytrawnego czerwonego wina i jeść orzechy to tez Ci podrosnie endo [emoji5]

Ciekawe co jutro Szanowna kierowniczka powie jak jej powiem ze nie moge dźwigać bo mam jajnik powiekszony pewnie powie że trzeba bylo wziąć l4 masakra po prostu czy ja nie mogłam gdzieś indziej znaleźć pracy i tak sie ciagnie już 5 lat jak tam pracuje Ale ona niedawno dostała stanowisko głównego kierownika a najgorsze jest to ze nie można isc nigdzie nie skargę bo ona ma takie plecy u dyrektora ze prędzej mnie by zwolnili niż ja ;(
Paulinka zrób tak żeby ktoś słyszał twoją rozmowę z kierowniczką i prośbę o przydzielenie lżejszej pracy

no nie wiem juz co lepsze co tygodniowe kucie czy dren w brzuchu ... co zdrowsze albo bezpieczniejsze?...hmm
Hmm moim zdaniem jednak sciaganie jest lepsze. Dami jest w trakcie chemi i wiadomo oslabiony wyniszczony chemia organizm co powoduje tez gorsze gojenie sie ran i stany zapalne nie wspomne juz o zakarzeniach bakteryjnych ktore moga sie rozwinac przy wszczepieniu drenu. Ale musicie pogadac z lekarzem ja nim nie jestem ;)

reklama
Do góry