reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem, a masz możliwość kontaktu bezpośrednio z embriologiem? Może Oni by coś wyjaśnili czy rzeczywiście jakość zarodków może być przyczyną tych niepowodzeń.
Wiesz to okropne, że o jedną z najbardziej naturalnych spraw w życiu musimy tak walczyć. Tak wiem, że ciążę mnogie nasilają mdłości. Mam tylko nadzieję, że moje Maluchy czują się lepiej niż ja! ;-)

A jezdzilas jeszcze na IP na kroplowki czy tylko raz byłaś? I do pracy dalej normalnie chodzisz?

Lactuloza u nas to podaja pacjentom onkologicznym nie wiem czy u was tez to sid tak nazywa. Kochana spytaj lekarza u nas to lekarz wypisuje co trzeba i co pomaga
no maz 2 razy dziennie Movikol bierze ale średnio jest ... no nic ..a moze masz pomysł jak pozbyć sie szybko.wody oprucz tabletek i herbaty z pokrzywy?

A jezdzilas jeszcze na IP na kroplowki czy tylko raz byłaś? I do pracy dalej normalnie chodzisz?
Byłam dwa razy na kroplówkach i jest ciut lepiej także na razie sobie odpuściłam, ale waga cały czas spada :/
Do pracy póki co jednak nie chodzę, bo nie bardzo daję radę. A Ty do kiedy masz zwolnienie? Plamienia ustały więc planujesz wrócisz, czy już zostajesz w domu??

A Ty badałaś progesteron czy u Was się go nie bada?
Ja tez jestem na naturalnym i mam utrzymaną luteinę oraz prolutex na pewno do końca 11 tygodnia, potem mam skontrolować progesteron i zobaczymy co dalej.
U nas na naturalnym sie nie bada a poza tym ja juz dawno nie jestem w klinice. Nie chca mi zbadac progesteronu, bo uwazaja, ze nie ma takiej potrzeby. Od wczoraj jestem juz na dawce 1x1 i w nocy o 2 znow zlapaly mnie plamienia :( Lekarz uprzedzal, ze tak moze byc przez tego krwiaka i staram sie nie laczyc tego z odstawianiem lekow. W sumie tydzien temu bylam na wiekszej dawce i bylo to samo, wiec latwiej mi tak myslec. Teraz czysto ale chyba zwariuje przez te plamienia. Serduszko ladnie bije. Jak ja sie ciesze, ze mam ten detektor to chociaz wiem, ze maluszek ma sie dobrze..

no maz 2 razy dziennie Movikol bierze ale średnio jest ... no nic ..a moze masz pomysł jak pozbyć sie szybko.wody oprucz tabletek i herbaty z pokrzywy?
Asia nie wiem jak u Damiego ale normalnie trzeba sie dobrze nawadniać, żeby mógł zejść nadmiar wody z organizmu, do tego natka pietruszki, dieta bezsolna...

Takie mi badania imunologiczne zlecił wyniki za 3 tyg...

Załączniki

• 20180111_124220.jpg
    20180111_124220.jpg
    375,3 KB · Wyświetleń: 120
No to trzeba z grubej rury, napisz pismo z prośbą o prawidłowe naliczenie chorobowego do pracodawcy ( kopia za potwierdzeniem) załącz zaświadczenie od ginekologa. Dopisz że lekarz odmówił dopisania na druku l4 kodu B ( według mnie miał rację, tu kadrowa jest nadgorliwa) i niech kadrowa myśli, ręczę, że się dowie, że zaświadczenie wystarczy i prawidłowo je naliczy.

No nic,napisałam jeszcze mail po dobroci zobaczymy co odpisze i jak nie będzie chętna nadal to pisze pismo tak jak mi poradziłaś. Oryginał zaświadczenia wysłałam do pracodawcy,mogę załączyć wydruk skanu?czy lepiej napisać ze na podstawie zaświadczenia,które wysłałam poczta?

reklama
kochana 4 wlew jutro .. i cjyba znow beda spuszczac wode z brzucha bo Fami.ma ja wszedzie w nogach brzuchu .. a ja kiepsko ale musze dac rade..

Asia moja mama stosuje czasem Tialorid (lek na receptę), ma cukrzyce i tez naciąga wodą. jeśli masz możliwość załatwienia recepty to kozę tego spróbuj.Poczytaj ulotkę oczywiście najpierw w necie,bo nie znam przeciwwskazan.Trzymam kciuki za Twojego dzielnego Męża i za Ciebie dzielna Kobieto!Sciskam mocno!

Do góry