reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja wracam do żywych po punkcji...po zabiegu miałam bardzo silny ból jajników i ból żołądka i dopiero teraz dochodzę do siebie. Lekarz pobrał 14 jajeczek (to dużo czy tak sobie?), nasienie też ponoć nie najgorsze. Lekarz powiedział że wszystko bardzo dobrze wyglądało. Jutro mamy dzwonić do labo i prawdopodobnie w poniedziałek transfer =)
Ktoś jeszcze transferuje w następnym tygodniu????
Super wynik. Trzymam kciuki :)

reklama
Dlatego i z wielu innych powodow polecam kazdemu nie jedzenie miesa :)
Nie jem od kilku lat i bardzo mi z tym dobrze! Choc ja nie jem z powodow ideologicznych, a nie chorob badz smaku, choc teraz to juz nawet sam zapach miesa mi przeszkadza.
ojj ja z tych mięsożernych jestem i bez niego ani rusz :D jeśli ktoś nie je ze względów ideologicznych to oki, ale króliczki, kurczaczki i cielęcinka z mini - eko hodowli moich rodziców to źródło wielu witamin, m. in. tych z grupy B, ponadto żelazo, pełnowartościowe białko itp - moim zdaniem mięsko jest bardzo ważne zwłaszcza w diecie staraczek :)

Beta pieknie rosnie :) gratulacje kochana :) a progesteron podawany jest w roznych wartosciach.
Znalezione w necie:
W wynikach badań laboratoria stosują różne jednostki np. ng/ml lub nmol/l. Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L
Dziękuję:)No wlasnie tez na to trafilam w necie tylko u mnie podane jest w ng/ml wiec niewiemo_O

Więc.. ciekawość zwyciężyła [emoji23]
Wczoraj rano ( nie z porannego moczu) zrobiłam test by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze się pokaże. Wynik negatywny.
Dzisiaj znowu przed chwilą zrobiłam test i mamy blada kreskę.
Tydzień po transferze 2dniowego malucha.
Teraz wszystkie trzymają za nas kciuki by ta już ostatnia ciąża z IVF została z nami. Biorę tyle leków, że jeśli nie utrzyma mi ciąży to przynajmniej rozwali mi nerki i wątrobę [emoji23]
U nas nie problem z zajęciem więc wiedziałam że w ciąży będę. Kontroluje codziennie sikance by zobaczyć kiedy ewentualnie poronie. W Szwecji nie mam jak zrobić bety.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
tej ostatniej ewentualności nie bierzemy pod uwagę ;) niech już będzie dobrze!!

Nie jestes sama...poki co jestem w ciąży spożywczej ;-) a cellulit to chyba absorbuje z powietrza i ciagle sobie powtarzam ze po ciazy wezme sie za siebie ale ciazy brak a sadelko rosnie
Hehe to prawie jak ja :)
A na celulit dobre plywanie albo aqua aerobik naprawde polecam ja dzieki aqua aerobikowi go nie mam. Ale ciaza spozywcza niestety wystepuje :D

reklama
Do góry