reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dlatego nie będę brała. Będę brała tylko folian, metylowane wit. B i tony buraków :)

Ja bym jeszcze zrobiła poziom kwasu foliowego z krwi! Bo jak masz dużo powyżej normy i wysoka homocysteina to wtedy mutacje mthfr możesz mieć.

Ale pamiętaj ze wcale tak nie musi być, przyjmujesz dużo hormonów, które tez wpływają na zgęstnienie krwi i to może być przyczyna.

Ja bym jeszcze zrobiła poziom kwasu foliowego z krwi! Bo jak masz dużo powyżej normy i wysoka homocysteina to wtedy mutacje mthfr możesz mieć.

Ale pamiętaj ze wcale tak nie musi być, przyjmujesz dużo hormonów, które tez wpływają na zgęstnienie krwi i to może być przyczyna.
A czy jedynym sposobem na przeciwdziałanie tej mutacji nie jest i tak metylowany kwas, który i tak będę brała w związku z homocysteiną?

A czy jedynym sposobem na przeciwdziałanie tej mutacji nie jest i tak metylowany kwas, który i tak będę brała w związku z homocysteiną?

Dokładnie tak [emoji3] dlatego ja tez nie badałam mutacji ale sprawdziłam poziom kwasu, zbyt wysoki jest tez niekorzystny dla płodu. Powinnaś mieć w górnej granicy normy. Jak bedzie powyżej tzn ze syntetyczny który pewnie do tej pory zażywałeś sie nie wchłaniał i prawdopodobnie masz mutacje. I tyle [emoji3]

Trzymam za wszystkie kobietki kciuki, przepraszam ale nie nadążam Z czytaniem :zawstydzona/y: do kalendarza muszę się wpisać ale to jeszcze mam czas. @Mruch i @Sol jak tam u was. Asia i @dami trzymam kciuki :)

Ja już wyniki mam w systemie ale nie zaglądam bo obiecałam mężowi ze zrobię to z nim [emoji3] No i nie chce ryczeć w pracy [emoji24] a jeszcze w niej siedzę. Wiec muszę wytrzymać tak gdzies do 18.

Sama sie sobie dziwie ze wytrzymuje, ale chyba tylko dlatego żeby mieć dłużej nadzieje i łudzić sie ze a nóż widelec sie udało [emoji24][emoji30]

reklama
Do góry